fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill

Spillerbørsen: Ribbefotball

Liverpool ble for komfortable etter hvilen, West Bromwich utliknet på slutten, og Big Sam har ikke tapt på sine fire siste forsøk på Anfield. Han skal ha sin del av æren for det, men gavmilde Liverpool-spillere kan også takke seg selv. Det så ut til at for mange hadde spist for mye av julemiddagen.

Jürgen Klopp gjorde ett forutsigbart og ett nødvendig skifte etter Crystal Palace-kampen. Salah kom inn for Minamino, og Jones overtok plassen som Naby Keita hadde i London.

Det betød toppet lag mot West Bromwich. Langtidsskadene unntatt.

Keita sin situasjon er svært frustrerende, ikke minst for spilleren selv. Det er lang tid siden guineaneren fikk en lang rekke med kamper nå.

Første omgang gikk som planlagt. Over 80% ballbesittelse og ledelse. Men i andre omgang så sovnet mange i rødt, energinivået sank, og det hele endte i poengdeling.

Alisson 6,5
Totalt arbeidsledig før hvilen. Må litt mer i ilden i andre. Skal ha skryt da han avverget WBAs store sjanse etter 70 minutter, god parade. Er også stødig i feltet et par ganger. Men kunne kanskje ha vært ute i feltet på utlikninga?

Arnold 6
Slo flere fine innlegg i en god 15 minutters periode i første omgang, men var ikke like aktiv som sin kollega på den andre siden. Hadde ikke god nok kontroll på sin side defensivt i de siste 45 minuttene, og traff ikke all verden med sine offensive forsøk. Savner mer energi. Et par hyggelige frisparkforsøk.

Matip 6,5
Klarer å bryte noen få forsøk mot i første omgang, og får seg også en assist. Men ellers må han lite i aksjon. Er litt ukontrollert i aksjonene i andre omgang, men skaden hans kan ha vært skjebnesvanger.

Fabinho 7
Trygg i det han foretok seg i de første 45 minuttene. Posisjonerte seg bra, plukket opp langballene til bortelaget. Var også god med ballen. Spiller ganske bra i andre omgang også. Bryter, vinner viktige hodedueller. Blir klatret på da bortelaget utlikner. Kunne kanskje ha posisjonert seg bedre?

Robertson 6,5
En av Liverpools beste før hvilen. Slo flere farlige innlegg inn i boksen. Men noe mangel på riktige innløp og presisjon gjorde at de ikke førte til tellende resultat. God defensivt de få gangene han måtte i aksjon den veien. Er dessverre ikke på samme nivå i andre omgang. Tar færre initiativ. Slipper også til flere innlegg mot.

Jones 5,5
Finner ikke helt lukene i første omgang, men trygg med ballen. Sliter med en del av det samme i andre omgang. Leverer lite. Mister også ballen i forkant av corneren som fører til 1-1.

Henderson 6,5
Bryter flere forsøk fra WBA i første halvdel. Prøver å legge pasninger inn i bakrommet, men rommene var små. Det ble riktignok skapt noe på andreduellene. Traff Mané med et fint innlegg midtveis i første omgang. Mye av det samme i andre omgang. Traff på noen gode innlegg, men også noen bommer. Bryter stort sett bra på midten. Manglet noe energi og vi har sett han mer spisset.

Wijnaldum 6
I likhet med Jones så fant han ikke nok rom til å skape muligheter før pause. Men også han balanserer bra. Han kombinerer litt bedre i andre. Vinner noen dueller defensivt. Men det blir for pyntelig i posisjonen i dag.

Salah 6
Fikk et par muligheter i de første 45 minuttene, men var ikke presis nok. Var ikke like aktiv som sin vingkollega. Ble litt mer aktiv i andre omgang. Men bommer på mange gjenlegg og flikker. Ikke venn med ball. Får en stor sjanse på hodet etter 65 minutter, men timer opphoppet for dårlig. Tunge arbeidsbetingelser.

Firmino 7,5
Var som vanlig viktig i kombinasjonsspillet, men bortelaget spilte uten spisser, så rommene var små. Noen av valgene til Firmino før hvilen var kanskje litt for ambisiøse. Et par av innløpene burde også ha kommet foran forsvarer, ikke bak. Var derimot Liverpools klart beste spiller i andre omgang. Mange glimrende kombinasjoner og detaljer. Nikker bra helt på slutten, men keeper gjør en kjemperedning. Liverpools beste totalt sett.

Mané 6,5
Liverpools beste spiller i den første halvtimen. Han og Robertson utgjorde en større trussel enn Arnold og Salah på den andre siden. Mer energi, flere initiativ. Fantastisk scoring etter 10 minutter. Forsvant helt i andre omgang.

Williams 5
Vinner et par hodedueller, bryter riktig en gang, men ble avslørt på fart på West Bromwichs store mulighet etter 70 minutter. Bommer også i posisjoneringa et par ganger, tar ut for mange meter sikring. Kunne han unngått å gi corner før bortelagets utlikning?

Chamberlain
Slår et herlig innlegg til Firmino i det 89. minutt, men går seg også fast et par ganger. Tre innlegg i blokk i tillegg. Prøver skuddbeinet et par ganger, uten tellende resultat.

Origi
Kom inn for å bli overtidshelt, men fikk ikke sjansen.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket