fbpx
Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB
25% av sesongen er gjennomført. Vi ligger på andreplass i ligaen og er videre som gruppevinnere i Champions League. Det er på tide å hylle noen enkeltspillere.

Fotball er et lagspill. Man trenger ikke å ha sett mange kamper med Klopps velsmurte maskineri for å forstå det. De ulike spillerne er ulike deler av et urverk, og alle delene må fungere for at klokka skal gå. Men likevel er maskineriet avhengig av hvor bra de ulike delene faktisk utfører arbeidet sitt. Og noen ganger er enkeltspillere så gode at maskinen fungerer enda bedre enn normalt.

Vi ønsker å hedre de ti beste prestasjonene av enkeltspillere i høst. De ti beste kampene. Vi har tatt utgangspunkt i spilleranalysene og spillerbørsene, og har rangert de ulike prestasjonene.

1. Diogo Jota mot Atalanta

Årets eneste tier på spillerbørsen fikk Jota for hans elleville innsats i borteoppgjøret mot Atalanta. På 65 minutter så rakk han å skåre tre vakre mål, terrorisere Atalanta-forsvarerne i presset og sette opp sine lagkamerater gang på gang. En kanonkamp rett og slett.

2. Sadio Mané mot Arsenal

Vi har spilt 18 fotballkamper i høst. Tre av dem har vært mot Arsenal. I seriekampen hjemme på Anfield i runde tre var en spiller hakket over de andre. Mané var fullstendig forbløffende. Ikke bare var han ekstremt aktiv, han prøvde å utfordre svimle Arsenal-spillere gang på gang. Men han lyktes også i mange av forsøkene. Utliknet raskt Arsenals 1-0-ledelse og var svært aktiv i snuoperasjonen som endte 3-1. Fikk 47 poeng i spilleranalysen, den høyeste summen av noen i år.

3. Mo Salah mot Leeds

Årets første seriekamp. Alle visste det kom til å bli en åpen affære, og Bielsas menn utfordret oss mer enn hva de fleste satte pris på. Det var åpent begge veier, men en spiller var flere klasser bedre enn nestemann denne dagen. Divock Origi hadde twitret tidligere på dagen at man burde ha Salah på Fantasy-laget sitt. Det fikk han rett i. Tre scoringer ble det på Salah, det siste på straffe tre minutter før slutt. Men kampens perle var det andre målet hans. Den prestasjonen ble belønnet med +5 i spilleranalysen. Til sammen fikk Salah 43 poeng for kampen.

4. Jordan Henderson mot Everton

Vi spiller vår beste kamp på Goodison Park på år og dag, og sentralt i maskinrommet så regjerte kaptein Henderson. Stoppet Evertons venstreside i nesten 90 minutter. Kom også på veldig mange løp inn i boksen. Det siste kunne også ha blitt avgjørende. Hans 3-2-scoring på overtid ble dessverre omgjort av VAR. Henderson var en del av en trio som kunne blitt årets mest valgte midtbanetrio, Fabinho bak Thiago og Henderson. Men alle skadene satte en stopper for den konstellasjonen. Henderson fikk 41 poeng i spilleranalysen. Årets tredje høyest sum.

5. Thiago mot Everton

Cath Ivill/Pool via AP/NTB

Nesten like god i akkurat denne kampen var Thiago. Mange hadde spådd at kampen mot Everton ville bli avgjort på midtbanen. Everton har aldri hatt en bedre midtbane, Allan, Doucoure og Gomes. Men den kom likevel til kort mot Liverpools nevnte trio. Sammen med Fabinho og Henderson tok Thiago fullstendig kontroll på oppgjøret. Han strødde om seg med pasninger, og selv om han ikke var like dominant som i de 45 minuttene han fikk mot Chelsea tidligere på høsten, så var pasningskvaliteten hans overlegen. Og denne gangen var forutsetningene annerledes. Everton spilte jo med 11 spillere. Det ble redusert til 10 helt på slutten, da Thiago ble sparket ned av Richarlison. Thiago har ikke spilt siden.

6. Virgil van Dijk mot Arsenal

Det har ikke vært van Dijks høst. Ikke bare ble han lanstidsskadd mot Everton, han har heller ikke vært like feilfri og dominant som vanlig i Liverpool-drakta. Men i 3-1-seieren mot Arsenal var han enorm. Ikke bare ryddet han unna det lille som Arsenal hadde å by. Men ikke minst viste han fram en pasningsfot som til slutt gjorde det vanskelig for Arsenal å forsvare seg. Van Dijk slo 8-9 langpasninger til motsatt kant. Arsenal rakk ikke å sideforskyve forsvaret ofte nok. Ble belønnet med 35 poeng i spilleranalysen, noe som er meget høyt for en midtstopper.

7. Trent Alexander-Arnold mot Chelsea

Arnold har ikke vært like fremtredende i år som i de to foregående sesongene. Han har ikke vært like offensiv. Det kan henge sammen med taktiske grep fra Klopp. En måte å stoppe lekkasjen på høyresiden av forsvaret på. Men i to kamper på rad, så leverte Arnold prestasjoner på et meget høyt nivå likevel. I begge seriekampene mot Arsenal og Chelsea var han svært skapende. Men ikke på den måten vi er blitt vant til. Han skapte fra dypet. Kampene minnet veldig om hverandre. Arnold slo så mange pasninger gjennom ledd at vi måtte bytte rad på kuleramma. Forsvarte seg også bra. Ble belønnet med 34 og 36 poeng i spilleranalysene for disse kampene.

8. Mo Salah mot Chelsea

I samme kamp var det også en annen spiller som var i superform. Han hadde akkurat skutt Leeds sønder og sammen i uka før, og nå ble det Lampard som fikk en ekstra rynke i panna. Salah var et aktivum kampen igjennom. Han stod for fem nøkkelpasninger for eksempel. I tillegg var han rå i press-spillet i første omgang. Da Chelsea ennå hadde 11 spillere. Fikk 39 poeng i spilleranalysen.

9. Diogo Jota mot Leicester

Vi har hatt et godt tak på Leicester de siste årene. Men nå var Salah ute med Covid-19. Hvordan ville det gå? Det gikk fint. Jota erstattet han på beste vis. Han hadde fem avslutninger, tre av dem på mål. Han driblet mest på Liverpool. Han hadde også flere progressive løp med ball før han satt opp medspillere til sjanser. Han var i tillegg den utenom Milner med flest nøkkelpasninger. Jota var et aktivum kampen igjennom, og fikk 35 poeng da vi analyserte kampen dagen derpå.

10. Thiago mot Chelsea

Han spilte bare 45 minutter. Chelsea var bare 10 spillere. Men for en Premier League-debut vi fikk se av Thiago. Han fikk 28 poeng på en omgang i analysen, det høyeste tallet for noen enkeltomganger i høst. Nå skal det sies at arbeidsbetingelsene var gode, men måten Thiago behandlet ball og så spillet fotball på i denne kampen ga mange Liverpool-fans vann i munnen. Tenk på fortsettelsen. Han var fullstendig dominant og serverte pasninger i alle retninger. Tar av og til litt for store risker defensivt, men hans offensive kraft er ekstrem.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket