fbpx
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB

Spillerbørsen: Kvaliteten falt i andre omgang

Det endte 1-1 i Herning. Etter en rekke VAR-avgjørelser og en del slurvete spill. Liverpool var det beste laget i første omgang, men i andre så tok hjemmelaget over. Uavgjort var derfor et greit resultat.

Det var en relativt grådig Jürgen Klopp som hadde satt opp elleveren i møtet med Midtjylland i kveld.

Mange var spente på hvor mange B-listede spillere som skulle få startplass. Kampen var konkurransemessig helt ubetydelig, for begge lag. I tillegg har kampprogrammet vært tøft i høst, med tanke på den korte ferien spillerne hadde til rekreasjon til slitne kropper i sommer. Alle skadene viser dette tydelig. Dessuten venter tre Premier League kamper på seks dager.

Men det var likevel kun Leighton Clarkson som fikk sin debut i Champions League fra start. Midtstopper Billy Koumetio og midtbanespiller Jake Cain fikk ikke startplass. Derimot begynte Klopp med Fabinho og Salah fra start, til manges overraskelse. Dessuten så startet både Naby Keita og Trent Alexander-Arnold. Begge har vært skadet og trenger for så vidt kamptid, så det var ikke like overraskende.

Ellers startet spillere som Kelleher, Tsimikas, Rhys Williams, Jota, Minamino og Origi – alt var forventet. Benken var sterk, med spillere som Mané, Henderson, Matip, Jones, Firmino og Robertson. Akademispillere som Longstaff, Millar og Dixon-Bonner med flere var ikke engang med på turen til Danmark.

Kelleher 6
Blir ikke utfordret nevneverdig i første omgang. Han traff dårlig på utspillene. Stod riktig på Midtjyllands lille sjanse helt på slutten av omgangen. En god redning på en corner i andre omgang, og utboksingen på slutten viste mot. Uheldig som lagde straffe.

Arnold 6
Litt variabel før hvilen. Traff på enkelte crossere, men traff ikke på alt. Spiller med høy risk and reward-terskel. Var relativt usynlig i andre omgang.

Williams 7
Spiller en meget solid førsteomgang. Tar for seg i lufta og ligger riktig plassert i feltet gjentatte ganger. Sikrer bra. Flere gode pasninger hadde han også. Er hakket svakere i andre omgang, men en av de bedre på Liverpool i dag.

Fabinho 7,5
Stødig i de 45 minuttene han fikk. Særlig var plasseringsevnen på innlegg forbilledlig. Var en reddende engel et par ganger før hvilen. Trygg. Liverpools beste.

Tsimikas 6
Variabel førsteomgang, i likhet med sin kollega på den andre siden. Enkelte feilvalg, et par dårlige pasninger, men også en del bra. Innleggene var gode. Rekker ikke å få vist seg fram så mye i andre omgang før han ble skadet.

Clarkson 5
Spennende med nye tilvekster. Men foreløpig klart bedre med ball i beina enn uten. Han brukte ballen fint de gangene han fikk den i første omgang. Forflytningsevnen var ikke lika bra. Det gikk noe tregt i sideforskyvningen defensivt. Andreomgangen var dessverre ikke noe juble for. Ble dårligere med ball, og forflytningsevnen forbedret seg ikke. Klarte ikke å beskytte midtstopperne bra nok.

Keita 6
Var delaktig i to-tre sjanser som Liverpool skapte i første omgang. Han presset også relativt bra, men forsvant litt i perioder av omgangen. Foreløpig ikke like intens defensivt som i normal kampform. Svært viktig ballvinning etter ti minutter i andre omgang, men angriperne klarte ikke å ta vare på sjansen de fikk. Godkjent kamp.

Minamino 6
Første omgang var en opptur for japaneren. En av Liverpools beste da. Slo flere frigjørende pasninger og innlegg, posisjonerte seg bra og vant tilbake flere baller på grunn av det. Var ikke like god i andre omgang. Mister posisjonen sin flere ganger, og mister intensitet i presset. Veldig synd på den annullerte scoringen på slutten.

Salah 6
Løper noe heldig inn 1-0 etter først å ha løpt uten å ha kontakt med Origi tjue sekunder tidligere. Noe mindre intens enn normalt i kampens første halvdel. Men en Salah på 80% er likevel en ganske god fotballspiller. Tar mange løp med ball i andre omgang, men er både uheldig og udyktig i flere situasjoner. Grei kamp, men der den siste touchen manglet.

Jota 6
Flere gode flikker og pasninger åpnet opp Midtjylland en rekke ganger i første omgang. Tar også mange bakromsløp. Nære 2-0 etter 18 minutter, men keeper redder mesterlig. God omgang. Er dessverre ikke like god i andre. Roter bort to store sjanser med svært svake sistepasninger. Tar ikke like mye ansvar defensivt heller. Blant annet slipper han Midtjylland enkelt til på dødballer.

Origi 4,5
Veldig variabel før hvilen. Fra øyeblikk med fine gjenlegg og pasninger og god jobbing, til øyeblikk med dårlige valg, svake avslutninger og passivitet. Lykkes lite i andre omgang. Han løper vilkårlig. Byttes ut etter 70, i en kamp han burde ha spilt godt nok til å være på banen i hele oppgjøret.

Koumetio 5
Er ikke like trygg på den internasjonale arenaen foreløpig. Slurver i både dueller og med pasninger et par ganger. Posisjonerer seg også feil av og til. Sleit med Kaba. Men samtidig så vinner han tross alt noen dueller også. God læring for 18-åringen.

Robertson
Kommer inn da Tsimikas skader seg. Men han løfter ikke prestasjonene på venstrekanten denne gangen. Ligger for dypt på noen overganger mot, og er litt upresis med pasningsfoten sin. Men klarer seg greit i en mot en-situasjoner.

Henderson
Kommer inn for Keita etter 63 minutter. Starter litt tregt og upresist. Men slår en del viktige innlegg og pasninger de siste ti minuttene.

Firmino
Får de siste tjue minuttene for Origi. Preget ikke kampen.

Mané
Får noen minutter på slutten. Vinner et par dueller, men rekker ikke å prege oppgjøret.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket