fbpx
Foto: REUTERS/Justin Setterfield/NTB

Rekordras

Det var mange rekorder som falt i går. Liverpool vant 7-0. Det er vår største seier i Premier League. Men det var ikke den eneste rekorden som ble satt i går.

Tidligere så hadde vi vunnet 6-0 ved en rekke anledninger i Premier League. Newcastle, Aston Villa, West Bromwich og Ipswich har alle blitt slått 6-0. Og alle på bortebane. På hjemmebane var rekorden 7-1, satt mot Southampton i 1999.

Før Premier League-æraen hadde vi slått Crystal Palace med hele 9-0 i 1989. Og 7-0 var også noen mål unna å slå rekorden for den største Liverpool-seieren i alle turneringer, 11-0 mot Strømsgodset i 1974. Det var også et par mål bak de største seirene i Premier League, uansett lag. Manchester United slo Ipswich med 9-0 i 1995, og Leicester slo Southmapton med de samme sifrene i forrige sesong, på bortebane til og med.

Men det var likevel en del andre rekorder som ble slått i går.

Liverpool er det første laget i Premier League-historien som både har skåret og sluppet inn 7 mål i to kamper i en og samme og samme sesong.

Målene ble assistert av sju ulike spillere. Det har aldri skjedd før i Premier League, uansett lag.

Mo Salah kom inn som innbytter og var involvert i tre mål (to scoringer og en assist). Det har ikke skjedd i Liverpool i Premier League før.

Salah var ikke alene om å både skåre og ha målgivende. Det gjorde Sadio Mané og Roberto Firmino også. Det er første gang at alle tre har skåret og assistert i samme kamp.

Liverpool har nå skåret 600 mål under Jürgen Klopp, i alle turneringer. På 288 kamper. Ingen manager i LFC-historien har brukt færre kamper på å nå 600 mål.

Klopp har nå 127 seire i Premier League. Med det passerte han Rafael Benitez.

Så må vi heller ikke gjemme effektiviteten. Jeg vet ikke om det er rekord eller ei, men Liverpool skåret 7 mål på 8 skudd på mål i går formiddag. Totalt hadde vi 14 avslutninger, så effektiviteten var det lite å si på i går.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket