fbpx
Foto: REUTERS/Peter Byrne/NTB
Vi har to ganger tidligere vurdert de fem neste Premier League-kampene til Liverpool. Når vi nå er noen timer unna starten på en ny rekke på fem kamper, så er dags for en ny vurdering.

Vi har truffet ganske bra så langt. Vi mente at både Everton borte og Aston Villa ville bli tøffe oppgjør. Deretter spådde vi poengtap mot Manchester City og advarte sterkt for Brighton.

På tross av skader og mange marginale VAR-avgjørelser i mot, så henger vi godt med i toppen av tabellen. Desember blir en svært viktig måned for de røde. Ikke bare fordi det skal spilles seks seriekamper, men også fordi flere av de andre kandidatene til tittelen har begynt å finne formen. Manchester United står med fire strake seire i serien, Chelsea har ikke tapt siden de møtte oss, Manchester City har begynt å spille fin fotball igjen, Tottenham ser ursterke ut.

Den neste rekka på fem kamper kan følgelig bli avgjørende for seriemestertittelen. Man kan ikke vinne den i desember, men man kan tape den.

De neste fem kampene byr på hummer og kanari. På papiret ser to av oppgjørene relativt enkle ut, mens to andre er litt skumle. Den siste kampen blir en av årets vanskeligste kamper.

Wolverhampton bør slås

Manager Nuno Espirito Santo og superagent Jorge Mendes har bygd opp et slagkraftig lag de siste årene. De har vært et friskt pust. Men Santo og Wolverhampton har slitt mot Jürgen Klopp og Liverpool. Siden opprykket i 2017, så har de tapt alle de fire seriekampene mot oss. I fjor så tapte de 1-0 og 2-1. Kun i FA-cupen har de klart å gå seirende ut av en kamp.

santo
sbonsi / Shutterstock.com

Vi tror Wolverhampton får det tøft igjen. Men helt sikre er vi ikke. Forutsetningene er nemlig annerledes i høst. Liverpool sliter med store skadeproblemer, og ulvenes skade på Jimenez er ikke nok for å kompensere for det. Likevel heller vi for hjemmeseier enda en gang. Vi tror i alle fall ikke at vi taper.

Fulham nærmer seg nivået

Scott Parkers tid på Craven Cottage har vært absolutt godkjent. London-klubben sikret opprykket under hans ledelse, og de har etter hvert begynt å øke tempoet i spillet sitt i Premier League. I de første kampene så det veldig sirup up, men i de siste kampene så har vi sett at de har utjevnet tempoet til motstanderne sine. Særlig har Angiussa vist mye bra på midtbanen.

Men de skal likevel være et nummer for små for Liverpool. Fulham er i utgangspunktet et ballbesittende lag, men den evnen får de ikke vist mot oss.

Mourinho har funnet resepten

Mange har erklært Mourinho som død og begravet i Premier League forstand. Men portugiseren har vist evne til fornyelse og har blitt revitalisert i sitt andre år i Tottenham. Nå har han den hardtarbeidende midtbanen han savnet i Manchester United, og han er som alltid svært forberedt til hvert oppgjør.

Samtidig så er ikke alt nytt. Mourinho kjefter fortsatt på spillerne offentlig hvis han finner det opportunt, og fortsatt kan han sette opp en defensiv buss ved behov. Det kommer han til å gjøre på Anfield onsdag 16. desember også.

Dette kan fort bety slutten på en lang rekke med kamper uten serietap på Anfield. Det lukter Mourinho-forutsetninger lang vei. Kampen kan tippe i alle retninger, den er helt åpen. En av årets mest uforutsigbare oppgjør. Jeg frykter denne kampen mer enn jeg fryktet Manchester City på Etihad.

Roy Hodgson overrasker ingen

Premier Leagues eldste manager er lett å lese. Alle vet hvordan Crystal Palace spiller. Men det betyr ikke at det blir lett å møte Palace av den grunn.

For ikke bare er Hodgson seriens eldste manager. Crystal Palace er også seriens klart mest erfarne lag. Gjennomsnittsalderen ligger tett opp mot 30. De vet hvordan de skal spille, de vet at de som regel er gode på å utføre Hodgsons instrukser og det betyr at denne kampen er litt ekkel.

zaha palace
Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Men mye avhenger av om Crystal Palace stiller med Wilfried Zaha eller ikke. Det er sjelden at jeg bryr meg om poeng med og poeng uten-statistikker. Men i akkurat dette tilfellet så gjør jeg det. Crystal Palace har alltid tatt mer poeng med Zaha på banen. Helt siden han kom til London i 2014. Crystal Palaces spillestil med rigid defensiv organisering og kjappe kontringer langs venstresiden er i stor grad avhengig av Zahas tilstedeværelse.

I år har han spilt åtte kamper for The Eagles. Han har skåret 5 av Palace sine tolv mål. Han testet positivt for Covid-19 for et par uker siden, og Hodgson har måttet klare seg uten sitt sparess i to seriekamper på rad. Det har resultert i to tap. 1-0 mot Burnley, og 2-0 mot Newcastle.

Men selv med Zaha på banen, så har vi en god sjanse på papiret her. Crystal Palace ligger fint i strukturen sin, men i løpet av nitti minutter bør det være mulig å straffe dem. Det kan fort bli en frustrerende kamp, men der det tipper i riktig retning til slutt. Heldigvis så er det kun 2000 på tribunen. Et fullsatt Selhurst Park har ofte vært en nøtt.

Vi slår West Bromwich

Den siste kampen i den neste rekka på fem kamper er hjemme mot West Bromwich. Ingen kamper er enkle i Premier League. Men denne kampen er svært nær å kunne bli karakterisert som nettopp det.

De har en god Matheus Pereira i mellomrommet, men utenom det synes jeg laget fra Black Country har vært tynn suppe så langt. De står med en seier på ti kamper, en heldig 1-0-seier over dumpekandidaten Sheffield United. Ellers har de fått rasket med seg noen uavgjort-resultater mot svak motstand.

Unntaket er kampen hjemme mot Chelsea i slutten av september. Da ledet de tidlig 3-0. Så våknet Lampards utvalgte i andre omgang og reddet poenget på overtid. Det var en god prestasjon av West Bromwich, tross alt, men det var også før Chelsea hadde funnet formatet sitt. Før de nye hadde blitt integrert i resten av spillergruppa.

Dette blir tre poeng.

Skal vi si oss fornøyd med 11 poeng i de neste fem kampene? Uavgjort mot Tottenham og uavgjort mot enten Wolverhampton eller Crystal Palace, ingen tap? Eller skal vi driste oss til å tippe 13 poeng, uavgjort mot Tottenham og fire seire?

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket