fbpx
Foto: REUTERS/Henning Bagger/NTB

Kampens øyeblikk: Midtjylland utnyttet øyeblikket

Kampen varte over 100 minutter i kveld. Det var det god grunn til. Skadde spillere og tre svært marginale VAR-situasjoner førte til mange lange pauser.

Den første VAR-situasjonen var også Kampens øyeblikk for undertegnede. Det var tross alt et viktig øyeblikk i målprotokollen.

Kostas Tsimikas hadde overstrukket en sene i kneet og lå ute på sidelinja, skadd. Unge Leighton Clarkson måtte ta over venstrebacken. Det betydde færre spillere lenger framme på banen, og vi klarte ikke å forhindre pasning på innovervendt dansk kantspiller. Han kom dermed alene med Kelleher, og satte ballen forbi den unge iren. Men Clarkson løp opp ballen og smalt den vekk.

Men så begynte arbeidet i VAR-bua.

Først måtte VAR-dommer avgjøre om det var offside eller ikke. Det var det ikke. Så måtte de avgjøre om Kelleher felte avslutteren eller ei. Det var han så vidt. To marginale avgjørelser i en og samme stund. Dessverre gikk begge mot Liverpool, og straffe ble dømt.

Vi var derimot mer heldig femten minutter senere. Da brukte også VAR-rommet lang tid. Det betyr som vanlig at situasjonen igjen var marginal. Denne gangen hadde Midtjylland skåret etter en dødball. Men spilleren som skåret, måtte ha vært en knapp centimeter i offside. Målet ble nemlig annullert.

Den siste VAR-avgjørelsen gikk dessverre Midtjyllands vei igjen. Også denne avgjørelsen var marginal. Linjedommer dømte for offside. Men bildene viste at det kunne ikke stemme. Men så – etter et par minutter – så ble målet til Minamino likevel annullert. Ballen hadde visstnok touchet Mané i hånden etter heading.

I dag måtte dommerne jobbe knallhardt i VAR-rommet. Det er sjelden vi ser så mange marginale episoder i en og samme kamp.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket