fbpx
son fabinho
Foto: MDI / Shutterstock.com

Liverpool-Tottenham – Vi setter opp en kombinert 11er

I kveld er det toppoppgjør på Anfield. Lag nummer 1 og 2 på tabellen møter hverandre. Klopp mot Mourinho.

Å sette opp en kombinert 11er har vært en syssel som engelske TV-eksperter har bedrevet i veldig mange år. Siden Manchester City og Liverpool har vært så overlegne de siste sesongene, så har flere av ekspertene riktignok lagt øvelsen på is for en stund. Men i denne uken har vi sett stadig flere forsøk på å sette opp en kombinert 11er igjen.

Graeme Souness hev seg også på toget mandag kveld. Han mente at under normale forhold så ville kun Harry Kane fått plass på en kombinert 11er bestående av spillere fra Liverpool og Tottenham. Dette er en overdrivelse. Alderweireld er nok fortsatt et hakk over vår nest beste midtstopper, og både Son og Højbjerg er spillere som en vanskelig kommer utenom, selv om Son ville ha slitt mot en Mané i slag.

Vi prøver oss på øvelsen vi også. Vi setter opp en kombinert 11er. Men vi tar kun utgangspunkt i høsten 2021. Hvem har vært best i de ulike posisjonene denne høsten?

Dette er ingen lett øvelse da lagene spiller i to ulike formasjoner. Mourinho sverger til sin 4231, mens Klopp fortsatt foretrekker 433. Begge har riktignok forsøkt seg på den andre managerens formasjon i høst, men de har vært relativt konsekvente i sine formasjonsvalg begge to.

Dessuten er det en vanskelig øvelse fordi det har vært utrolig jevnt på flere av plassene.

Vi setter opp laget i en 433-formasjon, men i en 433-formasjon som passer både Harry Kane og Roberto Firmino. Kane har jo droppet svært dypt i årets sesong han også.

Det er som sagt svært jevnt på flere plasser.

Keeperplassen

Vi kan starte bakfra. Det var et svært vanskelig uttak.

Lloris har hatt en meget god sesong. Han har sluppet inn ti mål og står med fem clean sheets. Han har dessuten stått alle kampene i høst og har stort sett vært trygg på streken. En liten ripe i lakken i sist oppgjør mot Crystal Palace trekker ned.

Men Alisson startet sesongen for ujevnt. Han var slurvete i distribusjonen sin og noe tregere i reaksjonen enn normalt. Han har spilt 9 kamper og har sluppet inn 9 mål. Til nå har han holdt nullen to ganger. I de siste fem-seks kampene så har Alisson stabilisert spillet sitt på det øverste nivået igjen. Men Lloris har vært god i flere kamper rett og slett.

Forsvaret

På backene er det som regel ingen konkurranse. Liverpools backer har vært minst to klasser bedre enn Tottenham-backene i et par år nå. I år er det tettere.

Aurier har hatt veldig godt av å få konkurranse av Doherty. Ivorianeren har vært i god form i høst, men likevel sitter en ofte med følelsen av at neste tabbe ikke er langt unna. Arnold har ikke vært like stabilt god i høst som tidligere år, men toppnivået er der fremdeles.

På den andre kanten har Reguilon vært et lite funn så langt. Han er klasser bedre enn både Ben Davies og Danny Rose. Men også han er en løs kanon. Han minner litt om Moreno til tider, han spiller svært risikabelt av og til. Dessuten har Robertson vært meget stabil i høst – på et høyt nivå. Han har nok hatt perioder i Liverpool-drakta med et enda høyere toppnivå. Men bunnivået har vært svært høyt.

I midtforsvaret er valget enklere. Eric Dier har riktignok tatt skritt som midtstopper i høst, men hvis det går for fort rundt ham, så sliter han fremdeles. Toby Alderweireld derimot har vært glimrende. Han trives godt uansett om Tottenham ligger dypt eller høyt. Det hjalp nok å få fjernet Verthongen fra troppen. Det var opplagt gnisninger mellom dem.

På den andre stopperplassen finner vi plass til Fabinho. Han er fortsatt læregutt i rollen, men han har vært meget god i høst. Van Dijk, Gomez og Matip har alle spilt for lite til å bli vurdert denne gangen.

Midtbanen

Sentralt i banen har både Sissoko og Højbjerg vært glimrende for de liljehvite i høst, men førstnevnte har variert litt mer enn dansken. Højbjerg ble kjøpt fra Southampton i sommer og har kanskje vært ligaens beste midtbanespiller i høst. En toveisspiller med et allsidig repertoar. Dekker mye areal og setter ofte opp de fire foran seg. Han har også en vilje og mentalitet som alle managere elsker. Højbjerg jubler for hver takling han setter, hver ball han avskjærer, hver duell han vinner.

Ved siden ham velger vi Gini Wijnaldum og Jordan Henderson. Sistnevnte har vært anelsen mer variabel i høst enn i forrige sesong, men de gode periodene stikker seg likevel ut. Liverpool ser bedre ut med Henderson på banen rett og slett. Han minner faktisk en del om Højbjerg. Wijnaldum har vært stabilt god i høst og har i det store og hele vært Liverpools beste midtbanespiller. Spiller også alt av kamper og gjør sjelden en dårlig kamp.

Til neste oppgjør mellom lagene så vil nok både Thiago og Sissoko ha et ord med i laget om hvem som skal tas ut på en kombinert 11`er.

Framme på banen

Foran på banen så er det ingen diskusjon om Kane og Salah. Salahs form har riktignok dalt etter at han testet positivt for Covid-19, men fram til det var han verdt TV-abonnementet alene. Et aktivum som produserte i nesten hver kamp.

Kane har også vært blendende selvsagt. Så god at han har vært sesongens beste spiller i Premier League i min bok. Ni mål, ti assister – på tolv kamper. Han har vært en quarterback på det høyeste nivået i hele høst.

Så stod det mellom Son og Mané på venstrekanten. Jota var også i diskusjonen, men har ikke vist nivået over lang nok tid foreløpig.

Både Son og Mané begynte sesongen på beste vis. Begge hamret inn med mål og lekte seg med backene de møtte. Men så stoppet Mané å levere. Ett mål på de siste 13 kampene nå. Flere store sjanser misset. Prestasjonsnivået hans sank rett og slett. Mens Son har stort sett holdt koken hele veien. Ti mål, fire assister og godt forsvarsarbeid i 12 seriekamper. Det er verdt en plass på en kombinert 11`er.

Kampen på Anfield i kveld begynner klokken 2100.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket