fbpx
Foto: REUTERS/Justin Setterfield/NTB
Med to mål og en assist mot Crystal Palace så satte Mo Salah enda en ny standard i sin karriere på Anfield.

Salah skåret sitt 13. mål for sesongen med sine to scoringer i Sør-London. Med det er han toppscorer i årets Premier League. Og det på 13 spilte kamper. Han rakk også å sende en nydelig målgivende til Firmino. Tre målpoeng på en halvtime er imponerende.

Men enda mer imponerende er egypterens måltall (mål+assister) siden han kom til Premier League, og særlig etter han kom til Liverpool. 28-åringen står nå med et snitt på 0,97 i måltall per kamp i Premier League.

Med det så passerte han legenden Thierry Henry, som herjet i Arsenals storhetstid tidlig på 2000-tallet. Henry registrerte 0,96 i måltall per kamp. Salah har nå høyest måltall per spilte kamp i Premier League-historien (for spillere med nok kamper til å komme inn i datagrunnlaget).

Salah har spilt 134 Premier League-kamper. 13 for Chelsea, og 121 for Liverpool. Han står bokført med 88 scoringer og 36 assister. 86 og 34 av disse har vært i rød drakt.

Han ligger nå godt i rute for å slå sin egen måltallsrekord i Premier League. I sin elleville 2017/18-sesong skåret han 32 mål og hadde 11 målgivende. Det er heller ikke umulig å nå den hellige 1-grensa. Ett mål eller en assist per kamp.

Kilde: Transfermarkt

Merknad: Ulike selskap viser ulike antall assister fordi Premier Leagues offisielle partner gikk over til systemet Actim i 2006/07. Mens andre statistikk-selskap, i tillegg til Fantasy og FIFA, beholdt systemet fra før Actim, for å kunne sammenlikne bedre mellom ulike tider og ligaer.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket