fbpx
Foto: Clive Brunskill/Pool via AP/NTB

Spillerbørsen: Festaften på Anfield

Publikum var endelig tilbake på Anfield. Etter nesten 300 dager. De var ikke mange, men spillerne ønsket dem velkommen tilbake med raketter og hornmusikk likevel.

Klopp gjorde bare én endring fra laget som slo Ajax 1-0 i midtuka. Firmino kom inn for Jota på topp. Ellers fikk Kelleher fornyet tillit i mål. Arnold og Keita er på vei tilbake, men rakk bare benken denne gangen.

Det var knyttet spenning til hvordan Klopp organiserte midtbanen i dag. Han gjorde grep og rokerte underveis mot Ajax. Ville vi starte som vi startet mot Ajax, eller vi starte som vi avsluttet mot Ajax, med Jones på venstre og Hendo på høyre. Klopp valgte det siste. Men i løpet av omgangen så skiftet trioen stadig posisjoner.

Første omgang ble helt som ventet. Liverpool kontrollerte oppgjøret, mistet ikke ball i farlige soner og vi forsøkte å utnytte de få overgangene vi fikk. Dessverre ble vi for upresise i denne fasen av spillet.

Dette bedret seg i andre omgang, og dominansen ble fullstendig.

Kelleher 7,5
Hadde en rolig førsteomgang i sin Premier League-debut. Men han var avbalansert og trygg de gangene han fikk ballen i beina. Var også god da han fistet Podences lobb ut til corner. Snappet i tillegg et innlegg på beste mulige vis. Var god i feltarbeidet i andre omgang, og kunne gå av banen med en clean sheet i debuten. Herlig.

Williams 7
Startet med å ta et gult kort tidlig i kampen, da han havnet noe på etterskudd. Men lot seg ikke affisere av kortet resten av førsteomgangen. Hang stort sett med på Netos forseringer langs krittet. Han var også god med ball. Det var sjelden han ble med fram, men han slo et par flotte progressive pasninger gjennom linjene. Selvtilliten etter Ajax-kampen hjalp han. Klarte seg også fint i de tjue minuttene han fikk i andre. Kontrollerte Traore ganske enkelt. Tenk det.

Matip 7
Er lite involvert i de første 45 minuttene. Men god på dødball og sikrer fint for Williams. Har et par feilpasninger i starten av omgangen. Men ellers feilfri og relativt arbeidsledig som sagt. Stanger inn 3-0 på corner og avgjør med det kampen. Mister derimot litt markeringen i feltet et par ganger i andre omgang.

Fabinho 8
Selger seg stygt etter 19 minutter. Men han var veldig god utenom den situasjonen. Leser spillet bra, er på framfot, og bryter og takler når han må. Har et par veldig viktige redningsaksjoner i andre omgang. Vi fortsetter å holde tett bakover med Fabinho som stopper.

Robertson 8,5
Var villig og aktiv offensivt gjennom de første 45 minuttene. Men ble for upresis i avleveringene. Med ett flott unntak, da han spilte Mané igjennom midtveis. Selger seg i samme situasjon som Fabinho etter 19 minutter, men utenom det hadde han flott kontroll på Traore. Spiller deretter en glimrende andreomgang. Er litt mer presis i innleggene, og han setter igjen opp Mané til stor sjanse. Veldig god begge veier.

Jones 7
Var delaktig i et par overganger i starten av kampen, men ble ikke besluttsom og presis nok i begge tilfellene. Ellers klarer han seg greit. Han preger ikke førsteomgangen, men mister heller ikke ballen. Viktig oppgave for midtbanetrioen det. Særlig mot kontringslag som Wolves som har gode ballspillere i maskinrommet. Spiller i en mer balanserende rolle i andre omgang. Det gjør han tilfredsstillende. Er også med framover et par ganger. Enda en god kamp av den unge scouseren.

Henderson 8,5
Prøver på flere bakromspasninger. Men rommene var små. Den ene fører likevel til det første målet. Tar også enkelte initiativ med egne løp. Patruljerer midten bra. Spiller mest i den defensive rollen i andre omgang. Men det hindrer ikke kapteinen fra å være med framover en rekke ganger. Får målgivende på Wijnaldums 2-0-scoring. Dominerer tempoet i denne kampen, og kontroller midten totalt i andre omgang.

Wijnaldum 8,5
En av Liverpools beste i første omgang. Har full kontroll på midten, både med og uten ball. Setter også opp medspillere i farlige posisjoner to ganger. Mye av det samme i andre omgang. Sterk defensiv hele veien. Utrolig viktig i det ballbesittende spillet. Beveger seg så fornuftig, og i likhet med sine to kollegaer på midten ser pasningsspillet så enkelt ut. Krydrer sin gode prestasjon med en herlig scoring. Et av målene for kampen var å utnytte de få overgangene vi fikk. Wijnaldum gjorde nettopp det.

Salah 8,5
Aktiv hele veien. Men kom ikke til de store mulighetene i starten av første omgang. Men så utnyttet han agent Coadys miss, og vips – hans niende mål i ligaen. Jobbet bra. Spiller så en mektig andreomgang. Setter opp sine lagkamerater til flere gode sjanser, og innlegget til Matip på 3-0-scoringen var verdensklasse.

Firmino 7
Kombinerer fint, og er leken med ball. Er litt upresis i valgene mot slutten av første omgang. Ganske rolig andreomgang, men gjør jobben begge veier.

Mané 7,5
Starter elektrisk. Har noen tekniske detaljer på et meget høyt nivå. Men han får etter hvert et tøft møte med Semedo, som hang godt med i resten av omgangen. Jobber bra, tar flere initiativ, men litt upresis med ball mot slutten av de første 45. Får et par fete muligheter i starten av andreomgang, men klarer ikke å få ballen i mål. Det andre forsøket må settes på mål i det minste. Er uansett et konstant uromoment for slitne Wolves-forsvarere. Presser Semedo til selvmål. Viktig jobb. Nærmere 8 enn 7.

Arnold
Får 23 minutter. Er passiv i eget felt ved et par anledninger, men er god i andre situasjoner. Glitrende lavt innlegg på 4-0. Godt å se han tilbake.

Jota
Kommer inn for Firmino. Klarer ikke å skåre mot sine tidligere lagkamerater, og er ikke like heftig og rå som tidligere i høst.

Keita
Enda en spiller er tilbake etter skade. Får noen minutter, og klarer seg hyggelig. Tar en del initiativ framover, med blandet hell.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket