fbpx
Foto: Adam Davy/Pool via AP/NTB

Strøtanker på glattisen: Et uhøytidelig skråblikk på Premier League runde 13 og 14

Kamprundene kom tett denne gangen, så vi slo sammen to runder i ukens oppsummering av det som rørte seg i Premier League. Og denne gangen valgte vi å trekke fram lagene i form, helt vi kom til dagens nedrykksplass – da er personfokuset tvingende nødvendig.

Gull: Liverpool

Før runde 13 så lå klubben på andre plass på tabellen. Men etter en seier i siste minutt mot Tottenham og en oppvisning i leken og effektiv fotball mot Crystal Palace, så leder nå Liverpool med fire poeng.

Det er særlig måten det skjer på som imponerer. Jose Mourinho kan snakke så mye han vil, men ikke bare vant det beste laget 2-1, i tillegg vant det laget med flest skader. For ikke kom å kimse av at spillere som Gomez, van Dijk, Jota og Thiago er skadet. Ikke forsøk å overbevise oss om at en benk bestående av tenåringer ikke har noe å si. Eller at spillere ut og inn av kamptropper er uviktig. Ikke fortell oss det.

For selvsagt har det betydning.

Men Klopp og Liverpool har angrepet utfordringa på beste vis. Spillere som Curtis Jones, Neco Williams, Caiomhin Kelleher, Rhys Williams og Nat Phillips har alle tatt Premier League og Champions League med den største selvfølgelighet. Systemet består, på tross av enkelte små endringer. Liverpool er Liverpool uansett hvor mange som har vært og fortsatt er skadet.

For noen uker siden var Liverpool en av mange utfordrere til Premier League-tittelen. Etter å ha vært favoritten i august. Nå er vi favoritter igjen. Treningsbildene av Thiago og van Dijk på Kirkby gir ytterligere grunn til optimisme.

Runde 13 og 14 var svar på tiltale etter den lille fadesen mot Fulham.

Sølv: Manchester

Begge klubbene fra Manchester – byen med flere meter med kanaler enn Venezia visstnok – har sakte men sikkert øket poengfangsten i Premier League.

Manchester United har vært noe heldig i høst. De fortjente å tape mot både West Ham og Brighton, men klarte å hente tre poeng i begge kampene. Men de har ikke bare hatt flaks, de har også snudd kamp etter kamp til seier på bortebane med mye vilje, og på søndag lekte de seg i tillegg med Leeds (6-2).

Med seier i hengekampen vil de innta andreplass på tabellen, kun to poeng bak Liverpool. Ole beholder jobben en stund til med andre ord. Norsk presse puster dermed lettet ut, det er snakk om arbeidsplasser dette. Da får det heller være at klubben røyk ut av Champions League og faktisk ville ha ligget på 11. plass i serien med rettmessige tap mot nevnte West Ham og Brighton.

Også deres sjarmerende lyseblå nabo har sakte men sikkert krabbet oppover på tabellen, på tross av et tåpelig feilskjær mot West Bromwich.

De skårer ikke all verden med mål lenger, City, på tross av en 5-0-seier mot Burnley. Men de slipper heller ikke inn mål. De stod med seks strake kamper uten baklengs før nevnte West Bromwich straffet dem. Pep har lagt indreløperne dypere i banen. Her skal overgangene mot stoppes for en hver pris. Og det har delvis lyktes. De nærmer seg topp 4 nå.

Bronse: Burnley

Etter en miserabel sesonginnledning har Sean Dyches menn begynt å vise fjorårsform i de siste rundene. De har ett tap på de siste sju kampene, 0-5 mot Manchester City. De er ubeseiret på de siste fire kampene. De har slått Arsenal og Wolverhampton, og klart uavgjort mot Everton og Aston Villa.

Det er fire tradisjonsrike klubber, og flere av dem på øvre halvdel av tabellen.

Burnley har klatret opp til 16. plass på tabellen, og kan med seier i hengekampen passere Arsenal.

Nedrykk: Sam Allardyce

Slaven Bilic mistet jobben etter 1-1 mot Manchester City. Inn kom Englands svar på Tom Nordli – Sam Allardyce. West Bromwich er hans åttende klubb i Premier League. Og det er nesten alltid snakk om redningsaksjoner. Bolton tidlig på 2000-tallet er selvsagt unntaket, for utenom det har mye dreid seg om route one og gampefotball.

Sam Allardyce kan kontrakter nå. Her snakker vi som alltid om en gigantisk bonus hvis klubben beholder plassen i ligaen. Ikke for at Big Sam trenger pengene. Han har vel fortsatt noen penger gravd ned etter en av sine tre korrupsjonsanklager i engelsk fotball.

Det startet ikke bra for Allardyce i West Bromwich i helgen. Det endte med et 3-0-tap mot Aston Villa, og som alltid er skuddstatistikken et morsomt studium når Sam Allardyce leder fotball-klubber.

Det ble med én avslutning fra Sam Allardyces menn. Et skudd fra 25 meter. Det traff riktignok målet. Skuddet gikk rett på keeper. Aston Villa hadde 19 avslutninger.

Big Sam er tilbake.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket