fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill

La det ikke være noe tvil – Sam Allardyce er tilbake i Premier League

Det var en frustrert Jürgen Klopp som møtte opp til intervju etter kampen. “Det er ikke lett å forutse at et lag kan spille så defensivt, var det 6-4-formasjon eller noe sånn i første omgang?”

Vel, sånn har faktisk Sam Allardyce spilt mot de store lagene i Premier League tidligere også. For ikke noe mindre enn åtte klubber. Kampplanen er ofte den samme. Og det var ikke noe annet nytt med selve lederstilen til Big Sam heller. Det må ha vært munnbindet i tilfelle. Men det sklei ofte ned, og da ble signaturen hans – en gigantisk tyggis – avdekket. Og det var heller ikke noe nytt med assistenten hans – Sammy Lee – Little Sam. Like energisk som vanlig. Det vi så i kveld var en klassisk Allardyce & Lee-prestasjon.

Big Sam snakket før kampen om å ha så mye ball som mulig. Etter første omgang hadde laget hans hatt ballen i rekordlite 17% av tiden.

På benken satt den store kreatøren i dette West Bromwich-laget. Matheus Pereira. Å ikke starte med Pereira var et heftig signal. Dette kom til å bli vanskelig for hjemmelaget. I alle fall når balltempoet – særlig horisontalt – var altfor lavt. Rommene var for små, og vi klarte ikke å gjøre dem større. Det ble etter hvert ganske lett å være West Bromwich-forsvarere.

I andre omgang så holdt bortelaget mer i ballen, og begynte etter hvert å skape noen små muligheter selv også. Så kom det store skremmeskuddet etter 70 minutter. Rhys Williams ble parkert i en løpsduell, men Alisson avverget mesterlig.

Så satte Big Sam inn Matheus Pereira. Brasilianeren. Når Liverpool-beinene var noe tyngre. Han introduserte seg med en gang med et par knallharde innlegg. Og på det tredje forsøket lyktes det. En nydelig innsvinger etter en kort corner, og WBA var i overtall på bortre stolpe.

1-1.

Dette var en kamp helt i Sam Allardyces ånd. Det er en grunn til at klubb etter klubb ansetter 66-åringen når de trenger å redde plassen. Det er det Big Sam kan. Han er som The Wolf i Pulp Fiction. Også kalt The Cleaner. Han som dukker opp for å rydde når ting må ryddes opp i. Når et mord må skjules, blodrester vaskes, fibre fjernes. Da dukker The Wolf opp.

Han kan organisere en defensiv, Sam Allardyce. Han gir spillerne enkle oppgaver å forholde seg til, og ofte er det tilstrekkelig til at klubbene som ansetter ham beholder plassen i ligaen.

Men en jobb i en skikkelig storklubb får Sam Allardyce aldri. For da må du kunne mer enn å rydde. Da må du kunne mer enn å ødelegge for andre. Da må du også kunne bygge noe. Den oppgaven har Allardyce gitt opp for mange år siden. Den forsvant da Hierro, Campo, Okocha og Djorkaeff forlot Bolton rundt 2005.

Jeg blir likevel overrasket hvis dette West Bromwich-laget beholder plassen i Premier League. Kvaliteten på troppen virker simpelthen ikke god nok. Men med Big Sam så vet en aldri. En må aldri avskrive ham.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket