fbpx
Foto: REUTERS/Adam Davy/NTB

Spillerbørsen: Effektivt i første omgang – lekestue i andre

Klopp gjorde tre forandringer på laget som nedkjempet Tottenham. Matip rakk ikke oppgjøret på onsdag, men han ble klar til i dag. I tillegg begynte Salah og Jones på benken. Inn kom Minamino og Keita.

Mange var frustrert over det. Men Minamino stoppet kritikken i fødselen, og lekte inn 1-0 etter to minutter. Etter det tok hjemmelaget over, men var ineffektive i siste fase av angrepsspillet sitt. Vi var desto mer effektive, og før pause stod det 3-0 på Selhurst Park.

I andre omgang tok det helt av. Vi stoppet ikke før det stod 7-0 på måltavla. Spillerne storkoste seg.

7-0 er Liverpools største seier i Premier League historien, men vi rakk ikke helt opp til 9-0-seieren over Crystal Palace i 1989.

Alisson 6,5
Fortsetter å sweepe og posisjonere seg bra i første omgang, og tar det lille som Palace produserer på mål. Blir ikke utfordret i andre omgang.

Arnold 6,5
Ikke en veldig god førsteomgang. Mister kontrollen på Zaha og Aanholt for ofte. Slår også noen feilpasninger. Spiller bedre i andre, får også en ny assist. Men preger ikke oppgjøret.

Matip 7,5
En av Liverpools beste før hvilen. Ligger riktig ved flere anledninger. Særlig var hans aksjon på hjemmelagets store sjanse etter 25 minutter glimrende. Ligger og dekker pasningskanal i stedet for å ligge nærmere keeper. Der ville 99% av stopperne beskyttet mål i stedet for pasningskanal. Spiller fornuftig i andre omgang. Stopper de tilløpene Palace har da. Nær scoring i første omgang, og får en assist på corner i andre.

Fabinho 7
Starter med å løpe opp Zaha i en 1 mot 1-situasjon, men sliter etter det før pause. Selger seg stygt to ganger. Ligger deretter riktig i feltet to-tre ganger i siste halvdel av første omgang. Spiller også en solid andreomgang. Tar det lille som Palace produserer av halvfarligheter. Ligger ofte riktig i banen og bryter mange angrep.

Robertson 8
Starter med tre flotte innlegg. Men så misser han i enkelte defensive aksjoner. Helt på slutten av første omgang gjør han opp for seg igjen med en herlig assist. Hans 51. i ligaen. Flott pasning til Mané etter ti minutter i andre omgang. Tar flere viktige defensive løp. Bidrar gjennom hele kampen.

Keita 7,5
Starter nervøst. Mangler rytme både med ball og i samspillet. Men så tok det seg opp. Fant medspillerne oftere, brøyt et par ganger. Og i andre omgang var han en av de aller beste. Slo flere gjennombruddspasninger, blant annet til Minamino og Arnold. God kamp.

Henderson 7
Rolig førsteomgang. Er svært nære på langpasningene sine, men traff ikke godt nok. Noe passiv i presset et par ganger. Men bryter også en del angrep. Tar kontrollen over kampen i andre omgang. Lager også et nydelig mål.

Wijnaldum 6,5
Ikke på samme nivå som mot Tottenham før pause. Posisjonerer seg bra, men er passiv i rollen. Har en rolig andreomgang også, men dominerre mer. Får en fortjent hvil da Jones kom inn mot slutten.

Minamino 7,5
Starter forrykende med en vakker 1-0-scoring. Han er fotrapp, og det kom godt med mot trege Palace-stoppere. Etter det ble han mer usynlig. Men jobbet bra i forkant av Manés 2-0-scoring. Spiller en ganske god andreomgang også. Tar flere initiativ. Burde skåret sitt andre for dagen etter timen spilt, men setter ballen på utsiden. Løpet foran Firminos andre scoring var derimot perfekt. Åpnet opp hele banen da. God revansje for japaneren.

Firmino 8,5
I første omgang er han mye med i det oppbyggende spillet, men Liverpool hadde mindre ball enn mot Tottenham. Ble viktigere utover i første omgang, og slo noen fine frispillinger. Startet og avsluttet kontringen som ga 3-0. Vakkert. Spiller deretter en veldig god andreomgang. Kombinerer fint med de rundt seg. Og chippen som ga 5-0 var lærebok-materiale.

Mané 8
Startet kampen med en assist. Deretter gikk det litt i ball for ham. Hadde et par balltap da. Men så kom det seg de siste tjue minuttene av første omgang igjen. Vakker scoring. Veldig bra gjort. Mané skårer alltid mot Palace. Starter også andre omgang på et høyt nivå. Viktig pasning før 4-0-målet til Henderson, og får selv en sjanse til å skåre sin andre etter 56 minutter. Setter den rett på utsiden, men bra gjort uansett. Ble deretter byttet ut. Ble sint for det. Det er forståelig, for han var i flytsonen. Men alle må hvile når man kan.

Salah 9
Var veldig frisk i den halvtimen han fikk. Herlig vektet pasning til Firmino på brasilianerens 5-0-scoring, og etter det var det Salah-show for alle pengene. Først er han påpasselig framme på en corner og setter dagens første. Den andre er det virkelig høy klasse på. Limer ballen opp i vinkelen med sin venstrefot. Nesten alt av aksjoner er glimrende. Jobber bra i tillegg.

Jones
Får noen minutter på slutten. Rekker å vise fram teknikken og roen med ball. Men kampen var så godt som avgjort.

Chamberlain
Godt å se Ox tilbake. Rekker ikke å sette sitt preg på kampen.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket