fbpx
Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB - Wijnaldum skåret 2-0-målet ti minutter ut i 2. omgang. Salah hadde gitt oss ledelsen i 1. omgang.

Midtbanetrioen med spinnville tall

Wolverhampton er et lag som baserer seg mye på overganger. De ligger ofte dypt i banen. Så stjeler de ball i soner på egen banehalvdel, og meget dyktige ballspillere på midtbanen setter så opp kantene eller møtende spiss, og overgangen er et faktum.

Dette så vi nesten ingenting av i går.

Wolverhamptons midtbaneduo, Moutinho og Neves, ble stort sett løpende i mellom, med få muligheter til å påvirke kampen. Neves hadde kun 32 ballberøringer i hele kampen. Det er ekstremt lite til å være en sentral midtbanespiller. Moutinho hadde 74. Jones og Henderson hadde 97 hver seg.

Hvorfor ble det sånn? Hvorfor fikk ikke Wolverhampton til det fryktede overgangsspillet sitt i går? Selvsagt var det viktig at Jimenez var skadet. Han er jo det store oppspillspunktet. Men antall pasninger fra Moutinho og særlig Neves opp til de tre framme – Neto, Traore og Podence – var likevel så få at grunnen må være en annen.

Liverpool stoppet Wolverhamptons overgangsspill fordi vi ikke mistet ballen i farlige områder. I områder der Moutinho og Neves kunne få satt opp frontrunnerne sine fra.

Pasningssikkerheten til Liverpools midtbanetrio var på godt over 90% på alle tre. Det er meget høye tall.

Wijnaldum: 97,6%
Jones: 95,1%
Henderson: 91%

Sistnevnte slo flest pasninger av de tre, 89. To flere enn Wolverhamptons midtbaneduo til sammen. Det var også Henderson som slo de fleste langpasningene av den røde trioen. Det forklarer at han har litt lavere treffprosent enn de to andre.

Poenget er at de nesten ikke tapte ball.

Og ikke bare fordi de hadde høy treffprosent på pasningene. De ble heller ikke fratatt ballen. Det vil si, Wijnaldum og Jones ble fratatt ballen en gang hver seg på 90 minutter. Det vil si to balltap på hele midtbanetrioen på 90 minutter (Henderson spilte 80 minutter). I tillegg hadde de utmerket ballkontroll. Kun én gang hadde en av dem dårlig ballkontroll. Wijnaldum i en episode i første omgang. Hverken Jones eller Henderson mistet ball på grunn av dårlig ballkontroll.

Men det stopper ikke der. De få gangene Wolverhampton fikk satt fart på kantene sine, så var indreløperne våre også flinke til å beskytte Williams og Robertson.

Høy treffprosent på pasninger, få balltap, flott skjerming av ball, god beskyttelse av backene våre. I det hele tatt så sørget midtbanetrioen for at Wolverhamptons overgangsspill ble en flau bris i går kveld. Og de gjorde det stort sett med ballen i laget. Det var en fryd for et taktisk skolert øye.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket