fbpx
Foto: Peter Powell/ Pool via AP/NTB

Spilleranalyse: Williams var duellkongen – Firmino og Wijnaldum var limet

Vi så en rekke meget gode prestasjoner i går kveld. Tottenham ble farlige de få gangene vi gjorde feil, men ellers var det spill mot ett mål.

Vi spådde en håndball-profil på kampen, der Liverpool ville være tålmodige og spille ballen mye fra side til side. Det fikk vi rett i. Vi måtte holde feilprosenten lav i farlige soner, siden Tottenham kontrer så bra. Det klarte vi.

Tottenham hadde ikke mange sjanser, men de hadde likevel de største sjansene, mens vi slurvet litt i avgjørende øyeblikk i store deler av kampen.

Fakta om spilleranalysen:

 • Vi studerer kampen på video
 • Hver aksjon som spillerne gjør blir vurdert
 • Skalaen går fra -5 til +5 – De fleste aksjoner er nøytrale, og får ingen verdi
 • Alle aksjoner vurderes; defensive og offensive, med og uten ball
 • Analysen er en subjektiv kvalitativ vurdering
 • Målet er å avdekke alle aksjoner, og ikke bare de mest iøynefallende, som scoringer, assister osv.
 • Liverpool dominerer nesten alle kamper. Det gjør at midtstoppere og keeper ofte har færre aksjoner totalt sett enn spilleren framover på banen

Her er våre hovedfunn i analysen:

 • Tottenham forsøkte nesten konsekvent å utfordre Rhys Williams på oppspillene sine. Men Williams var fullstendig utilnærmelig i duellene. Særlig i lufta. Men han var også flink til å lese spillet og brøyt foran en rekke ganger langs bakken. Dette i møte med Son og Kane. Han gjorde dessverre en tre-fire juniorfeil også, den ene fikk kampens høyeste minus-vurdering (-3). Men alt i alt var debuten minneverdig og sterk. Han fikk 7 på spillerbørsen i går. Det var ett poeng for lite. Den 6. beste prestasjonen av en midtstopper i år, hvis en ser på poengene i analysene.
 • På den samme spillerbørsen fikk Arnold 8 og Robertson 7,5. Etter å ha studert kampen, så kan vi si at Robertson kunne fått et halvt poeng mer, mens Arnold kunne fått ett poeng mindre. Arnold holdt riktignok et ekstra øye med Son, og var ganske konservativ i andre omgang, mens Robertson tok initiativ i hele kampen. Voldsomt energinivå på ham begge veier.
 • Ellers kunne Salah og Mané fått like mye på børsen. Begge tok mye initiativ, og begge var litt slurvete i en rekke situasjoner. Særlig i valgene i avgjørende situasjoner. Så Mané kunne også ha fått 7,5.
 • Firmino og Wijnaldum var nær årsbeste begge to. 8,5-prestasjoner på begge. Måten de bandt sammen lagdelene på var uvurderlig. De tok initiativ til så mange vellykkede kombinasjoner. Og feilprosenten deres var meget lav i går, særlig nederlenderen. Firminos scoring fikk +4 i verdi, Liverpools beste aksjon i kampen. Jones sin tekniske delikatesse etter 75 minutter, Arnolds tunnel på Son i første omgang og Williams “bruddpasning” til Salah i andre fikk alle +3.
 • Henderson hadde en sterkere førsteomgang enn andre. Han lå dypere i de siste 45 minuttene. Men bruddspillet hans var glimrende gjennom hele kampen. I første omgang bidro han mer i forsøkene på å bryte ned Tottenhams forsvar.
 • Fabinho ble sjelden utfordret, men var nesten prikkfri i det han gjorde. Med unntak av en stygg glipp i forkant av Bergwijns stolpeskudd. Må falle av der, ikke gå i duell (når Williams og Arnold begge ligger for høyt i banen).
 • Curtis Jones spilte enda en glimrende kamp på midten. Han ser mer og mer ut som en etablert del av dette laget. Teknikken, pasningskvaliteten og ikke minst valgene var det høy klasse på i går. Han ble ikke for utålmodig i spillestilen sin da vi jaget scoring, noe som vi ofte ser av yngre spillere, men holdt seg til kampplanen. Han mistet noen baller, men bare en gang i farlig sone.
 • I det hele tatt var feilprosenten meget lav i går. Særlig i første omgang. Da endte vi opp med 23 minuspoeng totalt sett. På alle spillerne. Det er rekord for året på en omgang. Og det var ikke så ille i andre omgang heller, -38.
 • Til slutt så ble det gitt ut flere presspoeng enn på lang tid. Vi presset ikke som i starten av sesongen, men klart mer enn de siste 5-6 kampene.

Så følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 7-2=5
Arnold: 25-6=19
Williams: 28-6=22
Fabinho: 23-4=19
Robertson: 34-6=28
Jones: 33-7=26
Henderson: 31-9=22
Wijnaldum: 34-2=32
Salah: 28-6=22
Firmino: 38-5=33
Mané: 31-10=21

Det gir følgende topp 5 denne gangen:

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket