fbpx
Foto: Michael Regan/Pool via AP/NTB
Vi har spilt kvarte sesongen. 10 kamper er spilt. Liverpool står med 21 poeng etter seks seire, tre uavgjort og ett tap. Skadene har vært mange, og kun én spiller har spilt samtlige minutter i årets serie.

Til nå har Jürgen Klopp benyttet seg av 23 spillere i Premier League i høst. Det er tre flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Han har måttet rokere mye i alle ledd. I forsvar så har skader på Dijk, Gomez, Fabinho, Matip og Arnold medført at spillere som Nat Phillips og Neco Williams har fått minutter i serien. I angrep har både Salah og Mané vært ute med Covid-19. Og på midten så har Henderson, Milner, Shaqiri, Chamberlain, Keita og Thiago alle vært skadet, og tre av dem over lang tid.

Men vi har en spiller som har spilt samtlige 900 minutter i serien så langt. Han er skotsk og heter Andy Robertson. Han har også spilt fire av fem Champions League-kamper. Kostas Tsimikas og James Milner har spilt venstreback en gang hver i ligacupen. I tillegg spilte førstnevnte også i CL-kampen mot Atalanta hjemme. Utenom det har Robertson spilt alt.

Videre har kun tre spillere spilt i alle ti seriekamper til nå. I tillegg til Robertson, så står Gini Wijnaldum og Roberto Firmino oppført med ti seriekamper i høst. Firmino har startet i alle ti, mens Wijnaldum har startet ni og kommet inn i en.

Ofte så spiller midtstoppere mye i en sesong. De løper færre kilometre enn andre og tåler da flere kamper. Men vi merker oss at vi må helt ned på 8. og 9. plass for å finne de to mest benyttede stopperne i høst, Fabinho og Gomez. Og Fabinhos 662 minutter i serien har vært broderlig fordelt mellom stopperplass og ankerrollen.

Hvis man også legger til de andre kampene, fem i Champions League, to i ligacupen og Community Shield, så ligger Robertson fortsatt på topp. Han har spilt 1354 minutter så langt i høst, og det er ikke inkludert landslagskamper. Ellers finner vi mange av de samme navnene på denne lista som på lista over PL-minutter:

Robertson: 1354
Wijnaldum: 1281
Salah: 1266
Mané: 1185
Alisson: 1080
Fabinho: 1035
Firmino: 1032
Gomez: 979
Arnold: 954
Jota: 866

Firmino er nummer sju på denne lista, men nummer tre i serien. Men ellers er rekkefølgen noen lunde den samme. Vi merker oss likevel at ingen av kapteinene er blant de med flest minutter totalt så langt i 2020-2021.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket