fbpx
Foto: Nick Potts, Pool via AP/NTB
Rhian Brewster ble solgt fra Liverpool til Sheffield United for 23,8 millioner pund. Sheffield Uniteds dyreste kjøp gjennom tidene. Foreløpig har ikke kjøpet gitt avkastning.

Mange Liverpool-fans var svært skuffet da Liverpool solgte Brewster i sommer. Den unge spissen hadde skåret ti mål i fjorårets Championship på utlån til Swansea, og han var sentral da England vant VM for U17 i 2017. Brewster ble turneringens toppscorer. Skulle virkelig Liverpool selge juvelen sin?

Det var flere grunner til at Brewster ble solgt. Vi har tidligere vist hvorfor klubben solgte. En av grunnene var spilleren selv. Han fremstod som svært uferdig på flere områder. Defensiv kvalitet og kombinasjonsspill særlig. Han måtte utvikle seg mye for å kunne bli en del av Klopps mannskap.

Men samtidig så er avslutter-egenskapene hans så gode, at hvis han utvikler de dårlige sidene ved spillet sitt, så kan Brewster bli virkelig god. Derfor fikk Liverpool også lagt inn en tilbakekjøpsklausul i avtalen.

Men foreløpig er den klausulen langt fra å bli innfridd. Rhian Brewster er langt unna å slå gjennom i Sheffield United.

Han har spilt åtte kamper i årets Premier League. 348 minutter. Tre kamper fra start. Det er ikke all verden. Han har ikke skåret en eneste gang. Han har heller ikke slått en målgivende. I tillegg har han nesten ikke fått avsluttet i det hele tatt. Kun seks ganger totalt. Hans XG – forventede mål ut fra sjansene – ligger foreløpig bare på 0,8. Sheffield Uniteds dyreste spiller gjennom tidene har rett og slett ikke slått til ennå.

Nå er det heller ikke lett å slå til i et lag som ligger desidert sist i ligaen. Kun ett poeng har Chris Wilders menn kapret hittil i sesongen. De har kun skåret fem ganger. De ligger desidert sist på tabellen. Ett poeng på 12 kamper er den desidert dårligste starten av noen lag i Premier Leagues historie.

I tillegg ser laget mer og mer ut som en dumpekandidat – i spill. Etter en ganske god periode spillemessig for en del uker tilbake, så har de siste to-tre kampene vært meget svake. De har spilt som et nedrykkslag, med en selvtillit som et nedrykkslag. I dagens 3-0-tap for Southampton var de begredelige.

Så det skal en del til for at Rhian Brewster slår til for fullt. Han er fortsatt ung og uferdig, og laget han spiller på sliter tungt.

Men nå har ikke Sheffield United kjøpt inn Brewster for suksess på kort sikt. De har kjøpt en spiller som de håper vil utvikle seg over flere år. Men at fansen til de rødhvite hadde håpet på mer krutt i støvlene til Brewster allerede i høst, er det liten tvil om. Og sesongen er lang, vi har ikke nådd en tredjedel engang. Brewster har fortsatt god tid på seg til å overbevise skeptikerne sine.

Kilder: Transfermarkt, fbref

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket