fbpx
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB

Spillerbørsen: Kelleher viste seg tilliten verdig

Liverpool sikret gruppeseier og avansement etter 1-0 mot Ajax. Vi sløste enormt med sjanser, men en snedig omrokkering på midten i pausen og menn til å stole på bakover sørget for tre poeng likevel.

Klopp stod for sesongens største overraskelse da han valgte irske Kelleher framfor Adrian i mål mot Ajax. Den var det ikke mange som så komme. Alisson var utilgjengelig på grunn av en stram lårmuskel. Ellers var laget som forventet.

Foruten Kelleher så gjorde Klopp fire utskiftninger fra møtet mot Brighton. Henderson, Matip, Jones og Mané var tilbake i startoppstillingen.

Det var et toppet Liverpool-lag vi startet med i dag, gitt skadesituasjonen. Det var ikke snakk om å hvile spillere. Det måtte i tilfelle ha vært Firmino, som begynte på benken.

Evighetsmaskinen Gini Wijnaldum startet enda en gang på Liverpools midtbane. Har noen spilte like mye i europeisk fotball siden oppstarten i juni? Han har spilt nesten rubbel og bit på både klubblag og landslag.

Liverpool sleit mot raske og uthvilte Ajax-spillere i første omgang, men viktige posisjonsbytter på midten i pausen sørget for bedre overganger og færre pasninger i mellomrommet. Vi burde ha vunnet andre omgang med mye mer enn 1-0. Men de tre framme rotet mye i de avgjørende øyeblikkene. Samtidig fikk også Ajax sine muligheter, men Kelleher hindret utlikning.

Kelleher 8
Var god da han reddet den eneste avslutningen som Ajax hadde på mål i første omgang. Ellers var han trygg og rolig med ball, men han traff ikke spesielt godt med igangsettingene. Bommet i feltarbeidet en gang mot slutten av omgangen. I andre omgang hevet han lista ytterligere. Redder Ajax sine to store sjanser, og opptrer rolig i feltet og med ball. Takket for tilliten med en meget god prestasjon.

Williams 7,5
Klarte seg bedre i de første tre kvarterene i denne kampen enn mot Brighton på lørdag. Hadde stort sett kontroll på Neres. Er dog lite med fram. Dette endrer seg i andre omgang. Får både avslutningsmuligheter og slår nøkkelpasninger. I tillegg fikk han en (litt heldig) assist. Klarer seg stort sett bra defensivt. Solid revansje for 19-åringen,

Matip 8
Plasserer seg bra i første omgang. Ligger på rett sted gjennom hele omgangen. Har en nydelig bakromspasning til Mané, men traff ellers ikke så bra med langpasningene. Spiller også en meget sterk andreomgang. Hjelper Williams når det trengs, plasserer seg fornuftig, og tar de duellene han må. Liverpools beste i andre omgang sammen med Kelleher.

Fabinho 7,5
Liverpools beste i første omgang. Har mer kontroll i dag enn på lørdag, og han traff bra i duellene. Sopte opp mye. Sliter litt mer i andre omgang når Ajax setter fart på hans side, og har ikke alltid kontroll på innlegg. Men han var svært god på sette linja i dag.

Robertson 7
Litt variabel i de første 45. Et par meget gode involveringer, pasning gjennom til Mané og en avklaring på et farlig innlegg mot. Men han var ikke presis nok på Ajax sin banehalvdel. Litt av det samme i andre omgang. Viser fram den store motoren sin, men litt upresis på innleggene. Solid kamp.

Jones 7
Åpnet forrykende med to avslutninger på kort tid, men forsvant litt ut av kampen utover i første omgang. Middels posisjonering defensivt. Bytter over på venstre etter pause. Viser tidvis fram flott teknikk, og jobber sokkene av seg for å avskjære vinkler. Med brukbar suksess. Blir belønnet med scoring.

Henderson 7
Ikke like konsentrert som vanlig i første omgang. Virket også fortsatt litt tung etter skaden (eller kampbelastninga i høst). Klarte ikke å stoppe nok mellomromspasninger. Tok over høyre indreløperposisjon i andre, og det trivdes han godt med. Fikk brukt energien og radiusen sin mer i de store rommene som Ajax etterlot seg. Han var dog noe upresis i et par nøkkelsituasjoner.

Wijnaldum 7
Balanserte som alltid fint i de første 45. Men også nederlenderen virket noe sliten. Fant ikke rommene ofte nok i de første 45. Ble liggende for mye i skyggen. Men defensivt var han solid som alltid. Tar over den defensive midtbanerollen i andre omgang. Det var fornuftig av Klopp. Wijnaldum virket som sagt litt sliten som indreløper i første omgang. I andre kunne han konsentrere seg mer om det han er en Europas beste på – avskjære og balansere. Hadde mer energi enn de fleste det siste kvarteret.

Jota 6,5
Hadde en frisk start, og i glimt fikk vi se det høye toppnivået. Men som mot Brighton på lørdag fikk vi også se flere angrep med slurvete ballbehandling og dårlige valg. Spilte i Firminos posisjon, men klarte ikke å kopiere brasilianerens link up spill. Fikk mer rom i andre omgang, og slo medspillere fint igjennom et par ganger. Men han rotet også i avgjørende situasjoner.

Salah 7
Blir sjelden involvert i første omgang, på tross av store bakrom. Møter en meget god forsvarer som går i ryggen på ham umiddelbart, og det var ikke ofte at Salah klarte å overliste ham. Fikk også litt støtte. Får mye mer ballkontakt i andre. Han kom i veldig mange farlige situasjoner, men det ble for mye nesten. Han ble for upresis og ubestemt i for mange situasjoner. Men han fant rommene, han løp i dem, og han skapte mye. Bare så synd at han rotet litt i de avgjørende øyeblikkene.

Mané 6,5
Løper ofte i bakrom. Han får også ballen et par ganger, men klarer ikke å utnytte mulighetene. Litt mye nesten i første omgang. Dette forsetter i andre omgang. I likhet med Salah svir han flere sjanser i kampen, og han er ikke helt venn med ballen. Tar også et par dumme valg, som å skyte fra 25 meter når vi har en 4 mot 3-situasjon. I likhet med kollegaene sine klarer han ikke å utnytte de enorme rommene vi fikk i andre omgang.

Firmino
Godt innhopp. Han fikk takknemlige arbeidsforhold, men viser intelligent spill flere ganger. Får en veldig stor sjanse selv også, men brenner den.

Rhys Williams
Får fem minutter på slutten. Rekker ikke å markere seg.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket