fbpx
tallenes tale

Tallenes tale: Spennende stats fra Premier League runde 11

Tall er magisk, hevder noen. Det kan være, men at tall kan være spennende å grave seg ned i, er uansett sant. Visste du for eksempel at siden starten av oktober så har Arsenal blitt avblåst for feil innkast flere ganger (5) enn de har skåret mål (4) i PL. Vi har tatt en gjennomgang av andre artige stats fra Premier League, runde 11.

 • Kun én gang har et lag stått med færre enn ett poeng etter runde 11 i den engelske toppserien. Sheffield United står som kjent med ett poeng i år. Kun Manchester United i 1930-31-sesongen hadde færre poeng. Det er i alle fall bra at de nyter fordelen av tre bytter.
 • Harry Kane har sentret til Son Heung-min 56 ganger i høst. Det har blitt mål på 8 av pasningene. Kanskje det er på tide å sentre til noen andre snart? Fotball er et lagspill, Harry.
 • Southampton skåret nok en gang på dødball i helga. Kun Chelsea (8) står med flere mål på dødballer enn Southampton (7) i høst. Jannik Vestergaard altså. Ikke en veldig god fotballspiller, men står med flere mål (3) enn Aubameyang, Firmino, de Bruyne og Gabriel Jesus så langt.
 • Southampton slo Brighton i går, mandag. Det er første gang de har vunnet en mandagskamp siden 2002. Femten forsøk siden sist seier. Da er det bare å håpe at Liverpool møter dem en mandag, for nå er de ferdig for noen år.
 • Liverpool har vunnet 31 av de siste 32 hjemmekampene i PL. Hva med mandagskamp hjemme på Anfield mot Southampton i andre uka i mai? Gode odds.
 • Mo Salah både skåret og assisterte i 4-0-seieren over Wolverhampton. Det er 17. gang han har gjort nettopp det i en Premier League kamp siden 2017/18. Det er fem ganger flere enn nestemann på lista. Det er småpene tall til å være “så ego”…
 • Wijnaldum skåret sitt 26. Premier League mål i helga. Det 23. på hjemmebane. Det vil si 88,5% av målene. Det er den høyeste prosenten med hjemme-scoringer i Premier Leagues historie (av spillere med flere enn tjue mål). Han er hjemmekjær, Gini, på tide å skrive ny kontrakt snart? Holde seg hjemme på Anfield noen år til.
 • Arsenal slo 32 innlegg i åpent spill mot Tottenham. Det høyeste antallet innlegg i serien – av noen lag – siden februar 2016. Dere må ha folk i boksen, Mikel. Det holder ikke bare å legge inn.
 • Crystal Palace skåret fem mål borte mot West Bromwich i helga. Det er første gang i klubbens historie at de har klart å skåre fem mål på utebane i engelsk toppserie. 404 bortekamper har det blitt for Crystal Palace. Ikke si at Roy Hodgson ikke kan angrepsspill.
 • 12 av 13 røde kort i Premier League i høst har vært direkte rødt kort – 92%. I fjor så var 25 av 44 utvisninger direkte røde kort (57%). Har spillerne gått på kurs?
 • Ingen har skåret flere mål på bortebane i årets PL enn Patrick Bamford (7). Hva med å sette han og Wijnaldum på samme lag?
 • Bruno Fernandes skapte 8 sjanser for Manchester United da han kom inn i pausen mot West Ham. Ingen har skapt like mye på 45 minutter siden Jason Koumas i 2008. Det er godt at noen redder jobben til Solskjær. Bra for norsk presse, bra for Liverpool. Win-win.

Kilde: Opta

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket