fbpx
champions league
Foto: artjazz / Shutterstock.com
I kveld starter siste runde i gruppespillet i Champions League. Liverpool spiller i morgen, men vi er allerede klare for åttendelsfinalen – som gruppevinnere. I dag og i morgen så avgjøres det hvilke lag som blir toere i hver sine grupper.

Først litt om premissene for trekninga til 8-delsfinalen.

De åtte gruppevinnerne blir seedet, de åtte toerne blir useedet. Gruppevinnerne møter som alltid gruppetoerne. Gruppevinnerne får hjemmekamp sist i 8-delsfinalene.

En kan ikke trekke lag fra samme gruppe eller forbund. Hvis Manchester United skulle vise seg å bli nummer 2 i sin gruppe for eksempel, så kan vi ikke møte dem før i en eventuell kvartfinale.

Trekningen foretas den 14. desember, og 8-delsfinalene spilles 16./17. – 23./24. februar og returkamp 9./10. – 16./17. mars.

Hvilke lag kan vi møte?

Fire gruppevinnere er allerede klare før siste runde i gruppespillet er spilt. I tillegg til Liverpool er både Chelsea, Manchester City og Bayern München videre som gruppevinnere. Et par gruppetoere er også avklart.

Gruppe A

I gruppe A er Bayern München videre. Salzburg og Atletico Madrid kjemper om den viktige andreplassen i pulja. De møter hverandre i morgen i Østerrike. Salzburg er videre med seier. Atletico med Luis Suarez i spissen kan klare seg med uavgjort.

Gruppe B

Gruppe B er pip åpen. Før morgendagens to kamper så leder Borussia Mönchengladbach gruppa med 8 poeng. Rett bak halser Shaktar Donetsk og Real Madrid med 7 poeng. Sist i gruppe ligger Inter med 5 poeng. Inter møter Shaktar Donetsk hjemme, mens Real Madrid tar imot de tyske lederne. Det eneste som er klart er at Inter ikke kan bli bedre enn nummer 2, uansett om de vinner i morgen eller ei.

real madrid
cristiano barni / Shutterstock.com

Gruppe C

Denne gruppa derimot er allerede avgjort. Manchester City er vinnere, mens Porto er helt sikre som toere.

Gruppe D

Dette er som kjent vår egen gruppe, og vi kan som sagt hverken møte Atalanta eller Ajax.

Gruppe E

Dette er enda en gruppe som er avgjort. Chelsea vinner gruppa, Sevilla blir nummer 2.

Gruppe F

Denne gruppe er derimot ikke avgjort. Vi vet at Borussia Dortmund er videre. De leder gruppa med 10 poeng. Men om de blir nummer en eller to i gruppa er fortsatt usikkert. Rett bak følger Lazio med 9 poeng og Club Brugge med 7. I kveld møtes disse to utfordrerne i Roma. Dortmund møter fortapte Zenit i Russland. Russerne kan heller ikke nå Europa League (treerne i gruppene går jo videre til Europa League). Det er derfor stor sannsynlighet for at Dortmund vinner gruppa. Lazio er favoritter til plass nummer 2, de kan klare seg med uavgjort på hjemmebane mot de belgiske mesterne.

Gruppe G

Her står det mellom Barcelona og Juventus. Og katalanerne er store favoritter. De leder gruppa med full pott etter fem kamper. Mesterne fra Torino ligger 3 poeng bak, da de tapte hjemmekampen mot Barcelona med 0-2. Skal Juventus gå videre så må italienerne vinne med mer enn to mål i Barcelona i kveld, hvis de da ikke vinner med to mål og samtidig skårer tre mål eller flere.

ronaldo
cristiano barni / Shutterstock.com

Gruppe H

Denne gruppa derimot er langt fra ferdig. Tre klubber kjemper om to plasser. Alle har 9 poeng før kveldens avsluttende runde. PSG møter tyrkiske Istanbul Basaksehir i Paris. Tyrkerne har 3 poeng på fem kamper og har ingenting å spille for. I den andre kampen spiller RB Leipzig hjemme mot Manchester United. Alle tre lagene på 9 poeng kan bli nummer 2 i pulja. Scenarioene er mange. Det er viktig å tenke på at innbyrdes oppgjør, både poeng, målforskjell og bortemål, teller mer enn målforskjell totalt ved poenglikhet.

Vurdering

Vi tror Atletico Madrid blir nummer to i gruppe A. Uavgjort eller seier mot Salzburg, selv i Østerrike, er gode odds for Simeones garvede menn. Sjansen for at Liverpool igjen møter spanjolene i utslagsrundene er dermed til stede.

Vi tror videre at både Inter og Real Madrid vinner sine hjemmekamper mot respektive Shaktar Donetsk og Borussia Mönchengladbach i gruppe B. Det gjør at Real Madrid vinner gruppa, og at Inter er videre som toere.

Fra gruppe C og E så er allerede Porto og Sevilla videre som gruppetoere. Begge er dermed potensielle motstandere i 8-delsfinalen.

I gruppe F føler vi oss sikre på at Haaland og Dortmund vinner mot fortapte Zenit, selv i Russland. Vi tror også at Lazio klarer minst uavgjort hjemme mot Simon Mignolets Brugge. Det betyr at Lazio, med flere Liverpool-kjenninger på laget, blir gruppetoere.

Fra gruppe G tror vi Juventus avanserer som gruppetoere. Vi tror ikke de vinner i Barcelona med de nødvendige målene for å blir gruppevinnere.

Den gruppa vi er mest usikre på er gruppe H. Men det er sannsynlig at PSG vinner gruppa. De spiller som sagt mot Basakshehir i Paris. Møtet mellom Leipzig og Manchester United blir avgjørende. United vant hjemmekampen mot tyskerne med 5-0, så uavgjort holder ikke for Leipzig. De må vinne. Det tror vi ikke at de klarer. Manchester United har vist gjentatte ganger de siste årene at kan mobilisere når de må. Vi tror Manchester United tar seg videre som gruppetoere. Dem kan vi ikke trekke.

Oppsummering

Vi tror dermed at de potensielle gruppetoerne som vi kan møte i 8-delsfinalen er følgende lag:

Atletico Madrid
Inter
Porto
Sevilla
Lazio
Juventus

Det vil si tre lag fra Italia, to fra Spania og ett fra Portugal.

I de siste årene har vi møtt Porto, Sevilla og Atletico Madrid i europeiske turneringer. Porto har vi hatt et godt tak på. Vi har slått dem i både gruppespill og i utslagsrundene.

Men de to andre har vært tøffere nøtter å knekke. Vi røyk ut av CL i fjor etter dobbeltmøtet med Atletico Madrid.

Sevilla slo oss 3-1 i finalen i Europa League i 2016. I tillegg møttes vi i gruppespillet i CL i 2017/18-sesongen. Det endte i to uavgjort-resultater. Siste møtet mellom lagene var en vennskapskamp i fjor. Da vant Sevilla.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket