fbpx
Foto: Phil Noble/Pool via AP/NTB - Dette var ikke kampens øyeblikk, men Neco Williams stod for øyeblikket

Kampens øyeblikk: Akkurat da sprakk nettrollene

Det skulle bli de unges aften på Anfield i kveld. Rotasjonsspillerne viste for alvor sin verdi. Klopp kastet seg over alle tre etter kampen.

Neco Williams slo en målgivende. Curtis Jones avgjorde oppgjøret. Og i mål så regjerte 22-årige Caoimhin Kelleher. Han så ut som Gianluigi Buffon. Calm, cool and collected.

Kanskje burde en av de tre strålende redningene til målvakten trekkes fram som Kampens øyeblikk. Refleksredninga på Huntelaars nikk fra fem meter for eksempel. Den så nesten enkel ut i sakte film, men redninga er langt fra enkel. Det går så fort. Nikken er så hard. Dessuten ble den matchavgjørende.

I tillegg hadde iren en nydelig redning i første omgang, da han fistet en ball over tverrliggeren. Så må vi heller ikke glemme markkryperen i andre omgang. Han er kattemykt nede og slår ballen ut i ufarlig område. Vel, nå lå Neres og lurte der ute til venstre, men han satte returen i nettveggen. Redninga var uansett strålende.

Likevel var det et annet øyeblikk som toppet disse tre for min del. Og øyeblikket har en kontekst.

Alle har fått med seg hvor mye pepper Neco Williams har fått i høst. Kritikken har vært så hard og ufiltrert at 19-åringen så seg nødt til å stenge sine profiler i sosiale medier. Nettrollene har kastet han til løvene. Uten sperrer og med caps lock som eneste virkemiddel, har de forsøkt å gjøre livet surt for tenåringen som vikarierer for verdens beste høyreback.

I dag sprakk trollene.

Det ble satt fullt dagslys på dem. Og lysmester Neco Williams gjorde den jobben selv. Han hadde stort sett kontroll på giftige Neres gjennom 90 minutter. Det er ikke en dårlig spiller å bryne seg på.

Men likevel var det ett spesielt øyeblikk da dagslyset virkelig fylte Trollheimen. Det er spilt nesten 80 minutter. Liverpool har avansementet i lomma. Så prøver Ajax seg på en langball i rommet bak Williams, mot Tagliafico. Men Neco har kontroll. Han har kontroll på spilleren. Han har kontroll på rommet. Han har kontroll på ballen – og han får kontroll på trollene. Det var verdt et ordspill.

Og det var litt av en måte han kontrollerte ballen på. Ikke bare stoppet han langpasningen, han la den samtidig til rette for seg selv og startet en overgang andre veien. Det nedtaket er så vanskelig å utføre. Han løper tross alt mot eget mål i høy fart. Men han har oversikten og roen og klarer å dempe elegant.

Det var en vakker revansje for en utskjelt ung mann. Og jeg jublet der jeg satt. Jeg klappet til og med.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket