fbpx
Foto: Maxisport / Shutterstock.com

Tallenes tale: Stats fra Premier League runde 13

Nå spilles det Premier League fotball nær sagt hver dag. Det er nesten vanskelig å henge med. Men de som plotter og analyserer tall er som alltid på jobb.

 • Manchester United vant sin tiende strake borteseier i Premier League i går. Det har kun skjedd tre ganger tidligere at en klubb i toppdivisjonen i England har klart det. To klubber leder statistikken med 11 borteseire på rad. Chelsea i 2008 og Manchester City i 2017. Manchester Uniteds neste bortekamp i PL er mot Leicester på Andre Juledag. Vinner de den, så tangerer de rekorden. Den neste bortekampen etter det igjen er faktisk ikke før 17. januar. På Anfield.
 • Ingen lag i Premier League-historien har kapret flere poeng på bortebane etter å ha ligget under enn årets United-utgave. Hele 18 poeng har de sanket etter å ha snudd kamper. Solskjær snur kamper med taktiske grep, men sliter med vekkerklokka.
 • Aston Villa noterte 27 avslutninger mot Burnley. Det er det høyeste antallet avslutninger uten at det har ledet til mål i Premier League siden 2018.
 • Villa har kun vunnet 6 av sine totalt 18 poeng på hjemmebane hittil i sesongen. 3 av dem kom i 7-2-seieren mot Liverpool. Sånn er det når man setter standarden for høyt – da kommer prestasjonsangsten. Den vanskelige oppfølgeren.
 • Liverpool byttet ikke inn noen spillere mot Tottenham. Det har ikke skjedd i ligaen siden 2004. Den gang skjedde det mot Newcastle. All teams have injuries – yeah, right, José.
 • Tottenham fullførte 75 pasninger i første omgang mot Liverpool. Det laveste antall pasninger for et Mourinho-lag siden 2012. Da ledet han Real Madrid. Hovedstadsklubben bokførte 54 pasninger i første omgang mot Barcelona. Real Madrid vant 2-1. Aldri bytt ut en vinneroppskrift…
 • Benteke har skåret tre mål på sine tre siste kamper for Crystal Palace. Det er like mange som på de 48 foregående kampene hans. I morgen venter Liverpool. Benteke ble i tillegg utvist, så eventuelle represalier må vente.
 • Leeds skåret 5 mål på Elland Road på onsdag. Det har ikke skjedd i Premier League siden 2001. Bielsa leverer.
 • Ingen lag har sluppet inn flere dødballmål enn Leeds i høst. 12 i tallet. Bielsa leverer ikke.
 • Den 26. desember er det ett år siden Arteta tok over Arsenal. På den tiden har Arsenal fått sju røde kort. Fire flere enn noen andre Premier League-lag på den samme tiden. Hva skjer på det treningsfeltet, egentlig?
 • Theo Walcott jublet for sin 38. scoring på Emirates på onsdag. Nå som Southampton-spiller. Kun to spillere har skåret flere mål på Emirates: Robin van Persie (48) og Olivier Giroud (40). Walcott står nå med 38. Rekker han en eller to til?
 • Vi tar med en godbit til slutt. Sam Allardyce tok over West Bromwich i går, selv om laget holdt Manchester City til 1-1 på Etihad. Det blir Big Sams åttende klubb i Premier League. Ingen andre managere har hatt ansvaret for like mange. West Bromwich tar nå et sjumilssteg inn i framtiden.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket