fbpx
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

Strøtanker på glattisen: Et uhøytidelig skråblikk på runde 15

Kampene kommer tett. Ingen lag klarer å sette sammen lange rekker med seire, og nivået varierer voldsomt fra uke til uke.

Liverpool er ikke alene om å levere prestasjoner som går fra høye tinder til dype daler i årets sesong. Ingen klubber har imponert over tid så langt. Så rosen og risen som blir utdelt i denne spalten er noen ganger dypt frustrerende, for etter å ha blitt hyllet i en runde, så har den hyllede falt sammen runden etter. Men vi gir det enda et forsøk.

Gull: John Stones

Mange hadde avskrevet den unge briten etter forrige sesong. Vel, han er ikke særlig ung lenger heller. 26 år har han blitt nå, Stones. Han var Englands store framtid da han slo gjennom i Everton, og sjeikene i Manchester City hadde stjerner i øynene da de signerte han for 100 000 oljefat i 2016.

Men så ble prestasjonene sakte men sikkert dårligere. Og i forrige sesong så fikk han bare 12 kamper fra start i Premier League. Når en også tenker på at lagets store forsvarssjef Laporte var ute i mange måneder, så forstår en virkelig hvor langt nede Stones var i sin karriere.

Før denne sesongen så kjøpte Manchester City både Ake og Dias, og da trodde man i alle fall at veien til førstelaget ble lenger for Stones. Men Stones har vist alle hvor lunefull fotballen kan være. Plutselig kan karrierer skyte fart igjen. Og nå har Stones pekt nese til sine kritikere.

Han har startet og fullført fem av de seks siste seriekampene for de lyseblå. Og City slipper nesten ikke inn mål lenger. Nå kan ikke det bare forklares med Stones sin inntreden i laget, men Stones har definitivt vært en av årsakene.

Sølv: Arsenal

Endelig lyktes det for Arteta og Arsenal. De valset ikke akkurat over Chelsea, men de vant 3-1 mot en av gullkandidatene i år. Og det etter en solid prestasjon.

De har vært både uheldige og udisiplinerte i de siste ukene, Arsenal. Men i helga unngikk man røde kort samtidig som spillerne fant nettmaskene.

To av målene var også av det vakre slaget. Særlig må frisparkmålet til Xhaka trekkes fram. Tenk om sveitseren spilte litt mer med hodet litt oftere. Sakas scoring var også vakker, men ikke kom og si at han prøvde på den der. Det var en sleiv, det må det ha vært.

Bronse: Pedro Neto

Mens mange spillere har sett litt slitne ut den siste tida, så er duracellkaninen Pedro Neto et unntak. I går herjet han med Tottenham i 90 minutter. Måten han passerer spillere med ball på er verdt et lite studium. Lavt tyngdepunkt, sikker med ballen og ikke minst en gudbenådet timing på rykkene sine. Han er en attraksjon, portugiseren.

I år har han også begynt å pynte på måltallene sine. I fjor registrerte han tre mål og tre assister på 29 PL-kamper. I år står han med fire mål og to målgivende på 15 kamper.

Aner vi en mulig erstatter for Salah eller Mané på sikt? Bytter vi farmerklubb?

Nedrykk: Crystal Palace

Hva skjer i Sør-London? Har drikkevannet blitt infisert eller noe?

Nå er vi vant til at Crystal Palace varierer en del i form, og ofte gir de seg når de runder 40 poeng. Men det har de ikke gjort ennå, likevel ser det sånn ut.

Først så taper de med redselsfulle 0-7 på Selhurst Park mot Liverpool. I en begredelig forestilling av hjemmelaget. Så går de bort og taper 0-3 mot Aston Villa runden etter. Det høres i utgangspunktet ikke så ille ut. Alle kan tape med flere mål mot Villa har vi hørt rykter om, men Aston Villa ble redusert til ti spillere rett før pause. Da ledet de bare 1-0.

Og det gikk fra vondt gikk til verre for Palace i andre omgang. Aston Villa setter to mål til – med ti mann. Ikke bare det, seieren var altfor liten. Mot Liverpool var Crystal Palace uheldig med effektiviteten til motstanderne. I går var det motsatt. De var svineheldige at de ikke tapte med flere mål. Aston Villa hadde en XG på 4,58. De valset over Hodgsons utvalgte.

Mot Liverpool manglet de Benteke. Han spilte i helgen. Det hjalp ikke all verden.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket