fbpx
origi
Foto: mooinblack / Shutterstock.com

Origi starter – men hvor mange unge får sjansen?

I kveld spilles årets minst viktige kamp. Liverpool er allerede videre som gruppevinnere av gruppe D. Midtjylland kan heller ikke påvirke tabellsituasjonen med seier. Det borger for solid rotasjon.

Men hvor mange spillere snakker vi om? Vi kikker på de viktigste spørsmålene før kveldens kamp i Herning. Og det meste handler om skadebegrensning.

Hvor mange førstelagsspillere blir hvilt?

Jürgen Klopp har vært hyppig ute i media i høst. Han har blant annet kommentert det harde kampprogrammet og at spillere ikke fikk hvilt nok i sommer.

Nå har han en perfekt mulighet til å hvile spillere.

Gini Wijnaldum og Andy Robertson var med på flyet til Danmark i går. Men de har spilt nesten rubbel og bit i høst, så de kan umulig få mye spilletid. De kan eventuelt få noen minutter i andre omgang ved behov. Husk at det er lov med fem bytter i Champions League, og den regelen vil Klopp benytte seg av i kveld.

Vi tror derfor at vi starter kampen med et svakere lag enn vi kommer til å avslutte den.

Er det lov å stille med et B-lag?

I artikkel 6 i UEFA-reglementet for turneringa står det at “alle lag er forpliktet til å stille med sitt sterkeste mannskap gjennom hele turneringa”. Men erfaringen viser at dette i høyeste grad er en sovende paragraf. Liverpool hvilte for eksempel nesten hele førsteelleveren mot Real Madrid i 2014, men UEFA foretok seg ingenting.

Det er svært sjeldent at UEFA straffer slike forhold. Tottenham ble riktignok straffet i 1996, da de spilte et B-lag i Intertoto-cupen. Men det hører til sjeldenhetene.

Straffereaksjonen er også av det milde slaget. Det er bot som er den normale straffereaksjonen, og beløpet er svart lavt.

Dette mønsteret har vi også sett i Premier League. I 2010 fikk Wolverhampton en bot på 25 000 pund for å stille et helt B-lag mot Manchester United. Mens Jose Mourinho og Chelsea ikke fikk en reaksjon i det hele tatt da de stilte et B-preget lag mot Liverpool i 2014. Og det var til og med i en kamp som betydde noe.

Som regel bryr ikke UEFA seg nevneverdig om regelen i det hele tatt. Liverpool vil uansett ha gode grunner til å stille et tilnærmet B-lag, og vi tror ikke UEFA vil reagere på at Liverpool hviler spillere i en betydningsløs kamp når de nesten aldri reagerer på slike ting til vanlig.

Vil Trent og Keita få spilletid?

Begge er tilbake etter skade. Det betyr at Klopp fortsatt må være forsiktig med å bruke dem, men samtidig trenger de spilletid for å spille seg i kampform igjen.

trent
Vlad1988 / Shutterstock.com

Det kan bety spilletid på begge to, men hvor mye er usikkert. Kanskje 45 minutter? 30 minutter?

Begge har slitt med hamstring-skader i høst, og Klopp må være forsiktig. Vi skal spille tre kamper på seks dager i Premier League den neste uka, og Trent og Keita kan bli svært viktige i den periode.

Blir angrepsrekka like sterk som vi tror?

Vi tror fort at Klopp kan begynne kampen med Jota, Minamino og Origi på topp. Han tar tross alt turneringa på alvor. Klopp ønsker alltid å vinne. Han har vist seg grådig tidligere. Og vinner vi i kveld, vil vi stå igjen med 15 poeng. Det vil være den høyeste poengsummen vi har hatt i et gruppespill i Champions League i tilfelle.

Dessuten så er to av de beste angrepsspillerne på akademiet fortsatt skadet, Paul Glatzel og Joe Hardy. Kanskje Liam Millar kunne ha spilt? Men vi tror Klopp velger den nevnte troikaen

Jota, Origi og Minamino kan lage trøbbel for de danske mesterne. Ingen av dem startet i sist seriekamp, og er derfor klare til kamp. Men vi kan også se at en kanon som Sadio Mané kommer inn i løpet av kampen. Han var med på flyet til Danmark. Skal vi tippe 60 minutter for Jota, 30 for Mané?

Hvordan ser da startelleveren ut?

Vi tror at Kelleher starter i mål. Han har spilt seg husvarm nå, iren, og belastninga på keeperne er tross alt ganske liten.

I forsvar så tror vi at Neco Williams begynner kampen på høyrebacken (men Arnold får en del spilletid han også). I midten tror vi at Rhys Williams og Billy Koumetio danner stopperparet. De er 37 år til sammen. Men de ordinære midtstopperne til Liverpool må faktisk hviles. Så enkelt er det. På venstrebacken starter Kostas Tsimikas. Han klarte seg skapelig mot Atalanta, og Robertson trenger hvile.

På midten kan og bør både Jake Cain og Leighton Clarkson få spilletid. Det har vært tilnærmet krise på midtbanen i høst, med svært mange spillere ute med skade. Vi kan ikke gå inn i den harde kamprekka i Premier League før jul med nye skader. Dessuten så trenger Naby Keita spilletid for å komme i form igjen, så han starter trolig.

Men det er en balansegang dette. For Klopp kan heller ikke risikere en ny skade på Keita nå. At Henderson og Wijnaldum får noen minutter spill i kveld er derfor ikke umulig. Dette er micro-managing dette.

På topp så tror vi altså den nevnte trioen med Minamino, Origi og Jota starter.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket