fbpx
Foto: Peter Powell/ Pool via AP/NTB

Spillerbørsen: Fortjent seier etter meget sterk prestasjon

Det var et møte mellom to spillestiler – og laget med mest ball vant til slutt. Liverpool står nå med full pott på hjemmebane etter sju hjemmekamper. Rekken uten serietap på Anfield strakk seg til 66. Vi topper også tabellen.

Jürgen Klopp gjorde bare en endring fra laget som spilte 1-1 mot Fulham på søndag. Joel Matip rakk ikke oppgjøret, og inn kom 19-årige Rhys Williams for å måle krefter med Kane og Son.

Benken var noe sterkere enn sist. Denne gangen satt både Keita og Chamberlain klare til å utgjøre en forskjell, sammen med Kelleher, Origi, Phillips, Minamino og Neco Williams. Ingen av dem ble brukt.

Alisson 6
Sons avslutningsteknikk er det vanskelig å forsvare seg mot, og en kan ikke forlange at han skulle tatt utlikninga. Ellers ble han ikke utfordret. Blir lite involvert i andre omgang også, selv om det var da Tottenham skapte sine beste sjanser. Sweeper bra. Har en feilpasning han ordner opp i selv.

Arnold 8
Veldig god førsteomgang. Sikrer bra defensivt, kombinerer fint med Salah, har et par nydelige crossere og tar en tunnel på Son som en bonus. Er ikke på samme nivå i andre, men er stabilt god da også. Nære på at en eller to av pasningene inn bak Dier ga frukter.

Williams 7
Klarer seg fint i den gode førsteomgangen. Posisjonerer seg riktig. Klarer å bryte et par ganger og tar noen dueller i lufta. Har også en herlig langpasning i forkant av 1-0-målet. Skulle han tatt ut noen meter på Tottenhams utlikning? Nå gjør Liverpool sjelden det, og det var en marginal onside. Har en grov feil i andre omgang, og en halvstor en da vi nærmet oss slutten, men han vinner også en del viktige dueller. Sender i tillegg Salah gjennom mot slutten.

Fabinho 7,5
Setter ikke en fot feil i de første 45 minuttene. Bryter flere ganger, vinner et par viktige dueller og slår også en fin langpasning som burde ha ført til straffe til Liverpool etter 17 minutter. Treffer ikke like bra i alt han foretar seg i andre. Taper et par dueller, den siste førte til Tottenhams stolpeskudd.

Robertson 7,5
Ivrig før hvilen. Kom på flere gode løp, sikret bra defensivt og var sterk i gjenvinninga av ball. Slo også et par fine innlegg og crossere. God andreomgang også, spiller oppofrende, tar noen offensive initiativer. Nærmere 8 enn 7.

Jones 8
Fortsatte godspillet fra andreomgangen mot Fulham. Har en flott ballbehandling og balanse og rykker seg fint fri fra sin oppasser med ball. Tar mange initiativ før pause, og det ble mål på ett av disse. Noe mindre aktiv i andre omgang, men tidvis svært god da også. Veldig god på små flater. Setter også opp Mané på hans store sjanse etter 75 minutter. Taper nesten aldri ball.

Henderson 7,5
Gjenvinner en del baller i starten av kampen. Slår en del langballer. Det er ikke alle som treffer en rød, men det blir skapt ettertrykk rundt situasjonen. Driver Tottenham fra side til side i en god førsteomgang. I andre omgang handlet mye om gjenvinninger, og det klarte han bra. Stoppet de overgangene som kom, stort sett. Styrer tempo. Litt for passiv på Kanes store sjanse på corner.

Wijnaldum 8,5
Liverpools beste i de første 45 minuttene. Har full kontroll på ball, og klarer å binde de ulike lagdelene sammen. Er ekstremt god i kombinasjonsspillet offensivt. Treffer også bra i gjenvinninga. Spiller på det samme nivået i andre omgang. Veldig sikker i pasningsspillet. Og mot et kontringslag som Tottenham er det viktig. Kombinerer bra i de siste 45 minuttene også, og setter opp medspillerne sine i gode posisjoner. Han gjenvinner også mange baller.

Salah 7,5
Starter kampen litt forsiktig. Men spiller seg varm i løpet av første omgang. Kombinerer fint med Arnold, Firmino og Wijnaldum. Får en stor sjanse etter 20 minutter, etter et godt Robertson-initiativ. Bommer da. Fortsetter å utfordre Tottenham med å løpe innover i banen før hvilen. Får til slutt belønning for strevet og setter 1-0. Er like aktiv i andre omgang. Tar også et par gode defensive løp. Men velger for ofte vanskelige innleggsløsninger da andre alternativer er bedre. Nærmere 8 enn 7.

Firmino 8
Han starter veldig bra. God førsteomgang. Brasilianerens beste omgang på en stund. Presser ofte, kombinerer bra, kommer til et par middels gode sjanser. Fortsetter med det sofistikerte kombinasjonsspillet i andre omgang. Det er helt avgjørende for Liverpools evne til å skape noe mot et så lavtliggende lag at han har så lav feilprosent i trengte situasjoner. Får sin belønning på slutten, da han avgjør kampen med en klasseheading på en corner.

Mané 7
Man syntes litt synd på Mané før hvilen. Han prøvde og prøvde, men det ble bare nesten. Driblinger, skudd, gjenvinninger. Nesten. Dette fortsatte i andre omgang. I tillegg fikk han ikke mye hjelp fra dommer Taylor. Men han ga seg ikke, og det skal han ha masse honnør for. Prøvde mer enn noen andre. Manglet bare litt flyt i avgjørende situasjoner.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket