fbpx
Foto: REUTERS/Bo Amstrup/NTB

Fotballfans har et privilegium. Vi kan kritisere, vi kan mene. Det hører med rollen som fan det. At mange kritiserer Klopp for å stille et såpass sterkt lag i en en ubetydelig kamp mot Midtjylland, er derfor godt innenfor fansens mandat.

Diogo Jota plukket opp en kneskade i onsdagens kamp mot de danske mesterne. Vi vet ennå ikke omfanget av skaden, men det er fare for at månedens spiller i november mister kamper. Diogo Jota har vært en meget nyttig tilvekst til gruppa siden overgangen fra Wolverhampton i sommer. Han har tatt fotballen til Klopp med storm. Fansen har også latt seg begeistre.

Spillere som Arnold, Fabinho, Keita og Salah spilte også mot Midtjylland. Mange fans hadde forventet et rent B-lag på onsdag, som mot Aston Villa i fjorårets ligacup. Mange mente at å spare spillere var viktigere enn alt annet. Vi var allerede videre som gruppevinnere. Midtjylland ville blitt nummer 4 i gruppa uansett resultater.

Når så Klopp i går kunne avsløre at Jota hadde fått seg en smell, så er det lett å forstå at flere stemmer uttrykker seg negativt om det. Klopp har selv brukt mye medietid i høst på å snakke om den ekstreme belastninga på spillerne i år. Så hvorfor ikke benytte anledningen til å hvile spillere helt? Det er lett å forstå kritikken.

Men det er viktig at kritikken ikke bygger på skråsikkerhet og ensidighet. For ingen har et bedre beslutningsgrunnlag enn Jürgen Klopp og hans stab når de plukker ut hvem som skal spille.

Dagens fotball defineres blant av micro-managing. Og få er mer ivrige i denne klassen enn Liverpool. Alt av fysikk, trening, belastning og ernæring er under kontroll i Liverpool. Til den minste detalj. Det måles blodverdier og puls. Kalorier og saltinnhold i maten. Spillerne monitoreres daglig. I tillegg kjenner Klopp spillernes psyke og personlige situasjon. Dette har fansen langt mindre kunnskap om.

Ingen har derfor et bedre beslutningsgrunnlag enn klubben selv. Fansen er ikke i nærheten av å ha de samme kunnskapene for å danne sine meninger.

Men det betyr ikke at meningene til kritikerne ikke har relevans. Meningene kan til og med være fruktbare. For det er ikke sånn at et bredt beslutningsgrunnlag nødvendigvis fører til de rette beslutningene. Det foretas gale beslutninger hele tiden. I politikken, i næringslivet, i kulturen og selvsagt også i fotballen. Selvsagt gjør også Liverpool FC feil. Selvsagt tar også Jürgen Klopp gale avgjørelser. Det skulle da bare mangle.

I tillegg har ingen hatt flere skader i Premier League i høst enn Liverpool. Da har ikke fansen bare en rett til å stille spørsmål, de har nærmest en plikt til det.

Derfor er kritikken av laguttaket på onsdag helt legitim.

Man kan selvsagt også peke på motargumenter. Champions League betyr noe uansett. I reglene står det at man må stille sitt sterkeste lag (selv om paragrafen er sovende). Det er viktig å holde spillerne i gang. Keita og Arnold trengte spilletid. Et rent ungdomslag ville kanskje ført til stortap og være uheldig for selvtilliten til de unge spillerne på sikt.

Derfor bør kritikken av laguttaket være mer dempet og mindre skråsikkert enn hva mange kritikere på nettet har vist.

Jeg synes også at Klopp ble for grådig denne gangen. Men jeg ser også flere av motargumentene skissert over.

Vi får i alle fall håpe at ikke Salah pådrar seg en strekk i London i morgen. For etter å ha løpt i 90 minutter i en ubetydelig kamp i Danmark på onsdag og deretter pådra seg en muskelskade søndagen etter, så vil kritikken bli enda mer skråsikker og fordømmende.

Heldigvis har LFC kontroll på muskulaturen til Salah. Han har kun gått glipp av tre kamper siden han kom til Liverpool i juli 2017, og ingen for slitasjeskader. Men en vet aldri.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket