fbpx
ferdinand
Foto: Stefan Constantin 22 / Shutterstock.com

Etter en lang og innholdsrik karriere i Manchester United så er Rio Ferdinand nå en mye brukt ekspertkommentator i BT Sport. I går sa han sin mening om Klopps mange utspill i media i det siste.

Det har vært en travel høst for Jürgen Klopp. Ikke bare fordi det spilles fotball som må kommenteres, men også fordi han har kommentert andre spørsmål. Enten det er landslagspausene, Covid-19, innbyttereglene, Project Big Picture eller kamptidspunktene. Klopp har vært aktiv i alle debattene.

Ferdinand mener Klopps hyppige innspill i media er en strategi.

– Denne metoden brukte Sir Alex Ferguson også. Han kunne være rolig da han snakket til laget etter kampen, for deretter å skifte helt ham og gå bananas på TV noen minutter etterpå. Ofte om saker andre ikke hadde lagt merke til engang. Dette gjør at han styrer narrativet, og at han ikke trenger å snakke om andre ting, som prestasjonen på banen hvis den ikke har vært tilfredsstillende. Han flytter fokus vekk fra det han ikke ønsker å snakke om.

Peter Crouch, tidligere Liverpool-spiller, sa seg enig med Ferdinand.

– Ferguson snakket alltid om landlagskamper og terminlister i intervjuene etter kampen. Mourinho også. Alle de beste managerne gjør det. Jeg tror det styrker moralen i gruppe å høre at “alle er mot oss, men vi skal kjempe mot overmakten likevel”-type meldinger. Et oss mot dem -narrativ kan være svært verdifullt for å utnytte ressursene i spillergruppa.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket