fbpx
winner
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB

Liverpool FC ble kåret til Årets lag og Klopp til Årets trener

Liverpool forsynte seg grovt av prisfatet under kveldens BBC Sports Personality of 2020 Awards.

Det ble delt ut ulike priser på tvers av alle idretter. Klopp ble kåret til Årets trener og Liverpool FC ble kåret til Årets lag. Mens Jordan Henderson ikke nådde helt opp i den gjeveste kategorien – Årets sportspersonlighet.

Før vinneren av Årets sportspersonlighet ble avslørt, så ble Årets lag annonsert. Liverpool FC vant denne prisen, blant annet i konkurranse med Mercedes F1-team, Exeter Chiefs og England Womens Rugby Union. LFC slo tilbake etter å ha havnet ett poeng bak Manchester City i serien året før, og sikret seriemesterskapet for 2019/20 med 18 poeng.

Klopp mottok prisen på vegne av laget. Han kom opp på scenen sammen med Jordan Henderson.

– Det er herlig, og det å motta prisen i Manchester gjør det enda litt bedre (red: showet var avholdt der). Laget mitt fortjente dette. De gjorde en utrolig jobb. De har en miks av talent, karakter og vilje. Klubbens kraft hjalp også til. Det var stort å bli mestere.

Men Klopp var ikke ferdig for kvelden. Han mottok også prisen som Årets trener.

– Det er veldig bra. På vegne av hele trenerteamet mottar jeg prisen – og tar den med hjem til Liverpool.

Jordan Henderson var nominert til en av de høyest hengende sportsprisene i Storbritannia – Årets sportspersonlighet.

Prisen har vært delt ut siden 1954. Fem ganger tidligere har en fotballspiller vunnet prisen. Den siste var Ryan Giggs i 2009. Tidligere Liverpool-spiller Michael Owen vant den i 1998.

Det er folket som stemmer på sin kandidat. Avstemmingen foregår hver desember.

De øvrige nominerte i år var Stuart Broad (cricket), Hollie Doyle (galopp), Tyson Fury (boksing), Lewis Hamilton (formel 1) og Ronnie O`Sullivan (snooker).

Jordan Henderson fikk litt drahjelp på veien. Jürgen Klopp sa følgende om kapteinen før dagens avstemming:

– Jordan, noen mennesker ser ikke alltid kvalitetene dine, men jeg og lagkameratene dine ser dem. Du er en fotballspiller i verdensklasse og en stor lederfigur. Men du er en enda bedre person. Du er en komplett pakke. Takk for alt du har gjort, min venn.

Sir Kenny Dalglish fulgte opp:

– Jordan er ikke bare en briljant fotballspiller, han er en fantastisk person. Det han har gjort på banen og utenfor banen i år har vært ekstraordinært.

Jordan Henderson var nominert for måten han ledet sin klubb til et etterlengtet seriemesterskap, for hans landslagskamper og for sitt lederskap under pandemien.

Men Jordan Henderson nådde ikke helt opp. Han ble nummer 2 i avstemmingen. Vinneren ble Lewis Hamilton.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket