fbpx
Foto: Phil Noble/Pool via AP/NTB

Rhys Williams vokser med oppgavene

Han er 19 år. Prestasjonsnivået hans svinger litt. Men i går viste han hvor god han er i ferd med å bli.

Kampen mot Mitdjylland var hans fjerde start i Champions League for året. Han kom også inn i sluttminuttene i begge kampene mot Ajax, noe som betyr at han står bokført med seks av seks mulige Champions League-kamper i år. Før sesongen hadde knapt noen hørt om 19-åringen fra Preston.

Han ville ikke fått sjansen uten alle skadene selvsagt. Men når både van Dijk, Gomez og Matip har og har hatt lange opphold på sidelinjen, så har Williams grepet sjansen. Det er også blitt to kamper i ligacupen.

Prestasjonene har som sagt svingt litt. Han har fått gode karakterer på spillerbørsen mot Atalanta borte, Arsenal (ligacup) og i gårsdagens møte med Midtjylland. Det gikk ikke like bra mot Lincoln, Atalanta hjemme og Midtjylland hjemme. Særlig har det skortet på plasseringsevnen og valg. Men det er noe av det vanskeligste som midtstopper. Å ta de rette valgene i de rette posisjonene – gjennom 90 minutter.

I går så klarte han det nesten hele kampen. Men enkelte markeringsglipper på innlegg dukket opp i går også. Posisjoneringa utenom disse unntakene var likevel bedre enn mot Atalanta på Anfield for noen uker siden.

Men det fine er at posisjonering og evne til å ta de rette valgene ofte kommer med erfaring. Rhys Williams vil bare bli bedre på de områdene han er dårligst på. Han besitter allerede mange av de andre egenskapene som en moderne midtstopper bør ha.

Han var ved siden av Fabinho Liverpools klart beste spiller i går. Han vant 11 av 13 dueller. Han klarerte 10 ganger. Han brøyt 1 gang foran og stod også for 2 taklinger. Kun en gang klarte noen å gå forbi ham. Dessuten må vi ikke glemme at han var trygg med ballen i beina. Chipen rett over hodet på en forfjamset Midtjylland-spiss og ut til Arnold i første omgang var vågal, men perfekt utført.

Særlig peker alle duellene seg ut. For det var ikke smågutter Williams måtte prøve seg mot i går. Ta for eksempel Sory Kaba, en kraftpakke på over 1,90. Williams slo han i nesten samtlige luftdueller. Det er imponerende.

For en del uker tilbake var jeg helt sikker på at Liverpool skulle ut i markedet å kjøpe midtstopper i januar. Med prestasjonene til Nat Phillips i serien og Rhys Williams i Champions League så er jeg faktisk ikke like sikker lenger. Begge har opplagte svakheter ved spillet sitt. Men Phillips kan fungere bra i mange kampbilder, og Williams er et spennende emne.

Når Fabinho også viser så mye bra som midtstopper, så er det slett ikke sikkert at Liverpool skal utnytte transfervinduet i januar. Vi er i alle fall ikke så desperate som vi var for noen uker siden – som fansen og undertegnede var for noen uker siden i alle fall.

Dessuten er det økonomiske klimaet fortsatt sterkt preget av pandemien. Liverpool fortsetter å tape 3 millioner pund på hver hjemmekamp. TV-inntektene går ned. Og kanskje er også sponsoravtalene redusert som følge av manglende tilskuere på kampene.

Kanskje vi derfor bare fortsetter på samme sti som vi har gått i høst. Sørger for å pakke inn Matip og Fabinho i bobleplast, og gir Phillips og Williams muligheten når vi kan. Det har fungert bra hittil.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket