fbpx
Foto: Glyn Kirk/ Pool via AP/NTB

Strøtanker på glattisen: Et uhøytidelig skråblikk på Premier League runde 12

Nå er det kaos i verdens morsomste liga. Alle slår alle. Så det er mye å ta av denne runden.

Gull: Vicente Guaitas redning mot Tottenham

For en kamp Crystal Palaces sisteskanse hadde mot Tottenham i helgen. Han var en levende vegg. Lloris var ikke mye dårligere på den andre siden, men noen av redningene til spanske Guaita var som å se en blekksprut i aksjon.

Ok, han tabbet seg ut på Harry Kanes scoring, men utenom det var han briljant. Og særlig må redningen på Eric Diers frispark tre minutter på overtid utheves. Den må rammes inn i gull. Sjekk bildet over. Sjekk gjerne youtube også. Jeg visste ikke at Dier hadde en så god frisparkfot engang, jeg. Men skuddet var glimrende, og redningen var årets redning i Premier League.

Sølv: West Ham

Jeg hadde ikke helt troen på dette West Ham-laget før sesongen. Vel, jeg var usikker er vel mer riktig å si. Jeg trodde rett og slett at ryggraden i laget ikke var sterk nok, at moralen var god nok. Klubben har jo vært nær nedrykk i de siste årene.

Men de har gjort meg til latter så langt i høst. West Ham klarer seg bra de. De ligger på 6. plass etter 12 kamper. Med seks seire og to uavgjort-resultater. De har slått Leeds, Aston Villa, Wolverhampton og Leicester blant annet. Uavgjort mot Manchester City er heller ikke dårlig. De holdt nesten Liverpool til uavgjort også.

Dessuten så viser de mye innsats i kampene sine. De vil noe. De kjemper. De har rett og slett ikke sett ut som de har gjort de siste sesongene. For nå er ryggraden der. Moralen er til stede. Det skal Moyes få kreditt for.

Bronse: James Maddison

Det har ikke vært Maddisons sesong hittil. Litt småskadet, få mål. Leicester har klart seg ok uten.

Men søndag kveld smalt det igjen. James Maddison skåret to mål, for første gang i Premier League. Han nærmer seg 80 kamper, og fram til nå har han egentlig vært en større tilrettelegger enn avslutter. Men hans andre scoring mot Brighton var en perle. Han curlet ballen opp i venstre kryss fra 15 meter, etter å ha fintet seg fram til skuddmuligheten.

Rundens mål.

Nedrykk: Granit Xhaka

Ok, la oss gå inn i tankene til Granit Xhaka litt. Nei, glem det, la oss ikke gjøre det. Det er en vanskelig og ubehagelig oppgave. La oss se det utenfra.

Det er spilt 57 minutter mellom Arsenal og Burnley. Du vet at laget ditt sliter. Arsenal har hatt sin verste sesongstart på 39 år. Men så har dere begynt bra i andreomgangen. Dere skaper sjanser på løpende bånd. Det er vilje i laget. Tre poeng er så livsviktig. Så hva gjør du?

Jo, du mister hodet. Fullstendig hodemist. Du tar kvelertak på Westwood fra Burnley og tipper han over med fråde rundt munnen. Smart.

REUTERS/Laurence Griffiths/NTB

Det var Arsenals sjette røde kort siden Mikel Arteta tok over laget. Det kan ikke være lett å være Arteta når spillere agerer som Xhaka. Arsenal ligger nå på 15. plass på tabellen.

Det lå tunge skyer over Emirates i går kveld. Tause tilskuere gikk hjem i regnet.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket