fbpx
Foto: Jason Cairnduff/Pool via AP/NTB

Begynner disse to å sette sjansene sine snart?

Vi har kikket på fem viktige spørsmål før ettermiddagens oppgjør i London. Fulham tar imot Liverpool på Craven Cottage klokken 1730. Med 2000 tilskuere.

Er vi ferdig med de personlige feilene nå?

Ingen lag står oppført med flere store defensive feil som har ført til skudd for motstanderen i høst enn Liverpool. Hele sju ganger har Liverpool-spillere gjort store feil som har ført til skudd mot (kilde: fbref). Det er mest i ligaen. Fulham står oppført med bare to av slike defensive blundere.

Tre av disse tabbene har til og med ført til mål mot. Robertson, van Dijk og Adrian har alle en tabbe hver som har ført til baklengs. Fulham har ingen slike tabber.

Fulham skaper ikke all verden inne i motstanderens 16-meter felt. De er det laget i ligaen som skyter lengst fra mål (16,8 meter i snitt). Så det er viktig å ikke forære dem noen bonus-sjanser i ettermiddag.

Klarer vi å stoppe dribleraidene?

Det er få lag som har produsert mer enn Fulham etter driblinger i høst. De ligger på tredjeplass på den statistikken etter elleve kamper. Fire ganger har det også ført til scoring. Kun Leeds har registrert flere av disse i ligaen. Liverpool ligger en bak.

Det er heller ikke få spillere de har driblet. 149 spillere har de passert. Det er 11 flere enn Liverpool blant annet, og tredje best i serien.

Flere av driblingene har også ført til straffe. Fem straffer har Fulham fått i år (bommet på tre av dem), Liverpool har fått fire.

Det er særlig to spillere som peker seg ut på statistikken. Det tidligere Everton-talentet Ademola Lookman og Andre-Frank Anguissa.

Hvordan stoppe Anguissa?

Peter Powell/Pool via AP/NTB

Fulham har en del spillere å se opp for. Aleksandar Mitrovic kjenner de fleste til. Nevnte Ademola Lookman er en friskus. Men den store stjerna i dette laget er Anguissa. Han kom tilbake nå i juli, etter ett år utlån i Villareal.

Den defensive midtbanespilleren har spilt seg varm i løpet av Premier League-innledninga – i likhet med hele laget for øvrig – og i de siste kampene har han vært nesten utilnærmelig. Fulham har vunnet to av sine siste fem, blant annet mot Leicester borte. Forrige helg ble det komfortabelt tap mot Manchester City, 2-0, men Anguissa fra Kamerun var steingod. Han brøyt, han takla, han dribla.

Det er svært sjelden at defensive midtbanespillere dribler. Det er en risikabel affære i akkurat den posisjonen. Men Anguissa dribler. Han dribler ofte. Han har suksess med det også. Han ligger på tredjeplass i ligaen på antall spillere passert og antall suksessfulle driblinger.

Her ligger det både en fare og en mulighet for Klopps elever.

Når begynner Mané og Firmino å sette sjansene?

441 spillere har spilt i Premier League i høst. To av de som er mest hissig foran mål er Roberto Firmino og Sadio Mané. Hvis man fjerner straffene, så ligger Mané på 3. plass (5,8) og Firmino på 7. plass (4,3) på XG – forventede mål ut fra sjansene de har fått – så langt i høst. Begge har hatt større sjanser enn Salah (3,4) etter 11 runder.

Men de har ikke vært spesielt effektive hittil i sesongen. De ligger på 435. og 438. plass på statistikken over effektiviteten så langt. Vi ser altså på spillernes XG-tall og sammenlikner dem med antall mål de faktisk har skåret.

Mané har en XG på 5,8, men har registrert bare fire mål. Nesten to mål færre enn han “burde”. Firmino har kun skåret to mål, med en XG på 4,3. Han har kun tre spillere bak seg i Premier League. Blant annet Kevin de Bruyne. Det siste forteller oss at det er jo stort sett skapende spillere som både ligger i toppen og på bunn av denne statistikken (XG kontra mål).

I toppen så ligger Son i Tottenham. Han har skåret seks mål mer enn XG-tallet sitt.

Det er viktig at Mané og Firmino snart også begynner å sette sjansene de får. Begge gjør selvsagt mye utenom å skåre også, men med Jota ute, så er det viktig at andre leverer også i målprotokollen.

Hvem starter for Liverpool?

Vi tror Alisson rekker oppgjøret. Hvis ikke er Kelleher et godt alternativ.

De fire bak er noe mer usikkert. Og det skyldes at vi skal spille kamp på onsdag allerede, samt en tidlig lørdagskamp tre dager etter.

Under normale omstendigheter så hadde fireren bestått av Arnold, Matip, Fabinho og Robertson. Vi tror også at det blir fireren som Klopp lander på. Men vi er slett ikke sikre. Hvis han ønsker å rotere mer, så kan både Neco Williams og ikke minst Nat Phillips være aktuelle.

Phillips mot Mitrovic kunne vært en artig duell, og en duell som Phillips mest sannsynlig hadde taklet. Om han eventuelt takler den mer fotrappe Bobby Reid, Fulhams toppscorer til nå, er mer usikkert. Arnold fikk 90 minutter mot Midtjylland, og vi er helt avhengig av han mot Tottenham. Williams hvilte mot Midtjylland. Kanskje passer dagens kamp han?

På midtbanen så er Jordan Henderson og Gini Wijnaldum sikre. Så spørs det om Klopp begynner med Curtis Jones eller Naby Keita. Jones hvilte mot Midtjylland, og det lukter derfor ny startplass for den unge scouseren i dag. Keita fikk 60 minutter på onsdag, og kanskje er han bare moden for et innhopp i dag. Det er en krevende muskulatur han har, Keita. Vi tror derfor på trioen Jones, Wijnaldum og Henderson. De har byttet litt på hvilke posisjoner på midtbanen de har spilt i de siste kampene, også i kampene. Det kan fortsette i dag.

De tre framme sier seg selv. Firmino, Salah og Mané.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket