fbpx
Foto: Clive Rose/Pool via AP/NTB

Kampens øyeblikk: Oppskriften på å kvele kritikk i fødselen

Mange satte kaffen i halsen da lagoppstillinga ble kringkastet en time før kampstart. Ingen Salah. Klopp hadde valgt Minamino.

I en time brant det på nettet. Det var en time med tusenvis av tweets og meldinger om den galskapen Klopp drev med. Noen av meldingene var rene personangrep på Minamino. På grensa til karakterdrap.

Kampen blåses i gang. Det tar to minutter, så har Minamino skåret et svært vakkert fotballmål. Han orienterer seg først i feltet. Firmino trekker på bakre stolpe for å frigjøre rommet sentralt i banen. Minamino finner dette rommet, Mané finner Minamino, og Minamino finner mål. Først tar han to nydelige berøringer med fotrappe bein, frigjør seg fra blokken foran seg, deretter setter han ballen utagbart ned i venstre hjørne.

En nydelig scoring, og ikke minst en svært viktig scoring. All kritikk av laguttaket ble kvelt i fødselen. Jeg tipper det var mange som slettet meldinger på Facebook og Twitter i de første ti minuttene av dagens kamp.

Denne trengte også Takumi Minamino. Han har slitt med å etablere seg på Merseyside. Dagens scoring kan være springbrettet han trenger. I dag fikk han endelig spille i angrep igjen. I de to siste kampene har han spilt i en uvant indreløperrolle. Han har brukt mye fokus på å beherske rollen fremfor å bare spille uanstrengt og impulsivt. Slik han spilte da han herjet i Salzburg. Vi har savnet det. Han har nok også savnet det.

I dag fløyt det bedre, og 1-0-scoringen satte standarden for kampen. Den var derfor viktig av så mange årsaker.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket