fbpx
Foto: REUTERS/Mike Hewitt/NTB - Yves Bissouma får stadig flere til å sperre opp øynene

Strøtanker på glattisen: Et uhøytidelig skråblikk på runde 11

Dette er spalten der det deles ut sukker og pepper til utvalgte spillere eller lag eller hva det enn måtte være – så lenge det er Premier League relatert. I dag vil spillere på mindre meritterte lag få velfortjent skryt. Og pepperen går i dag merkelig nok til en klubb som ikke er i Premier League. Men Premier League relatert er det likevel.

Gull – Yves Bissouma

Du har kanskje ikke hørt om denne spilleren. Det burde du, i alle fall hvis du så Liverpool og Brighton dele poengene i forrige runde. Da var han en av banens klart beste spillere. Kanskje den beste. Han taklet, duellerte, brøyt, avverget – gjennom samfulle 90 minutter. Liverpool produserte knapt en halvsjanse. XG-tallet vårt var det laveste av året.

I kveldens mandagskamp mot Southampton så var han glimrende igjen. Ikke bare defensivt. 24-åringen fra Elfenbenkysten/Mali har begynt å ta skritt offensivt også. Vi så overhopp, vakre innlegg og et relativt godt finterepertoar.

Dette er spilleren som stadig flere forståsegpåere peker ut som mulig erstatter for Gini Wijnaldum. Det er ikke mange dager til nederlenderen kan forhandle med andre klubber. Sånn det ligger an nå kan han nyte sola på den katalanske kysten i august.

Hvis vi i tilfelle velger å erstatte han, så er Bissouma definitivt på lista til Michael Edwards. Relativt underkommunisert, relativt billig, og han er i riktig alder. Han kan fortsatt ta flere skritt.

Sølv – Wilfried Zaha

Han her har du i alle fall hørt om. Ble solgt til Crystal Palace i 2014, og har siden det vært London-klubbens beste og mest nyttige spiller i år etter år. Hele Roy Hodgsons angrepsspill – ja, den planen eksisterer faktisk – bygger på venstrekantens tempo og finteferdigheter.

Han har gått en del skadet, Zaha, og for et par uker siden testet han positivt for Covid-19 i tillegg. Da sliter Palace. The Eagles tar alltid mer poeng med Zaha på banen enn på tribunen. Han har gått glipp av to seriekamper i år. Da tapte Palace 1-0 for Burnley og 2-0 for Newcastle. I helga var han tilbake og satte to nye mål i 5-1-seieren over West Bromwich.

Han står nå med sju mål og to assister på ni kamper i Premier League.

Hodgson er for øvrig en perfekt manager for en overgangsspiller av Zahas kaliber. Palace forsøkte å bytte spillestil da de ansatte Frank de Boer for et par år siden. Han fikk fem kamper for klubben. Da var det tilbake til buss og kontringsfotballen som klubben har finslepet de siste årene. Under spenstige og framtidsrettede managere som Tony Pulis, Alan Pardew, Sam Allardyce og nå Roy Hodgson.

Bronse – André-Frank Zambo Anguissa

Han kom fra Villareal til Fulham i sommer. Han var et relativt ubeskrevet blad. Og det er han ennå, 25-åringen fra Kamerun.

Men han er i ferd med å spille seg varm nå, Anguissa. Fulham har sett stadig bedre ut i løpet av sesongen. Og en av grunnene til det er den defensive midtbanespilleren Anguissa. Han takler og bryter bra, men i tillegg har han evnen til å sette opp medspillere, og ikke minst så driver han glimrende med ballen i beina.

Førsteomgangen hans mot Manchester City var verdt en bronseplass alene. Nå var City som lag klart best, men tenk om Anguissa hadde hatt bedre medspillere rundt seg. På de første 45 minuttene så vant han tilbake ballen fem ganger, dro seg forbi svimle City-spillere seks ganger på seks forsøk, brøyt fem pasninger og vant fire av fire taklingsforsøk. I tillegg var pasningskvaliteten høy.

Til søndag så venter Liverpool på motsatt banehalvdel.

Nedrykk – Milwall

Neida, Milwall spiller ikke i Premier League. De spiller i Championship. Men det klubbens fans gjorde i helga påvirker også Premier League på et vis.

Endelig var det lov å slippe inn fans på fotballkamper igjen. Siden Milwall ligger i London, så fikk de lov til å slippe inn 2000 tilskuere. Og de var virkelig ikke heldige med loddtrekninga si.

Da spillerne gikk ned på kne som et ledd i Black Lives Matter-kampanjen, så begynte Milwall-fansen å bue. Tenk det. Her har de ikke fått sett fotball live på åtte måneder, og når de endelig får lov til å returnere, så er det dette de får til. Nå har jo Milwall vært en skikkelig hooligans-klubb i veldig mange tiår – oppgjørene mot West Ham på 1980-tallet var jo alltid forbundet med våpen på innerlomma og snauklipte skaller.

Det kan virkelig ikke ha vært lett for høyreorienterte krefter i helgen. For ikke bare gikk spillerne nok en gang ned på kne for å støtte kampen mot rasisme. Kapteinene gikk til og med ned på kne med et regnbuefarget kapteinsbånd rundt armen. Det var ikke akkurat Nigel Farage og Tommy Robinsons helg dette.

Og takk herre for det. La de få ingen helger. La ingen helger bli deres. Premier League og EFL skal ha takk for å tørre å være politiske på de rette sakene. Politisk korrekthet er også i bunn og grunn korrekthet.

Det må også nevnes at klubbens spillere og ansatte reagerte mot sine supportere. De reagerte med sjokk, vantro og sinne.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket