fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB
I høst har tre tenåringer spilt Premier League fotball for Liverpool, men likevel har snittalderen i troppen øket med nesten to år under Klopps ledelse.

Neco Williams, Rhys Williams og Curtis Jones har alle spilt i Premier League i høst. Tre 19-åringer på vei fram. Det er kun Liverpool og Arsenal som har spilt med tre tenåringer i årets serie. Ingen klubber har spilt med flere.

På tross av det har trenden under Jürgen Klopps ledelse vært økende alder. Da tyskeren overtok manageransvaret i 2015/16-sesongen, så lå snittalderen på 24,9. Kun Tottenham hadde en yngre gjennomsnittsalder. I årets sesong så ligger Liverpools snitt på 26,6. Det er nå kun fem klubber med høyere gjennomsnittsalder i Premier League.

Men de tre nevnte tenåringene drar snittet mye ned. For andelen av spillere over 26 år har gått mer opp enn gjennomsnittsalderen. Selv om vi har spilt med tre tenåringer, så ligger vi på samme snittalder som i fjor, 26,6.

Dette er selvsagt en av suksessfaktorene de siste årene. Kontinuitet i spillerlogistikken har gjort at spillere som Mané, Firmino, Milner, Henderson, Mané og Wijnaldum har dannet en stamme som har avlet suksess og videre rekruttering.

Vi har nå en stamme med spillere som alle er i en gylden alder. Henderson er 30, Wijnaldum er 30, Thiago er 29, van Dijk er 29, Matip er 29, Firmino er 29, Mané er 28, Salah er 28, Alisson er 28. Deretter følger Fabinho og Chamberlain på 27. Milner og Arnold er 34 og 22, og ligger med det i utkanten av snittalderen.

Liverpool nærmer seg dermed et generasjonsskifte. Det er ikke alarmerende foreløpig. 26,6 er fortsatt innenfor. Dagens fotballspillere lever også så sunt og er så nøye fulgt opp at de trolig holder lenger enn for bare ti-femten år siden.

Vi har også yngre spillere spillere som Keita (25), Robertson (26), Arnold (22), Kelleher (22), Goomez (23), Jota (24) og nevnte tenåringstrio.

Men på den annen side, så er det ikke spesielt gunstig at en så stor andel av førsteelleveren når toppen samtidig. Særlig for enkelte lagdeler. I Liverpool er det særlig angrepet der dette blir en utfordring i årene som kommer. Firmino, Mané og Salah er 29 og 28 som sagt. Men også på midtbanen er alderen høy og ikke minst ganske lik for de mest brukte.

Av de seks store i Premier League er det nå bare Tottenham som har en eldre gjennomsnittsalder på benyttede spillere i årets Premier League enn Liverpool. Til og med Manchester City har en snittalder på 0,6 lavere enn Liverpool. Chelsea, Arsenal og Manchester United har alle en snittalder som er blant de fem yngste i ligaen.

Kilde: Transfermarkt

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket