fbpx
Foto: REUTERS/Neil Hall/NTB

Nat Phillips føler han vokser med oppgavene

I et intervju med klubbens offisielle nettside så forteller Phillips hva han gjør når resten av laget spiller Champions League og hva Klopp forteller han før kampene.

Situasjonen er helt annen i dag enn den var forrige sommer. Da var Nat Phillips nær en overgang vekk fra Liverpool. Han hadde interessenter i både Championship og Bundesligaen. Men det endte ikke med et salg. Det endte i et utlån til Stuttgart i tysk andredivisjon. Klopps favorittklubb i Tyskland for øvrig.

I høst har Nat Phillips pustet liv i sin Liverpool-karriere. Før sesongen så ble Lovren solgt. Og i tur og orden så forvant van Dijk og Gomez ut med tunge skader. Dessuten er Matip akkurat tilbake etter en skade som har holdt han ute av troppen i brorparten av høstens kamper.

Nat Phillips har vært i kamptroppen i Premier League seks ganger i høst, og to ganger har han startet. Først mot West Ham, deretter mot Brighton. Phillips var overbevisende i begge oppgjørene.

– Jeg føler meg nå som en del av stallen. Men jeg kan ikke si at jeg er en etablert del av stallen foreløpig. Hver dag er en kamp for plassen. Man kan aldri lene seg tilbake og være komfortabel. Det ville vært den største feilen jeg ville ha gjort.

– Men jeg føler jeg vokser med oppgavene. Jeg blir stadig tryggere. Da jeg debuterte mot Everton i FA cupen i fjor, så var jeg utrygg i begynnelsen. Jeg var nervøs. Jeg hadde nerver mot West Ham for noen uker siden også. Men ikke så mye. Jeg var tryggere. Sikrere på rollen og meg selv. Mot Brighton var jeg nesten ikke nervøs i det hele tatt. Jeg følte meg heller selvsikker. Jo mer man spiller, jo mer selvtillit får man.

Nat Phillips har ikke vært en del av Champions League-troppen i høst. Han ble ikke ført opp blant de registrerte spillerne på A-lista som klubben sendte til UEFA. Men da visste heller ikke Klopp om alle skadene vi skulle erfare i høst. Så alternativet har derfor blitt 19-årige Rhys Williams på midtstopperplass i den gjeveste europeiske turneringa. Williams er ung nok til å stå på B-lista som klubben registrerer hos UEFA. Det er ikke Phillips.

– Jeg trener både alene og kollektivt når de andre spiller i Champions League. Jeg får enkelte oppgaver av trenerapparatet, men jeg vet stort sett selv hva jeg må jobbe med, hva jeg må forbedre. Det er sjelden jeg får konkrete råd fra Klopp selv. Vi snakker ikke så mye sammen. Hvis jeg er aktuell for neste helgs kamp, så bare spør han meg om hvordan jeg føler meg, og om jeg er klar til helgen.

– Det eneste han forteller meg før kampene er bare å nyte opplevelsen og spille mitt spill.

Nat Phillips er med i troppen som har reist ned til London for å møte Fulham i morgen. Det kan bli nok en kamp for 23-åringen. Så får vi se om han kommer med på A-lista til gruppespillet i Champions League. Hvis ikke Liverpool kjøper en eller to midtstoppere i januar, så er sjansen stor for at Phillips også får registrert CL-kamper i løpet av årets sesong. Det var det ikke mange som trodde da han ble leid ut til tysk annendivisjon i fjor.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket