fbpx
Foto: REUTERS/Peter Byrne/NTB

Målbinder vi Big Sam og Little Sam?

Etter åtte dagers pause skal Liverpool endelig ut i ilden igjen. Hjemmekamp mot West Bromwich ser ved første øyekast enkel ut, men dette er Premier League, og som alltid finnes det faresignaler.

Klarer vi å beseire Sam Allardyce igjen?

Sam Allardyce er tilbake i Premier League. For sin åttende klubb. Og med seg har han som alltid Sammy Lee som assistenttrener. Big Sam og Little Sam rir igjen. Den tidligere Liverpool-legenden har vært Allardyce sin trofaste våpendrager siden duoen ledet Bolton til nye høyder fra 2005.

Big Sam sleit veldig på Anfield i starten av sin manager-karriere. Han fikk med seg bare to poeng på sine første 12 forsøk der, men etter det har 66-åringen vært uslåelig på Liverpools hjemmearena. Hans tre siste kamper på Anfield har endt i to uavgjort og en seier. Og ikke hvilken seier som helst. Det var Sam Allardyce som ledet Crystal Palace til en 2-1-seier i april 2017. Det var siste gangen Liverpool tapte i en seriekamp på Anfield.

Det er en grunn til at klubber stadig signerer avtaler med Sam Allardyce. Han er flink til å redde klubber fra nedrykk. Det er jobb-beskrivelsen hans det.

Maxisport / Shutterstock.com

Og han får ofte resultater umiddelbart. I sine åtte debutkamper for sine åtte Premier League-klubber har han plukket med seg en trepoenger i fem av kampene. Nå tapte han og West Bromwich riktignok mot Aston Villa i forrige serierunde, i Big Sams åttende debutkamp for en PL-klubb. Men som regel pleier han å få umiddelbar effekt med lagene han tar over.

Hvor gode er WBA mot god motstand?

Det er lett å hevde at WBA er sterke mot gode motstandere. De har kun fått med seg poeng i fem kamper til nå, en seier og fire uavgjort. Men to av uavgjort-resultatene har kommet mot Big Six-motstand.

De klarte uavgjort mot både Chelsea (etter å ha ledet 3-0) og Manchester City. I tillegg har de tapt med bare ett mål mot Tottenham og Manchester United. Mot de liljehvite avgjorde Harry Kane i det 88. minutt, og Manchester United trengte straffe for å beseire dem.

I dag skal de ut i enda et oppgjør mot en av de store klubbene i England. Er de så gode som resultatene skulle tyde på?

Vi mener – nei. De har vært underlegne på de fleste dybdetallene i alle de fire nevnte kampene. Mot Manchester City klarte de å få med seg poeng med en XG på 2,59-0,21. Det er rett og slett tur. Det ser heller ikke ut til at West Bromwich er i god form. Mot Aston Villa i forrige runde ble de rundspilt, og hadde bare en avslutning i hele kampen, med en XG på 0,04.

Liverpool kommer fra 7-0 mot Crystal Palace. I utgangspunktet skal det være rått parti.

Hvor mye betyr Livermore og Pereira?

West Bromwichs to viktigste spillere er Jake Livermore og Matheus Pereira.

Livermore er kaptein og en erfaren midtbanesliter, Pereira er krydderet og kreatøren i laget.

Livermore er ute med suspensjon etter rødt kort i forrige kamp, mens Pereira er tilbake etter tre kamper ute med sin suspensjon.

Allardyce må erstatte Livermore i maskinrommet. Dette blir viktig, for i dag skal midtbanen og forsvaret til West Bromwich få mye å bryne seg på.

Så spørs det hvordan kampbildet blir. Det er lett å se for seg at Liverpool har ballen i 70-80% i dag, og da blir det ikke ofte at Pereira får sjansen til å vise fram sine kreative evner.

Trenger vi å rotere?

Det er åtte dager siden sist kamp. Klopp har gitt spillerne sine mye fri. Sånn sett så er det liten grunn til å rotere mye på laget.

I tillegg er det over tre døgn til neste kamp etter at dagens kamp blåses av. Da skal vi møte Newcastle borte, et lag som definitivt ikke spiller høyoktan-fotball. De er lite intensive i presset sitt.

Deretter venter Southampton fem dager etter det igjen.

Liverpool har med andre ord vært veldig heldige med juleprogrammet i år. Klopp kan derfor stille med sin beste ellever tre kamper på rad. Hvis ikke noen av spillerne kjenner noe på trening eller blir skadet. Eller hvis Klopp mener at tre døgn pause mellom WBA og Newcastle ikke er nok for alle spillerne. Men kamprytme har alltid vært viktig for Klopp. Så vi tror at han fort kan stille toppet ellever i alle tre kampene.

Hvem starter?

Men hva er Liverpools beste ellever da?

Alisson, Arnold, Matip, Fabinho og Robertson utgjør nok femmeren bak. Kanskje Matip ikke vil takle tre kamper på rad. Men i utgangspunktet så er han god nok selvsagt.

Framme så starter nok Salah, Mané og Firmino. Alle tre har vært skikkelig på gang i det siste, og mot Crystal Palace blomstret alle tre på en gang. Kampen i dag kan fort avgjøres av denne trioen igjen.

På midten er vi mer usikre. Vi tror Henderson og Wijnaldum starter. Nederlenderen virket sliten – naturlig nok – mot Crystal Palace, men åtte dager pause har nok gjort godt.

Så vil seks spillere slåss om den siste plassen. Shaqiri og Milner er tilbake etter skader. Trolig rekker begge benken i dag, men ingen av dem starter nok.

Chamberlain fikk både spilletid og assist mot Crystal Palace, men han trenger enda flere innhopp før han starter kamper. Så lenge har han faktisk vært borte.

Minamino har spilt indreløper to ganger i desember. Men det har vært mer et nødtiltak enn et reelt alternativ når alle de andre på midten er friske og raske. Så også Minamino starter nok på benken.

Da står vi igjen med to aktuelle kandidater. Og begge har overbevist. Curtis Jones har vært en nytelse i høst. Han har spilt som en 30-åring, som en av grunnpilarene i laget. Han ser bare så innarbeidet ut i rollen han har hatt i høst. Men Naby Keita var ekstremt god i den siste timen mot Crystal Palace. Han skapte svært mye fra sin litt dype indreløperrolle. De fleste lag trenger en Keita som har kamprytme. Nå er det mye som tyder på at han er på gang igjen.

Det er en cloce call, men vi tror Klopp satser på Jones i dag. Men det er kun en magefølelse.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket