fbpx
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com - Marcel Sabitzer er navet i RB Leipzig

Liverpool trakk RB Leipzig – tøft, men ikke umulig

Liverpool trakk hard motstand i Champions Leagues åttendelsfinale. Fjorårets semifinalist RB Leipzig er et lag med få profiler, men er et meget sterkt kollektiv.

Da vi vurderte og rangerte de potensielle motstanderne vi kunne trekke, så var Atletico Madrid den klubben vi anså som sterkest av gruppetoerne. De var også den klubben som passet oss minst spillemessig. Men bak Atletico Madrid satte vi opp den tyske reklameklubben RB Leipzig. Vi mener de er verre å møte enn Barcelona og Sevilla.

RB Leipzig slo Manchester United i avgjørende kamp i gruppe H. De avanserte som gruppetoere bak PSG.

RB Leipzig ble stiftet i 2009 og klatret raskt gjennom divisjonene i Tyskland. Naby Keita storspilte der før han ble solgt til Liverpool.

Klubben spiller en moderne type fotball. De minner mye om Liverpool. Høyt tempo, relativt høyt press og raske på overganger.

Treneren er også en kjenning for Liverpool-fansen. 33-årige Julian Nagelsmann trente Hoffenheim tidligere. Og han var ganske optimistisk før møtet med Liverpool i Champions League i 2017. Men det endte med tap både hjemme og borte.

Nå er Nagelsmann trener for et hardsatsende RB Leipzig. De har ikke mange kjente spillere, men de fungerer flott som et lag.

Hjernen og hjertet i laget er kaptein Marcel Sabitzer. Midtbanespilleren er en av Europas mest undervurderte spillere, i alle fall underkommuniserte. En glimrende allrounder. I tillegg har de solide midtstoppere i Upamecano (sterkt Liverpool-linket) og Konaté. Unge og fremadstormende.

På midtbanen har de foruten Sabitzer en meget spennende Nkunku, som kom fra PSG. En litt yngre utgave av Wijnaldum. Han har i alle fall nederlenderes evner med ballen. På venstreback spiller Angelino. Han har imponert på utlån fra Manchester City.

Framover på banen har de ikke bare Alexander Sørloth i sine rekker. De kjøpte Hwang fra søsterklubben RB Salzburg i sommer. Han har nå testet positivt for Covid-19, men er klar til oppgjørene i februar og mars. I tillegg er svenske Forsberg og danske Poulsen hardtarbeidende. Justin Kluivert er også et spennende emne selvsagt.

Bakerst står Peter Gulacsi i mål. Han var i Liverpools eie mellom 2008 og 2013, men han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

Men dette er fremfor alt et lag. En maskin. Laget til Nagelsmann minner mye om laget til Klopp som sagt. De ligger på tredjeplass i Bundesligaen, ett poeng bak ledende Bayer Leverkusen. I tillegg må vi igjen minne om at laget gikk til semifinalen i Champions League for noen måneder siden.

Det ble en tøff trekning for Liverpool, men heldigvis har vi den avgjørende returkampen på Anfield. Klubbene har aldri møtt hverandre.

Åttendelsfinalene spilles 16./17. og 23./24 februar, med returmøte 9./10. og 16./17. mars.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket