fbpx
schuurs
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com - mange vil følge ekstra godt med på Perr Schuurs i kveld

Hvor mye har Ajax forbedret seg siden sist?

Mye har skjedd siden sist lagene møttes i Champions League. Vi har kikket på de viktigste spørsmålene før kveldens femte runde-oppgjør på Anfield.

Hvordan er styrkeforholdet nå?

Liverpool var flere klasser bedre enn Ajax på Johan Cruyff ArenA i oktober. Nå endte det riktignok bare 1-0, men vi var aldri truet.

Men styrkeforholdet mellom klubbene er nok annerledes nå. Skadene har florert i Liverpool, og et nykomponert Ajax for året begynner å få ting på stell i Amsterdam. De rødhvite tulipanene solgte et halvt lag i sommer, men nye ble kjøpt inn. Yngre krefter er også på vei opp, og i tillegg begynner mange av fjorårets kjøp også å vise seg fram.

I serien står de nå med 27 poeng etter ti runder. 42-5 i målforskjell. De har vunnet de tre siste seriekampene med 3-0, 5-0 og 5-0.

Manager Erik ten Hag er svært optimistisk før kveldens kamp. Han mener at nederlenderne har en god sjanse i dag. “Liverpool er dårligere enn i oktober, vi er mye bedre”, fortalte han pressen i går.

Hvor god er Perr Schuurs?

Det blir spennende å følge midtstopper Perr Schuurs i kveld. Siden vi møtte Ajax i oktober, så har transferryktene om Schuurs svirret. Er han god nok for Liverpool? Er Liverpool interessert?

Vi har kikket litt på Schuurs i det siste. Blant annet så vi kampen mot Liverpool igjen. Han klarte seg bra mot Mané. Schuurs svakhet er farten. Han er ikke direkte treg, men han har heller ikke farta til Gomez og van Dijk. Men han leser spillet bra. Derfor klarte han ofte å velge rett mot Mané. Bryte foran, følge eller takle.

Nå fikk han ganske få sjanser til å vise en annen av styrkene sine mot Liverpool, nemlig hans pasningsspill. Han er uredd og tør å slå pasninger gjennom ledd.

Tabbekvota har vært relativt stor hos Schuur tidligere, men han er bare 21 år, og er fortsatt i en formativ fase på fotballbanen. Læringskurven er bratt.

Det blir spennende å se han i kveld.

Robertson eller Tsimikas?

“Hadde jeg hatt fem bytter i dag, så hadde jeg satt inn Kostas for Andy etter 70 minutter, ingen tvil”, fortalte Klopp til pressen etter kampen mot Brighton.

Det er kanskje et hint på hva som venter oss i dag. Greske Tsimikas har slitt så langt på Merseyside. Først gikk han gjennom en Covid-19-periode. Så ble han etter hvert skadet. Men nå er han kampklar igjen, og han spilte i begge kampene mot Atalanta.

Får Robertson hvile? Han var svært aktiv i kampen mot Brighton. Ingen hadde mer ball enn ham. Kampene har også kommet tett for skotten i høst. Det kan være fornuftig å hvile ham. Eller satser Klopp alt på å sikre avansementet i turneringa i kveld?

Hvor mye satser Klopp?

Det er ikke lett å si. Men uavgjort i kveld holder. Da er vi videre. Da kan vi også hvile veldig mange spillere i kampen mot Midtjylland i Herning om åtte dager. Det kan være fornuftig, selv om det er fire dager til neste kamp. For kampprogrammet i Premier League er morderisk inn mot jul. Vi spiller mot Fulham, Tottenham og Crystal Palace på seks dager etter kampen i Danmark.

Går Klopp all in, så forventer vi å se Jota, Mané, Salah, Firmino, Fabinho, Matip, Henderson og Wijnaldum i kveld. Hvis vi spiller med tre framme, så hviles enten Jota eller Firmino, kan det se ut som. Salah og Mané spilte langt fra hele kampen mot Brighton. Det betyr at de trolig er klare til i kveld. I 4231 så spiller både Jota og Firmino. Men alt dette forutsetter at Klopp satser mye og roterer lite.

I tillegg bør vi forvente at Alisson er klar, selv om han ikke deltok på fellestreningen i går. Hvis ikke kommer Adrian inn. Jones kommer nok også til å bli brukt. Neco Williams vil igjen starte på høyreback. Hvis Klopp roterer mer, så vil også Rhys Williams få nok en start i Champions League.

Blir noen av skadde friskmeldt?

Klopp ville ikke si noe om Shaqiri eller Keita blir klare til kamp på gårsdagens pressekonferanse. Det kan altså være et ørlite håp om det.

Trent er fortsatt noen dager unna, synes det som. Og med skadehistorikken til Shaqiri og Keita i mente, så tror vi nok at ingen av dem rekker kveldens kamp. Men kanskje vil en av dem bli erklært frisk nok til å starte på benken i det minste.

Vi trenger duoen i tiden fram til jul. Programmet er steinhardt, og hele troppen vil bli brukt.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket