fbpx
Foto: REUTERS/Mike Hewitt /NTB

Liverpool ringer julen inn på topp av tabellen for tredje år på rad

Liverpool topper nok en gang tabellen før pakkene deles ut. Det er tredje år på rad vi går julehøytiden i møte på toppen av tabellen. Det skjer ikke for ofte at en klubb er ligaleder til jul tre år på rad.

Etter runde 14 så leder Liverpool med 31 poeng. 4 poeng bak følger Leicester. Mens Manchester Uniteds elleville borteform i ligaen har ført dem opp på tredjeplass på tabellen. Ti borteseire på rad i PL kommer godt med for vår store rival. De står med 26 poeng, men har en kamp mindre spilt.

Liverpool har tapt bare en seriekamp i høst, arbeidsulykken mot Aston Villa. Ellers har vi spilt fire uavgjort og vunnet ni kamper. De fire uavgjort-kampene har alle vært på bortebane. I tillegg til standardresultatene mot Everton og Manchester City, så har vi også måttet nøye oss med poengdeling mot Brighton og Fulham.

Vi hadde en periode med negativ målforskjell, men i de siste ukene så har laget virkelig forbedret denne. Ingen skårer mer mål enn Liverpool i årets sesong. 36 mål på 14 kamper er langt flere enn neste lag. Leeds har skåret 30. Målforskjellen har derfor blitt best i ligaen etter hvert. Vi står med +17 i målforskjell nå, Chelsea er nærmest med +15.

I fjorårets sesong så var resultatene enda råere. Da toppet vi tabellen etter runde 18, som ble spilt siste helg før jul, med 52 poeng. 17 seire og en uavgjort. Vi var helt utilnærmelige. Leicester lå også i fjor på andreplass til jul, med 39 poeng.

I 2018/19-sesongen så ledet vi også serien til jul. Da toppet vi tabellen med 48 poeng. Vi hadde vunnet 15 kamper og spilt 3 uavgjort. Manchester City halset rett bak med 44 poeng.

Så serien er mye jevnere i år. Det er verdt å merke seg at Liverpool hadde sluppet inn 7 mål etter 18 runder i 2018/19 sesongen. I år slapp vi inn 7 mål i en og samme kamp.

Det er ikke hverdagskost at ett og samme lag topper tabellen til jul i påfølgende år, og det er ytterst sjelden at en klubb leder til jul tre år på rad. Sist gang det skjedde var også med Liverpool. Mellom 1978 og 1980 så ledet Bob Paisleys mannskap til jul i alle tre årene. Så det er litt av en Liverpool-utgave Jürgen Klopp har dyrket fram de siste årene.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket