fbpx
winner
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB

2020 har vært et minneverdig år – på godt og vondt. Pandemien har både stoppet fotballen fra å rulle og publikum fra å heie sine helter fram. Men sesongene har snublet seg framover likevel. Og mye har også vært gledelig sett med Liverpool-øyne.

Vi har plukket ti ting som vi har vært ekstra takknemlige for i 2020.

Caiomhin Kelleher

Mange fryktet et lengre skadeopphold for Alisson Becker i høst. Adrian har klasseredninger i seg, men han har også mange tabber i spillet sitt. Vi røyk blant annet ut av Champions League i mars på grunn av en stor Adrian-tabbe, og hvem vet hva resultatet mellom Aston Villa og Liverpool ville blitt uten tabben fra Adrian som førte til åpningsmålet.

Men så valgte Klopp å satse på den unge iren Kelleher i stedet for. Resultatet ble tre nesten prikkfrie kamper i Champions League og Premier League. Vi har fått en ny andrekeeper kan det virke som.

Curtis Jones

En annen som har benyttet mulighetene i år er scouseren Curtis Jones. Han er 19 år, men spiller likevel som en erfaren rev. Hele 18 kamper har det blitt på 19-åringen i høst. Hvem hadde trodd det i sommer?

Han har hatt en dalende formkurve i det siste, men det rokker ikke på totalinntrykket – vi har en ny juvel på gang. Og han er fra Liverpool by.

Diogo Jota

Var han ikke litt dyr? Skårer han ikke for få mål? Er han rask nok?

Det ble stilt en del spørsmål etter overgangen fra Wolverhampton i sommer. Over 40 millioner pund hørtes mye ut. Kunne han levere på et nivå som reflekterte den summen?

Om han kunne.

Jota har vært en ubetinget suksess så langt. Nå er han skadet, og det er synd. For han kunne opplagt ha hjulpet laget i mange av kampene i desember.

Fem mål i Premier League og fire mål i Champions League har det blitt på portugiseren. Vi husker særlig hans drømmekamp mot Atalanta borte, der han skåret hat-trick og var helt ustoppelig.

Han ble også kåret til månedens spiller i november.

Alle snakket om Thiago tidlig i september. I løpet av høsten så ble Jota den store snakkisen.

Thiago

Noen spillere må aldri benevnes med to navn. Noen spillere har ikke et fornavn og et etternavn. Noen spillere må kun kalles med ett navn.

Thiago er en slik spiller.

thiago

Vi ble vitne til en drømmeovergang i sommer, og vi har vært vitne til drømmefotball i de få kampene han har spilt til nå.

For en spiller. Gjett om han blir viktig utover i sesongen.

Robertsons stabilitet

Han er nå verdens beste venstreback. Kun Ben Chilwell i Chelsea er i nærheten, i våre øyne.

Robertson spiller samtlige kamper. Hans energinivå er på topp nesten hver gang. Han stormer opp og ned langs venstrekanten i kamp etter kamp. Assistene registreres i et høyt tempo. 11 i Premier League i 2018/19, 12 i 2019/20 og foreløpig 5 i 2020/21.

Han er også meget sterk i sitt defensive spill. Tenk at denne spilleren kunne havnet på Tesco for noen år siden.

I tillegg må vi ikke glemme hans rolle i gruppa. Han er et av de store muntrasjonsrådene i garderoben.

Winjaldum og Henderson dominans på midten

En av nøklene til Liverpools suksess de siste årene er det dominante spillet i maskinrommet. Og de to som har spilt flest kamper i 2020 er Gini Wijnaldum og Jordan Henderson.

Begge jobber steinhardt med og ikke minst uten ball. Begge er toveisspillere. Og begge er svært gode på rolleutøvelse. De forstår Klopps strukturer og spillemønstre og begge har utført oppgavene sine på beste vis i store deler av 2020. Henderson ble sågar kåret til forrige sesongs beste spiller i Premier League i flere kåringer.

Fabinhos stopperspill

Van Dijk ble skadet. Matip ble skadet. Gomez ble skadet. Hva gjorde Jürgen Klopp? Jo, han omskolerte Fabinho.

Og det var en genistrek. Brasilianeren har ikke bare vært en av Liverpools alle beste spillere i høst, han har også vært en av de to-tre beste stopperne i hele ligaen.

REUTERS/Phil Noble/NTB

Sterk i lufta, leser spillet bra, stadig bedre på posisjonering, duellerer knivskarpt, god med ballen i beina.

Vi har fått oss en ny klassestopper rett og slett.

Salah – flest mål i ligaen

Ingen har skåret mer i Premier League i år enn Mo Salah. 23 mål har det blitt på egypteren i kalenderåret 2020. Det er tre flere enn Bruno Fernandes og seks flere enn Jamie Vardy og Son min-Heung.

Salah er også toppscorer i inneværende sesong. 13 mål har det blitt i høst. det er to flere enn nestemann på lista.

Han tjener godt, Salah, men han er verdt det.

Vi startet og avsluttet året på toppen av tabellen

Noen ganger synes jeg enkelte fans er litt utakknemlige. Det har vært mye sutring i høst. Men det er blant annet fordi vi er blitt så godt vant.

For det er faktisk ikke normalt å ligge på rundt 100 poeng i Premier League.

Nå skal det også sies at det har blitt noen frustrerende uavgjort-resultater på slutten av året. Men 2020 er et merkelig år. Alle de store sliter. I England. I Europa. Vi får derfor være litt rause med laget, synes jeg.

Dessuten så leder vi altså ligaen når vi nå trer inn i et nytt år. Det er tredje året på rad at vi skyter opp rakettene som ligaledere. Det varmer. Vi må ikke ta det for gitt.

Liverpool vant Premier League

Tenk at det hadde gått 30 år. 30 år siden sist seriemesterskap. Tenk på alt som har skjedd på alle de årene.

Golfkrigene
Krigen på Balkan
Obama ble president i USA
Trump ble president i USA
Smarttelefonene
5G
Elbiler
110 soner på veier i Norge
Kjærlighet har blitt funnet
TV2
Fylker som forsvant
Nye europeiske stater
Finanskrisen
En lammende pandemi

Mennesker har fått barn. Barna har blitt store. Barna har fått barn.

30 år er lenge. Altfor lenge. La det ikke gå så lang tid til neste gang.

2020 var et forferdelig år. Men 2020 var også det året vi ble seriemestere igjen. Det var på høy tid.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket