fbpx
Foto: AP Photo/Jon Super/NTB

Echo: Klopp bønnfaller FSG om å gi Wijnaldum et nytt kontraktsforslag

Det er nå bare to uker til Gini Wijnaldum kan begynne å forhandle med andre klubber. Hans kontrakt i Liverpool går ut til sommeren. I følge Liverpool Echo skal Klopp ha kontaktet eierne. Han har bedt dem å gjøre enda et forsøk på å beholde nederlenderen i klubben.

Jürgen Klopp har mistet spillere før. I hans tid i Dortmund mistet han både Robert Lewandowski og Mario Götze til sin erkefiende i Bayern. Og i Liverpool gikk Emre Can ut kontraktstiden mens Philippe Coutinho ønsket seg til Barcelona. Klopp ønsket å beholde alle fire. Og nå står han i fare for å miste enda en av sine viktigste og pålitelige våpendragere.

Det er flere grunner til at Klopp nå angivelig ber FSG om å gjøre alt som står i deres makt for å beholde Wijnaldum.

For det første er spilleren aldri skadet. Han har faktisk ikke vært skadet en dag på sine snart seks år i engelsk fotball.

For det andre er han svært viktig i Klopps spilleplan. Han er ofte limet i laget, den som binder lagdelene sammen, både offensivt og defensivt. Han mister knapt ballen på sentral midtbane og han bremser utallige overganger mot. Det er ikke alle som legger merke til alle de mer subtile bidragene hans, men Klopp gjør det garantert. Han er nesten blitt uvurderlig i Klopps strategi.

For det tredje spiller han sjelden en dårlig kamp. Fysikken hans er så god at han tåler å spille mange kamper i måneden over lang tid.

For det fjerde er han helt innforstått med Klopps spillemønster. Han kan rollene i laget ut og inn. Han kjenner til de ulike oppgavene. Og han utfører sine med den største selvfølgelighet. Eksemplene er mange på at det tar tid å sette seg inn i og perfeksjonere rollene i Klopps Liverpool. I Wijnaldum har Klopp en spiller han kan stole hundre prosent på.

Så hvis Echos opplysninger er korrekte, så er det lett å forstå.

Det er ikke lett å vite hva som hindrer Wijnaldum fra å skrive under på en ny kontrakt. Ryktene har sirkulert i noen måneder.

Noen hevder at klubben kun tilbyr en kontrakt på tre år, Wijnaldum ønsker seg fire. Noen mener at lønn er hovedutfordringen. Atter andre er inne på familiære årsaker. Til slutt så skal en heller ikke utelukke personlige preferanser og ambisjoner. Kanskje Wijnaldum ønsker seg nye utfordringer, mer frihet til å angripe eller bare ønsker seg til varmere breddegrader?

Sannheten er at ingen utenom klubben, spilleren og hans nærmeste vet svaret helt sikkert.

Wijnaldum fylte 30 år for en måned siden. Det blir spennende å se om han vil fylle 31 på Merseyside om ett års tid.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket