fbpx
Foto: Hovedkvarteret til BeIN Sports i Doha, Qatar

Premier League fikk ikke den budkrigen de ønsket seg

I går ble TV-avtalen for Premier League-rettighetene i Nord-Afrika og Midtøsten avklart. Klubbene håpet i det lengste på en budkrig, men slik gikk det ikke.

Avtalen med BeIN Sports ble videreført i tre nye år, og strekker seg da fram til 2025. Den har en verdi på ca £375 millioner over tre år. Avtalen er den mest lukrative for Premier League-klubbene utenfor England.

Klubbene håpet lenge på en budkrig mellom BeIN Sports og en saudi-arabisk interessent. Men budet fra saudi-araberne uteble.

Det har lenge pågått en kamp om TV-rettighetene for europeisk fotball i Midtøsten. BeIN Sports eies i praksis av staten Qatar, og ledes av Nasser Al-Khelaifi, som også er president i fotballklubben PSG. I de siste årene har selskapet ligget i konflikt med staten Saudi-Arabia, som har lagt til rette for at saudi-arabiske tittere kan få se engelsk fotball gratis på piratkanalen BeoutQ.

Konflikten var en del av en større maktkamp i regionen. I sommer avgjorde Verdens Handelsorganisasjon (WTO) at saudi-araberne måtte slutte med piratvirksomheten.

Kilder nær de ledende myndighetene i Saudi-Arabia kunne røpe at de heretter ville starte en budkrig på europeisk fotball. De skulle begynne med Bundesligaen, og reelle samtaler ble påbegynt. Interessen skal ha kjølnet noe, da saudi-araberne angivelig var mer interessert i en avtale kun for Saudi-Arabia, og ikke hele regionen.

Men klubbene i Premier League håpet likevel på at rettighetene for verdens mest lukrative serie ville lokke saudi-araberne på banen. Så skjedde altså ikke, og avtalen med BeIN Sports ble forlenget. Avtalen har samme verdi som de tre foregående årene.

Kun en klubb stemte mot avtalen. Ikke uventet var Newcastle negativ til budet fra Qatar. Deres omstridte eier Mike Ashley hadde en avtale om et oppkjøp av klubben fra Saudi Arabia i sommer, men de saudi-arabiske interessentene trakk seg da de skjønte at de høyst sannsynlig ikke ville bestå Premier Leagues Fit and Proper test.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket