fbpx
Foto: REUTERS/Paul Ellis/NTB

En uvurderlig seier

Du så det i blikket til Jürgen Klopp etter kampen. Du så det i det brede smilet hans. Da dommeren blåste av etter 90 minutter, så hadde Liverpool avansert fra gruppe D i Champions League. Ikke nok med det. Vi er gruppevinnere med en kamp igjen å spille. Og det er nettopp dette poenget som gjør denne seieren så uvurderlig.

12 poeng på fem kamper holder nemlig til gruppeseier da Atalanta kun klarte 1-1 i Danmark. Ingen lag kan nå ta oss igjen. Og det priser Klopp seg lykkelig over. For både han og vi er jo smertelig klar over hvordan skadesituasjonen er på Axa Training Centre for tida. Og alle er også klar over hvilket diabolsk kampprogram som venter etter kampen mot Midtjylland om åtte dager. Da venter nemlig Fulham, Tottenham og Crystal Palace i rask rekkefølge i serien. Tre kamper på seks dager. Tottenham sent onsdag, Palace tidlig lørdag, til alt overmål.

Vi trenger derfor maksimalt med hvile foran denne djeveluka. Og det får vi muligheten til nå.

Nå kan vi sende et helt B-lag til Herning på onsdag om en uke. Kampen er betydningsløs. Også for Midtjylland. Det gjør saken bare enda enklere. I tilfelle Klopp ikke ville hatt moral til å bare sende tenåringer til Danmark hvis kampen kunne betydd noe for utfallet av gruppa. Men det gjør den nå altså ikke.

Det betyr at klubben må sette opp flere navn på B-lista og sende inn til UEFA. En klubb kan altså registrere så mange spillere U21-spillere de ønsker, så lenge spillerne har trent uavbrutt med og vært spilleklar for klubben i to år.

Om åtte dager kommer vi da til å få se spillere som Clarkson, Cain, Koumetio, Longstaff, Dixon-Bonner og hva de nå heter alle sammen. Og trolig får nok spillere som Origi, Minamino og Tsimikas også mulighet til å pusse på kampformen. Spillere som Salah, Wijnaldum og Mané vil få seg en etterlengtet pause. Vi kan også unngå å benytte spillere på vei tilbake etter skade for tidlig.

Seieren i dag var følgelig ikke bare viktig for avansementets del, den var også avgjørende for å stå best mulig rustet til den tunge kamprekka på tre seriekamper før juleklokkene kimer.

Det er ikke rart at Jürgen Klopp var en meget lettet og lykkelig mann i kveld. Som alle spillerne. Som alle oss andre.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket