fbpx
Det blir mer og mer klart at de store klubbene skjelver over hele Europa. Sesongen er mer uoversiktlig enn noen gang, også i England.

I helgens runde så vant ingen av de seks store i Premier League.

Manchester United og Manchester City spilte uavgjort.
Tottenham spilte uavgjort.
Liverpool spilte uavgjort.
Chelsea tapte.
Arsenal tapte.

Utfordrerne Aston Villa, Southampton, Everton og ikke minst Leicester vant alle sammen. Det tetter seg til på tabellen.

Tottenham og Liverpool ligger som nummer 1 og 2 per nå. Men så blir det lenger mellom de store båtene. Chelsea ligger på 5. plass. Manchester United ligger på 8. plass. City på plassen bak. Og Arsenal stakkar, ligger på 15. plass.

Nå har riktignok Manchester-klubbene en kamp mindre spilt enn lederlagene, men Aston Villa har to kamper mindre spilt og kan passere begge Manchester-klubbene med seier i hengekampen.

Dessuten så må vi se på poengene. Tottenham og Liverpool har 25 poeng. Det vil si 79 poeng over 38 kamper det, hvis tendensen holder seg. Det vil bli den laveste vinnersummen i Premier League siden 1990-tallet i tilfelle. Leicester ligger kun ett poeng bak tetduoen. Southampton ligger ett poeng bak Leicester igjen. Everton og West Ham har flere poeng enn Manchester City.

I tillegg må vi ikke glemme prestasjonene. Hvis vi ser bak resultatene, så ser det like uvanlig ut som selve tabellen. Det er ikke sånn at de seks store har hatt mye uflaks i år, med unntak av Liverpool kanskje.

Manchester United har hatt flaksen på sin side både mot Brighton og West Ham. De ble regelrett rundspilt i begge oppgjørene(se lv om det bedret seg i andreomgangen mot West Ham), men fikk med seg seks poeng. Manchester City skaper knapt sjanser lenger. Joda, de skaper fortsatt en del, men ikke som i forrige sesong og sesongene før der igjen. Tottenham har vært dødelig effektive. Chelsea har vært svært variable. Og Arsenal har sett nesten fortapte ut i flere kamper.

Så i år er ligatittelen up for grabs, som engelskmennene sier. Lagene som ikke har spilt i Europa i høst kan ha en fordel kontra andre sesonger. Det har aldri vært mindre avstand på tabellen mellom lag nummer 1 og 10 etter 12 runder i Premier League historien. Men om det holder til å rive de seks store ned fra tronen, er usikkert. Hvis noen klarer et nytt mirakel a la Leicester i 2016, så blir det svært vanskelig. Uansett ekstraordinære forutsetninger.

Det er tross alt to av de seks store som leder tabellen etter 12 runder. Så hvis de store klarer å hangle seg gjennom denne juleperioden, henge med i ligaen, så blir programmet noe enklere på våren. Færre landskaper, færre kamper i Europa (for majoriteten av klubbene) og noe større avstand mellom kampene for klubbene som ikke er med i hjemlige cuper.

Men umulig er det ikke. For denne sesongen er helt spesiell. Juventus leder ikke i Italia, PSG leder ikke i Frankrike, Bayern München leder ikke i Tyskland, Real Madrid eller Barcelona leder ikke i Spania og hverken Liverpool eller Manchester City leder i England.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket