fbpx
jota
Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB

Ryker rekorden i kveld?

For femte gang skal Nuno Espirito Santo forsøke seg på Jürgen Klopp i Premier League. Vil han endelig lykkes? Ryker rekorden på flest kamper uten kamp i dag? Vi har kikket på de viktigste spørsmålene før kveldens kamp.

Endelig er publikum tilbake på Anfield. 1500 fans på The Kop, 500 på Main Stand. Kampene mellom Wolverhampton og Liverpool har ofte vært tette og og jevne. Men vi har slått dem fire av fire i serien siden opprykket deres i 2017, så det kan fort være at de 2000 heldige får se at det innkasseres tre nye poeng om noen timer.

Klarer vi å stoppe kantene til Wolves?

Nå er det ikke sikkert at Santo begynner med Adama Traore. Santo har vært lunefull i år. Kanskje han ønsker å ha Traore som en joker, en spiller som kan komme inn når andre begynner å bli slitne? Han er ikke den beste til å forsvare seg heller, den godeste Traore.

Men hvis han starter, så blir det store spørsmålet om vi klarer å stoppe han. Ingen har driblet oftere enn den lynhurtige kantspilleren med det enorme rykket i årets Premier League. I følge statistikkselskapet Statsbomb så har Traore driblet 55 ganger. Det er ti flere enn nestemann på lista, Jack Grealish fra Aston Villa. Ikke bare det, men Traore er også suksessfull i sine driblinger. Han har lykkes 42 ganger på disse 55 forsøkene.

Men han vil få bryne seg på et dobbelt skjold i dag, Andy Robertson og Gini Wijnaldum. Hvis de starter. Det er virkelig smarte og gode defensive spillere.

Da kan det heller være at Wolverhampton vil bli like farlige fra andre kanten. Der ute ligger Daniel Podence, mannen som erstattet Diogo Jota. Tre ganger har driblingene hans ført til mål i årets seriestart. Han ligger alene på topp på den statistikken.

Hvordan skal Wolverhampton erstatte Jimenez

Mexicaneren Raul Jimenez pådro seg brudd i kraniet i kampen mot Arsenal. Jimenez har vært svært viktig for Santo og den fotballen han står for. Jimenez har vært oppspillspunktet til ulvene. Mannen de kan kan spille opp på og som kan sende ballen videre til vingene. Jimenez kan også avslutte angrepene. Wolverhampton har bare skåret 11 mål på ti kamper så langt. Fire av dem er signert Jimenez.

jimenez
Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

De mistet altså sin viktigste overgangsspiller da Jimenez ble båret av mot Arsenal. Dette må erstattes. For Wolverhampton spiller overgangsfotball. Mye taler for at Pedro Neto kan bli skjøvet litt inn i banen. 20-åringen har vært i god form i høst, og står med tre mål og to assister. Om han klarer å fylle rollen til Jimenez tviler vi på, men Santo er en fleksibel manager, så her kan vi forvente oss en spennende taktisk vri.

Vi tror ikke Santo begynner med den talentfulle Fabio Silva, som jo er en forward. Han er spennende, men bare 18 år. Anfield blir for tøft for ham.

I hvilken formasjon starter Wolves i?

Vi aner ikke. Faktum er at ingen aner. I de ti første kampene i år har Wolverhampton startet i sju ulike formasjoner. Santo har til og med brutt opp trebackslinja si i det siste. Han har spilt med fire bak to ganger på rad nå. Denne taktiske fleksibiliteten er Klopp og co selvsagt klar over, og de har nok forberedt seg på ulike scenarioer.

Jeg tror uansett at Wolverhampton spiller med Dendoncker, Neves og Moutinho sentralt på midten.

Hvem rekker kampen?

Liverpool har en skadeliste så lang som et vondt år. Flere er langtidsskadde. Men vi har samtidig noen spillere som nærmer seg kamp. og noen blir trolig klar til i dag selv om de fikk seg en smell i siste kamp mot Ajax.

Både Trent-Alexander Arnold og Naby Keita er meldt på Gratishaugen. Kanskje en av dem rekker kampen. Kanskje de i det minste kan sitte på benken og få noen minutter i andre omgang. Benken vår har sett skral ut i de siste kampene, så dybde er sårt tiltrengt nå.

REUTERS/Martin Rickett/NTB

Særlig viktig kan Arnold bli. Med Milner ute med hamstring-skade så har vi bare Neco Williams som alternativ på høyrebacken. Og Daniel Podence er som sagt en farlig spiller. Williams var god mot Ajax, men Arnold er noen klasser over.

Mot Ajax fikk både Henderson og Robertson hver sin smell. Robertson i ankelen, Henderson i ryggen. Men Klopp var optimistisk, og vi satser på at begge er klare og starter.

Ellers kommer kampen for tidlig for Oxlade-Chamberlain.

Hvordan skal vi straffe Wolverhampton?

Ulvene er et gjerrig lag. De slipper til få skudd mot egen kasse, 10,7 per kamp. Liverpool ligger på 9 skudd mot eget mål per kamp. Santos menn har sluppet inn bare 11 mål, Liverpool har til sammenlikning sluppet inn 22.

Sky Sports har tippet at rekka på 64 seriekamper på rad uten tap på Anfield stopper i kveld. Kanalen tror at vi kommer til å slippe inn mål.

Det kan de fort få rett i, men vi har også mål i laget. Jeg tror Jota fort kan starte på benken mot sine gamle lagkamerater, men Mané, Salah og Firmino har alle krutt nok i støvlene til å straffe Wolverhampton. Og Jota kan uansett spille en joker-rolle hvis ikke han får starte.

Det er særlig to områder som ulvene er sårbare på. De har ikke hatt god nok kontroll i kanal to og fire – altså rommene mellom vingbackene/backene og midtstopperne. Særlig har andre lag straffet dem ved å spille baller i bakrommet ut mot sidene. I tillegg er Wolves sårbare på kontringer. Nå vil vi ikke få anledning til å kontre på dem så ofte i dag, da de som regel ligger dypt. Men kontring på kontring kan fort vise seg å bli en vinnerresept i aften likevel. Det blir viktig å ta vare på de få mulighetene som byr seg.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket