fbpx
Foto: REUTERS/Owen Humphreys/NTB

Spillerbørsen: Slurvete i avgjørende øyeblikk

Året ble avsluttet med nok en frustrerende aften av Liverpools utvalgte. Tempoet var tidvis høyere enn mot West Bromwich, men i dag sløste vi veldig med sjansene.

Jürgen Klopp gjorde to endringer på laget som møtte West Bromwich. På stopperplass kom Nat Phillips inn, og på midten fikk Gini Wijnaldum en velfortjent hvil. Evigunge James Milner spilte sin første kamp fra start etter skaden han pådro seg i slutten av november.

Det mest gledelige med kampen var at Thiago var tilbake, og han leverte et flott kvarter.

Newcastle startet kampen best, og prøvde flere ganger å spille i bakrom. Men med et par unntak, så ble det sjelden farlig. Midtveis i første omgang begynte Liverpool å ta mer og mer over. Vi fikk flere muligheter til å ta ledelsen. Men enten så sviktet avslutningene, eller så rotet vi med sistepasning og avgjørende medtak.

Andre omgang minnet om den første. Rolig første halvdel, men så begynte vi å skape sjanser i andre halvdel. Dessverre var vi håpløst ineffektive i denne kampen.

Alisson 7,5
Starter kampen bra. Er god utenfor feltet de få gangene det var behov for det, og kom raskt ut på Wilsons sjanse etter 12 minutter. En litt slurvete pasning midtveis i første omgang kunne fått fatale følger, men Milner ryddet opp. Var sterk i feltarbeidet i andre omgang og reddet mesterlig på Newcastles store sjanse på dødball.

Arnold 6
Velig variabel første omgang. Slo et par vidunderlige pasninger som åpnet opp hjemmelaget. Men han slo også flere uprovoserte feilpasninger. Det samme gjentok seg i andre omgang. Går høyere på slutten av kampen, og slår et par harde baller inn i feltet uten tellende resultat.

Phillips 5,5
Klarte seg fint i lufta før pause. Men sleit mer langs bakken. Bommet grovt da han lot Wilson komme gjennom etter 12 minutter, og slo også et par svake pasninger. Etter hvilen gjentok mønsteret seg. Han ble ikke utfordret for ofte, men de gangene Newcastle satte fart langs bakken, så sleit Phillips med å henge med. Hadde også et par feilpasninger. Men igjen var han god i luftduellene.

Fabinho 7
Sterk i duellspillet før hvilen. Vant mye i lufta, og blokkerte også skuddet til Wilson ut til corner. Viktig inngripen. Fornuftig både med og uten ball. Tar et fornuftig gult kort halvveis i andre omgang, og spiller bra i de siste 45 minuttene også. Viktig på dødballer og i oppspillsfasen.

Robertson 7,5
Starter noe slapt, og er også noe upresis i innleggene sine. Men spiller seg flott opp i løpet av første omgang. Setter opp både Firmino og Arnold, men det renner ut i sanden. Fikk selv en god sjanse etter 35 minutter, men ble for hard på labben da han skulle ta med seg ballen inne i 16-meteren. Hadde en roligere andreomgang. Kom likevel på enkelte løp. Traff svært godt på dødballene.

Jones 5
Tar for få initiativ i første omgang. Bør tørre mer. Men posisjonerer seg fornuftig defensivt. Gjentar det samme i andre omgang. Blir for stasjonær. Blir byttet ut etter 65 minutter.

Henderson 6,5
Virket noe tung i første omgang. Klarer seg likevel greit på grunn av grunnkapasiteten. Hadde et par fine innlegg og langpasninger. Blant annet på Salahs store sjanse. Litt mer upresis i andre omgang. Men kontrollerer rommene bra.

Milner 7
Hadde mer energi enn Henderson og Jones i første omgang. Slo et par fine gjennombruddspasninger. Sterk i duellene. Rolig start i andre omgang, men slo noen fine pasninger i de sju-åtte siste minuttene før han ble byttet ut. God i gjenvinningsspillet.

Salah 5,5
Tar få initiativ i første omgang. Noe enkel i mottakene. Men får sin store sjanse etter 35 minutter. Men keeper redder mesterlig. Får en stor sjanse i andre omgang også. Men skyter på utsiden da. Ellers har han nesten like få ballberøringer som i første omgang.

Firmino 7
Spilleren som tok flest løp i de første 45 minuttene. Ble ikke alltid brukt. Men mot slutten av omgangen stemte det mer. Setter opp medspillere et par ganger, men er også litt slurvete i siste moment tre-fire ganger. Nære scoring på heading rett før hvilen. Hadde en roligere andreomgang, men satte opp Salah på en av de store sjansene vi hadde i de siste 45. Nære på dødball et par ganger også. Burde ha klart å sette den første på mål.

Mané 6,5
Var ganske livlig i starten av første omgang. Roter veldig med ballbehandling og pasninger i siste halvdel av omgangen. Vi kunne skapt mange sjanser i denne fasen av kampen. Tar i det minste initiativ. Starter andre omgang på samme vis. Misser med viktige pasninger to ganger på rad. Men han har en ganske god periode etter det. Nære mål to ganger. Skal ha skryt for solid defensivt arbeid.

Wijnaldum
Fikk de siste 25 minuttene. Fant rommene som Jones ikke fant. Preget siste halvdel av omgangen. Burde vært mer ego da han fikk ballen i feltet ti minutter før slutt.

Thiago
Kom inn etter 73 minutter, og var banens beste spiller i det kvarteret han fikk. Vant hodedueller, strødde pasninger og fyrte av et knallhardt skudd.

Shaqiri
Kom inn på overtid. Rakk ikke å vise seg fram.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket