fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill/NTB

Kjent journalist mener Jones må på landslaget

Curtis Jones har tatt store skritt denne høsten. Nå mener David Maddock i The Mirror at Gareth Southgate må kalle inn den unge scouseren til neste landslagsoppdrag.

Jones var enda en gang positivt involvert på Liverpools midtbane i går kveld. Og for første gang i et møte med en annen av de seks store-klubbene.

Jones har nå spilt 90 minutter i fire av av de fem siste Premier League kampene, blant annet mot Leicester, Wolverhampton og Tottenham. Og alle gangene er det hans evner med ball som både imponerer, men som også har vært viktig for laget. Tre klubber som bygger mye av sitt spill på overganger fikk nesten ikke låne ball i noen av oppgjørene. En viktig grunn til det er midtbanens evne til å holde på ball, å ikke miste den. Og Jones følger virkelig opp dette oppdraget.

I går slo han 112 pasninger. 94% av dem traff medspiller. Og vi snakker ikke bare om om støttepasninger her. En god andel av pasningene var i relativt trengte situasjoner. Dypt inne i Tottenhams territorium, fullt av spillere i hvitt. Hans ballkontroll viser seg særlig i små rom. Det er en ambisiøs spiller. Han prøvde på flere avanserte trekk i går også.

Han fikk sin Premier League debut i fjor. Da spilte han 122 minutter med seriefotball. I år står han oppført med 499 minutter i Premier League så langt. Bydelen Toxteth har nå to fotballsønner de kan være ekstra stolte av. Robbie Fowler og Curtis Jones.

Så markant har framgangen vært at David Maddock, The Mirror sin korrespondent på Merseyside, mener at landslagssjef Gareth Southgate ikke lenger kan ignorere utviklingen til Curtis Jones.

Maddock mener at Jones nå må være den engelske midtbanespilleren i best form, og at han bør gå rett inn i landslagstroppen.

Det vil i tilfelle bety at Jones nesten vil hoppe rett over U21-trinnet i utviklinga. Han står bokført med kun tre U21-kamper for det engelske landslaget. Men helt siden han kom innpå mot Leeds i september, så har Curtis Jones vist seg som en voksen fotballspiller. Med både teknikken, fysikken og ikke minst mentaliteten til en seniorspiller.

Gary Lineker følger opp Maddocks hyllest.

Hvis utviklingen fortsetter, så vil Curtis Jones ikke bare få sin debut på landslaget i 2021, han vil i høyeste grad være aktuell for Englands EM-tropp.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket