fbpx
cavani
Foto: A.PAES / Shutterstock.com

Strøtanker på glattisen: Et uhøytidelig skråblikk på Premier League runde 10

Vi har gått inn i adventstiden. Det er mye man venter på nå. Men inntil alt blir bedre, så får vi dele ut litt ros og ris i mellomtiden.

Gull: Edinson Cavani

Jeg har alltid likt Cavani. Det er ikke mye Woodgate har gjort riktig på overgangsmarkedet, men å signere en korttidskontrakt med uruguayaneren er et av hans få blinkskudd. Selv en blind høne finner et korn i ny og ne.

Cavani ser ikke ut som en fotballspiller. Med sitt lange hår og utarmede ansikt ser han mer ut som lydmannen til et søramerikansk trash metal-band. Men Cavani spiller fotball, og Cavani er glimrende til det.

Etter å ha dunket inn mål i Frankrike i sju år, så ble han en fri agent i sommer. Men 33 år er ingen alder for lydmenn til søramerikanske trash metal-band. De er skrinne, nesten utpinte, men de er også senesterke og utholdende. Og Cavani ser uforskammet veltrimmet ut for tida. I helga kom han inn i oppgjøret mot Southampton, og han snudde kampen på egen hånd.

Southampton cruiset inn til en stødig seier i første omgang. 2-0 til pause var fortjent. Men så settes klapperslangen Cavani inn. Først setter han opp Fernandes, og 2-1. Deretter utlikner han på hode, før han setter inn vinnermålet med samme kroppsdel i fergie time.

Hvis du er 12 år, og ønsker å bli en god spiss, så bør du studere Cavani. Måten han rykker seg fri i boks er klasse. Ingen er bedre i verden på akkurat dette. Blikket på ball og forsvarere, timing av rykk, utførelsen av rykk og avslutning. Det er perfeksjon. I tillegg har han alltid jobbet som en galeislave. Både defensivt og offensivt – alltid på farten – alltid på jakt etter rom.

Sølv: Riyad Mahrez

Vingen er nå inne i sin tredje sesong for de lyseblå. Og kjøpet har absolutt gitt avkastning. I de siste fem sesongene er det kun Son på Tottenham som har overprestert like mye på mål kontra XG som Mahrez. Han skårer mye mer enn hva sjansene skulle tilsi.

Særlig er han glad i å dra seg inn fra høyrekanten, og avslutte med venstrebeinet. Og avslutningene går svært ofte på mål, og ofte går de inn ved bortre stolpe.

I helga slo mannen med dobbelt statsborgerskap til igjen. Tre mål mot Burnley gir The Citizens fornyet tro på at sesongen 2020/21 fortsatt har noe å by på.

Bronse: Daniel Podence

Wolverhamptons lille portugiser ble kjøpt fra Olympiakos i sommer, som en billig erstatter for Diogo Jota. Og han begynner å finne formen i West Midlands.

Ikke bare har han produsert mål og assister (4 totalt), men særlig er hans teknikk blendende. Han er rett og slett morsom å se på. Rask, lavt tyngdepunkt, gode tyngdeoverføringer, iherdig.

Om en uke så venter Liverpool på Molineux. Uten sin spydspiss Jimenez, som fikk et kraniebrudd i duell med David Luiz i helga, så må mye ansvar fordeles på resten av angriperne til ulvene. Traore, Neto og Podence. Det blir overgangsfotball de luxe. Backene våre kommer til å bli svette.

Nedrykk: Chris Wilder

Jeg har stor sans for Chris Wilder. Nyskapende og ærlig. Men hvis Roy Hodgson kan få medalje i denne spalten, så kan også Wilder bli tildelt en nedrykksplass.

Etter at Klopp har vært ute i media og igjen forsvart fem bytter i Premier League, så gikk Wilder ut og kalte tyskeren for en politiker. “Klopp bryr seg bare om Liverpool. Det er sånn det er. Han tenker ikke på andre. Bare Liverpool. Det gjør han til en mesterlig politiker.”

Wilder er som kjent en massiv motstander av fem bytter. Han ønsker å beholde tre, som vanlig. Men laget hans tapte i helga mot West Bromwich. Sheffield United ligger nå nederst på tabellen med ett poeng etter ti kamper. Karma? “Jeg klør meg i hodet nå”, sa Wilder i intervjuet etter kampen. Han må i alle fall begynne å tenke på muligheten for nedrykk. I Championship er det for øvrig fem bytter. Noe å tenke på det også.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket