fbpx
Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB

Spilleranalyse: Kvartetten leverte nok en gang

Mané, Salah, Wijnaldum og Henderson har alle startet sesongen meget bra, og inntrykket ble ikke dårligere i går.

Det var en solid gjennomføring de 2000 på tribunene fikk se i går. Det handlet om dominans med ball og av rom, og det handlet om å bestemme tempo i kampen. Når skulle vi akselerere, når skulle vi spille tålmodig rundt. Det handlet om valg. Og der var alle på midtbanen glimrende i går.

I tillegg var både Mané og Salah svært aktive. De presset riktignok langt mindre enn tidligere i høst, men med ball gjorde begge mye bra i går.

Bakerst så stod Kelleher nok en god kamp. Han fikk ikke mye å gjøre, men var til å stole på de gangene han måtte i aksjon.

Robertson leverte enda en gang en god prestasjon. Han har fortsatt til gode å spille en dårlig seriekamp i år. Backkollega Neco Williams spilte bra han også. Og i midtforsvaret så ble det knapt gjort feil.

Fakta om spilleranalysen

 • Vi studerer kampen på video
 • Hver aksjon som spillerne gjør blir vurdert
 • Skalaen går fra -5 til +5 – De fleste aksjoner er nøytrale, og får ingen verdi
 • Alle aksjoner vurderes; defensive og offensive, med og uten ball
 • Analysen er en subjektiv kvalitativ vurdering
 • Målet er å avdekke alle aksjoner, og ikke bare de mest iøynefallende, som scoringer, assister osv.

Det ble utdelt flere høye karakterer i gårsdagens spillerbørs. Mye av inntrykkene står seg etter en analyse. Men Robertsons 8,5 var i overkant. Dessuten så var Jones sin sjuer for streng. Det samme var 7,5 til Mané.

Her er våre hovedfunn:

 • Feilprosenten var ekstremt lav i går. Vi har aldri notert så få minus-aksjoner. Til sammen ble det gitt ut 63 minuspoeng totalt. Det klart laveste tallet i år.
 • Curtis Jones ble liggende i en balanserende venstre indreløperrolle i andre omgang. Den oppgaven klarte han meget bra. Han posisjonerte seg så riktig, og avskar mange pasninger.
 • Wijnaldums scoring fikk kampens høyeste plussvurdering (+5). Først er det han som sørger for at Wolves mister ballen, nesten nede ved vår egen 16-meter. Deretter tar han et langt sugende løp. Han drar med seg pasningen med hofta uten å miste fart. Deretter bare curler han ballen opp i krysset fra 20 meter. For en prestasjon.
 • Salah har flere vidunderlige pasninger og innlegg. To av dem fikk pluss 4 i verdi. Pasningen til Robertson i forkant av Manés store sjanse tidlig i andre omgang, og innlegget til Matips scoring. Arnold sin pasning før 4-0 fikk også +4. Det samme gjorde Manés dribleraid langs streken tidlig i kampen.
 • Det ble også gitt ut flere +3-vurderinger. Fabinho har to stykker for sine redningsaksjoner. Robertsons pasning i bakrom til Mané midtveis i første omgang fikk også en treer. Firminos kung-fu pasning til Mané fikk også 3. Neco Williams sin blokkering av Traore det samme (se under).
 • Det ble som sagt gitt ut få minuspoeng i går. Fabinho fikk -3 da han solgte seg etter 19 minutter. Jones sin feilpasning mot slutten av kampen (som førte til skudd fra Traore) fikk -2. Mané sitt valg om å skyte fra 23-24 meter med to perfekte løp han heller kunne ha spilt på helt på slutten av første omgang fikk også -2. Ellers gikk det stort sett i -1-aksjoner.
 • Midtbanespillernes spill med og uten ball var gjennomsolid i går. De tapte nesten aldri ballen, og de var nær perfeksjon defensivt også. De klarte å beskytte backene våre meget bra. Vi kan illustrere dette med en situasjon etter 55 minutter.

Wolverhampton slår en langball. Wijnaldum, nummer to fra høyre, har vært oppe og presset. Noe vi har sett at høyre indreløper har gjort i flere kamper i år. Ballen spilles over han, mot Traore (nede i venstre billedkant). Wijnaldum setter på turboen. Traore skal ikke få lov til å skjære inn i banen, med sin foretrukne fot, høyrebeinet. Williams trenger hjelp.

Traore har fått dempet ballen og vil skjære innover i banen. Men der har Wijnaldum rukket å dekke rommet. Han løper fortsatt. Han vil komme enda tettere med Williams.

Han har nå først bremset Traores planer og så kommet i rett posisjon. Innenfor seg har Henderson dekket neste rom. Hva skal Traore gjøre?

Wijnaldum leder han utover. Traore skal ikke få lov til å skjære innover med høyrebeinet sitt. Her er farta svært høy. Ingen har flere vellykkede driblinger i Premier League i år enn Traore. Han leder den statistikken klart. Og grunnen er det enorme rykket hans. Men Wijnaldum henger med og låser rommet innover i banen.

Traore rykker seg ned mot linja og må til slutt bruke sitt venstrebein. Men der utlikner Neco Williams farta, og klarer å blokkere ut til corner. Se også hvordan medspillerne er klare til å sikre ved behov.

Slike episoder ser vi ofte. De virker litt unnselige. Men i løpet av en fotballkamp, i løpet av en sesong, så er slike bidrag svært verdifulle. Og Klopp har prentet dette mønsteret og viljen inn i alle spillerne. De forstår viktigheten av arbeidet uten ball. Både offensivt og defensivt. Det er disse løpene som åpner rom offensivt og lukker rom defensivt.

Det var en sterk kollektiv prestasjon vi var vitne til i går. Særlig taktisk. Wolverhamptons overgangsspill ble hindret. Det klarte vi gjennom å holde feilprosenten så lav som mulig i farlige soner på banen og iherdig defensiv innsats. Dessuten krydret vi spillet med lekre individuelle prestasjoner.

Her følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Kelleher: 9-0=9
Williams: 19-2=17
Matip: 20-4=16
Fabinho: 24-6=18
Robertson: 31-9=22
Henderson: 33-4=29
Wijnaldum: 29-1=28
Jones: 29-9=20
Salah: 36-3=33
Firmino: 23-5=18
Mané: 41-12=29
Arnold: 9-4=5
Jota: 5-3=2
Keita: 3-1=2

Det gir følgende topp 5 denne gangen:

Hvis du har lyst til å se hvordan analysetallene har vært totalt i år, så kan du klikke deg inn her.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket