fbpx
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Keita har nå vært utilgjengelig i 34 kamper for Liverpool

Naby Keita står bokført med kun én full 90 minutters Premier League opptreden i høst. Ellers har skader og sykdom vært en gjenganger.

Liverpool har nå spilt femten kamper i årets ligasesong. Keita har vært involvert i sju av dem. Det har totalt blitt 398 minutter med ligafotball for guineaneren.

Etter en gnistrende andreomgang mot Crystal Palace, satt ikke Keita engang på benken mot West Bromwich. Han blir trolig ikke klar mot Newcastle på onsdag heller, i følge Klopp.

Hvis ikke Keita rekker kampen på St James, så vil han ha gått glipp av 35 kamper for klubben siden han ankom i 2018.

I sin første sesong på Anfield spilte han i 25 Premier League-kamper, men i forrige sesong så sank antallet til 18. Og kun ni ganger var han med i startoppstillinga. Og det er nesten alltid skader som har hindret Keita. Han sliter også med å finne rytmen med så mange tilbakefall og stadig nye muskulære skader.

Det er for øvrig ikke helt uvanlig at spillere må venne seg til det harde treningsregimet til Klopp. Keita er ikke den eneste spilleren som tidvis har slitt i den første tiden under tyskerens ledelse. Mange sprinter og press-situasjoner krever trolig en lengre tilvenning for enkelte spillere. I både Liverpool og i Dortmund har vi sett eksempler på spillere som ikke har blitt vant til de fysiske kravene før i sin tredje sesong.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket