fbpx
Foto: Clive Brunskill/Pool via AP/NTB

Spilleranalyse: Firmino var overlegent best

Det å spille mot et Sam Allardyce-lag er en prøvelse. Det passiviserer. Det er heller ikke alltid lett å gire om ved behov.

Liverpool fikk det både enkelt og vanskelig i første omgang. Enkelt fordi vi aldri var truet. Vanskelig fordi WBA spilte med kun to ledd, som lå meget dypt og samlet. Det fantes ikke bakrom, og sentralt i banen var det nesten hermetisk lukket. Det måtte en ekstrem enkeltmannsprestasjon til for å få hull på byllen.

Det fikk vi, og det virket nok også passiviserende. Spillerne følte ikke noe behov for å ofre for mye. Og særlig ble det siste kvarteret av første omgang noe søvndyssende.

I andre omgang så satset bortelaget litt mer, og vi klarte ikke å gire om. Faktisk giret vi enda ett gir ned.

Fakta om spilleranalysen:

 • Vi studerer kampen på video
 • Hver aksjon som spillerne gjør blir vurdert
 • Skalaen går fra -5 til +5 – De fleste aksjoner er nøytrale, og får ingen verdi
 • Alle aksjoner vurderes; defensive og offensive, med og uten ball
 • Analysen er en subjektiv kvalitativ vurdering
 • Målet er å avdekke alle aksjoner, og ikke bare de mest iøynefallende, som scoringer, assister osv.
 • Liverpool dominerer nesten alle kamper. Det gjør at midtstoppere og keeper ofte har færre aksjoner totalt sett enn spilleren framover på banen
 • De fleste aksjoner blir ikke tildelt en verdi, da de er nøytrale

Her er våre funn fra analysen:

 • Vi tapte poeng i denne kampen fordi vi ble for passive. Både med og uten ball. Kantspillerne (backene og vingene) sluttet nesten å ta initiativ i andre omgang, og midtbanespillerne brukte for lang tid med ballen. Disse to faktorene påvirket hverandre gjensidig. Men ofte starter en sekvens med en bevegelse, deretter følger ball. Midtbanespillerne klarte heller ikke å flytte ballen raskt nok fra side til side slik at vertikale pasningskanaler åpnet seg. Det ble lett å være forsvarer.
 • Særlig døde venstresiden i andre omgang. Det begynte allerede mot slutten av første. Robertson og Mané sluttet nesten å ta initiativ. I den første halvtimen hadde de 22 plussaksjoner til sammen. I den siste timen hadde de 17. Mané var elektrisk i en femten minutters periode i første omgang (da scoringen også kom). Men i andre omgang hadde han kun fem aksjoner som fikk plussverdi. Det minste han har hatt i en omgang i år.
 • Men Mané fikk også den høyeste verdien på en enkeltaksjon i løpet av kampen. Scoringen ble belønnet med +4. Løp seg fri på liten flate, utrolig presis i medtaket med brystet og kontant avslutning.
 • Salah var langt mer aktiv enn Mané i andre omgang. Men han mistet ballen for ofte. Han gikk seg stadig inn i trøbbel, og sleit med mottakene i trange rom.
 • Firmino var den som tok klart flest initiativ, både med og uten ball. Han var briljant i noen av kombinasjonene han var en del av. Han viste fram mange tekniske detaljer. Blant annet tre hælspark, og alle tre var av det progressive slaget – de førte til noe. Frigjøringa og headinga i det 90. minutt var også bra. Han hadde seks aksjoner som fikk +2 eller +3. Den neste på lista med +2 eller mer-aksjoner var Mané, med sine to fra første omgang.
 • Matip og Fabinho klarte seg fint. De ble ikke utfordret for mye, men tok det som kom. Og det var nesten utelukkende i lufta. Med unntak av målet. Der plasserte flere Liverpool-spillere seg for langt mot den siden corneren kom fra. WBA hadde tre spillere alene på motsatt stolpe. Fabinho så faren for sent.
 • Rhys Williams sleit med farta da han kom inn, men vant også noen dueller og brøyt et par ganger.
 • Ox var et friskt pust, men han viste også hva som skjer hvis man prøver å penetrere midtbaneleddet til WBA med ball sentralt i banen. Han gikk seg rett inn i trøbbel, en mur med motstandere møtte han.
 • Curtis Jones spiller en av sine dårligste kamper for Liverpool. Mister ballen flere ganger, og har to svake øyeblikk i forbindelse med utlikninga. Først så bommer han på en pasning i farlig sone. Det blir corner, og her sover han på oppdekninga av spiller som Pereira (han som tok corneren) spiller vegg med. Får en mye bedre vinkel på grunn av dette.
 • Wijnaldum klarte ikke å prege kampen fra sin indreløperposisjon. Tok for få løp, og av og til holdt han for lenge i ball. Det gjaldt alle på midtbanen for øvrig.
 • Henderson er kampens store pasningssentral. Hadde nesten dobbelt så mange pasninger som alle spillerne til WBA til sammen i første omgang. Treffer på halvparten av langpasningene sine. Det er hyggelige tall. Men bommer også på gode innleggsmuligheter. Klarer ikke å sette nok fart i det horisontale spillet. Men meget lav feilprosent. Og løpene å slå pasninger på var ikke mange etter hvert.
 • Alisson må for alvor i aksjon én gang. Redder bra da. Er i tillegg ute og snapper et par innlegg. Null minuspoeng. Det er tross alt sjelden.

Så følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 5-0=5
Arnold: 21-11=10
Matip: 12-3=9
Fabinho: 20-5=15
Robertson: 28-14=14
Jones: 17-15=2
Henderson: 25-11=14
Wijnaldum: 19-10=9
Salah: 19-11=8
Firmino: 37-11=26
Mané: 17-6=11
Williams: 7-5=2
Chamberlain: 5-3=2
Origi: 0-0=0

Det gir følgende topp 5:


LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket